Samovrazedne myslienky

Príspevok v téme: Samovrazedne myslienky
w.w.

Ahojte. Je tu niekto, kto tiez denne bojuje so samovrazednymi myslienkami? Co vam pomaha, ked su tak velmi vtierave a intenzivne? Ked sa v minulosti objavili, bolo to len v urcity cas, netrvalo to denne, x krat za den ako teraz. Proste to prislo. Nerozmyslala o tom tak vela.. (Raz som pojedla lieky- skoncila som na JISke), ale teraz.. neviem co robit, aby som prestala mysliet na to ako si ublizit- kde, akym sposobom, kedy. Mam v sebe zmatok, lebo neviem, ci su to len myslienky.. a brat to "s nadhladom".

w.w.

359- ku psychiatricke chodim, teraz zacinam chodit aj ku psychologicke, tak uvidim. Lieky uzivam, ale ziadne lieky mi nikdy nezabrali, aj tak je to len biznis.

Nemate niekto nejaku radu ako sa zvladat ucit pri depresiach?

359

Každý vidí můj úsměv, ale skoro nikdo neví co cítím... Každý slyší co říkám, ale skoro nikdo neví co si myslím... Každý vidí co píšu, ale skoro nikdo neví o čem sním... Každý si myslí, že ví kdo jsem, ale jen málokdo mě opravdu zná...
- choď za psychiatrom, potrebuješ lieky, ak nie si schopná popros kámošku, aby Ťa sprevádzala.

w.w.

Peter, tak to mas pravdu, nemam partnera, ale nomentalne ani nikoho nehladam, akoby som bola cela pohltena chorobou a nebola schopna davat tolko lasky.. alebo pozitivnej energie do vztahu.. nechodim ani do spolocnosti, nevladzem sa pretvarovat este aj vonku, staci, ze hrajem divadlo doma, ze som ok. Rodina moje psych. problemy nechape a vzdy ma za ne odcudzovali a stale odcudzuju.

Peter999

uz som pisal inde a tu to prekopirujem v spodnej casti tohoto prispevku
w.w. ty si momentalne predpokladam nepochopena a nemas cloveka pri sebe kt. by ti pomohol. Mne osobne pomohlo zamestnat mysel inym smerom a ist do spolocnosti co najviac ludi. Idealne objatie, pochopenie a pocit ze niekoho mas. Co prislo za mesiace a roky postupne, snad ani necakas, ze odide za pol hodiny navzdy... Da sa z toho dostat - velmi jednoducho - spravny partner. Ale nie hociaky - musite sa "trafit" iba tak ti pomoze a ty jemu... Ja hladam roky partnerku, nie je to lahke pre inteligentnych ludi - je ich menej ako tych ostatnych, naviac maju vacsinou nepochopitelne zabrany, bloky ci ine prave koli vyssej inteligencii... Nevedia byt prirodzene ako zvieratka :-) A pritom priroda ma jasne pravidla, len vacsina inteligentnych im uz neveri - skoda...
Najst si z 2% populacie cloveka partnera opacneho pohlavia je uz menej ako 1%, na Slovensku podla mna este menej a cim dalej od BA to este klesa... K tomu este aby mal spolocne zaujmy a aby fungovala chemia... No je tu taky clovek?
Dievcata, doba je sice zla, zeny sa hraju na muzov, muzi nemaju svoje pozicie ani postavenie, vsetko je pomiesane. Sama technika, chemikalie, ziarenie, smog, stres a mozem pokracovat do nekonecna... Zivot? Dnes takmer nikto nepozna lasku (pravu lasku), vsetci sa zenieme za materialnom, peniazmi, nikto nikoho nechape (ani sa o to nesnazi). Ludsky zivot straca hodnotu. Ked dnes poviem nieco o fantazii, ideach - pozru na mna ako na idiota (98% ludi). Reci o laske? Tak na toto som este nenasiel cloveka! A kam to cele smeruje? Hadajte... Podla mna k stavom ake tu pisete. Ironia je, ze prave inteligentni ludia maju problem a "obycajni" to jednoducho neriesia. Riesenie? Najdite si niekoho kto vam bude rozumiet. Tazka uloha. Ale je to vyzva ako zivot samotny. Proti depresiam pomaha hlavne pochopenie a laska okolia, starostlivost o to, aby pacient (clovek v depresii) mal fyzicku zataz. Musi byt rovnovaha medzi fyzikou a psychikou. Ak niekto pride o pracu, straca fyziku - nastupuje nerovnovaha a psychika stupa. Pri nahlom stupani psychickej zataze to mozog uz nespracuje a pride depresia. Najhorsie je uzavriet sa do seba. Aj psychicky narocne povolania si vyzaduju kompenzaciu fyzicku, inak sa clovek zruti psychicky (nie pre srandu kralikov Japonci normalne cvicia na prestavkach). Najlepsia je kombinacia psychickej a fyzickej zataze. Kto tu z vas fyzicky maka - sportuje? Cloveka v depresii chape malokto - okolie sa zial diva - nechce sa mu žiť = nechce sa mu robit. Je to zly pohlad, ale primitivnejsi ludia nie su schopni vnimat ludi v depresii ako niekoho psychicky vycerpaneho, kt. potrebuje pomoct. Cize studena sprcha a zahriat pohybom - behom. Nepomaha? Opakovat. Rozmyslajte co papate mile damy, su aj nevhodne kombinacie jedal, nieto ked si date vsetku tu chemiu do tela... Inak sex je tiez velmi dobra liecba na depresiu, zlu naladu, dokonca migrenu aj menstruacne problemy, pricom spalite tolko kalorii, ze ani behat nemusite ist :-)

Peter999

annemary - asi si nezbadala, ale ak sa niekto pyta, treba mu odpovedat. Ak sa chces pytat, zaloz si vlastnu temu. Keby si pouzila google, mozno by sa ti dostalo odpovedi aj na tvoje otazky...

w.w.

Annemary, trochu "nerozumiem", preco sa pytas na mnozstvo.. (asi pre "inspiraciu"). . ved ak sa chce clovek zabit, tak uzije co najviac, nie napr. 30 tabliet, ale ovela viac.

Peter, aj ked sa mi podari napr. na pol hod. zamestnat hlavu, ... skutocne su tie myslienky akoby non-stop. Nikdy som to tak nemala. Ak som chcela zomriet, tak to bolo v tu chvilu, a nie, ze som na to myslela aj dalsie dni.. uz je to mesiac a ja vazne neviem, ci to prejde len vtedy, ak to aj uskutocnim, alebo ci to mam brat radsej na lahku vahu, s tym, ze su to "len" myslienky.

Peter999

Ahojte. Podla mna depresie a zle zivotne podmienky (nepochopenie, nasilie, samota, chudoba ...) podporuju myslienky k samovrazde, prip. vedu k pokusom. Inteligentnejsi jednotlivci su na tom ovela horsie, vysoke IQ je v tomto pripade pritazou. Cim inteligentnejsi, tym vacsie depresie. Najlepsi liek je zamestnat sa (hlavne introvertnejsi ludia) alebo ist do spolocnosti ludi a len tak ,,relaxovat,, idealne na slnku, sportovat, behat, upratovat - podla moznosti... Najlepsie nebyt sam!!! Na 80% psychologov mam svoj nazor a na lieky tiez... Dobry kamarat, priatel a s nim dobry vtip, zazitok, SEX je ovela ucinnejsie riesenie a bez vedlajsich ucinkov (ak neratam nezodpovednych s pohlavnymi chorobami). A inak v akutnom pripade (ak cloveka nedonutime vykonavat fyzicku cinnost) by mozno pomohlo prefackat, aby mozog riesil ine podnety ako blbe myslienky. Samozrejme s laskou, nie nasilnikom. Ale to ti nedoporuci ani psycholog a uz vobec nie farmacia - tym ide o biznis a cim viac liekov papkate, tym su stastnejsi. Lekari su ich partaci samozrejme. Podla mna inteligentny doktor nezje ani jednu tabletku za rok, zatial co ich milion predpise... Nedoporucujem samozrejme zrazu vysadit lieky, mohlo by to sposobit problemy.