Neviem ako ďalej vo vzťahu

Príspevok v téme: Neviem ako ďalej vo vzťahu
Gabika14789

S priateľom budeme spolu 3. rok. Ja mám 20 od bude mať 30. Do nedávna som bola v našom vzťahu ja ta zla. pila som chodila som po vonku on ma uplne zmenil. Začala som byť vonku utiahnutá, prestalo ma to tam baviť dala by som všetko za to aby som mohla byť len s ním a stráviť krásny večer v posteli. Som za to robiť čokoľvek aj ísť von s jeho priateľmi. Háčik je v tom že nedokáže e isť potom so mnou domov alebo sa nedokáže ani so mnou vonku rozprávať že sa nedá keď sa musí so všetkými. Chcem byť s ním stale čiastočne aj preto lebo kvôli práci nemáva na mňa čas stretnutia odklada o hodiny, naše plány o týždne. Cez víkend túžim byť s ním. Jeho to už ale nezaujíma chce byť s kamarátmi. Po práci je nervozny nadáva mi za každú maličkosť. Ja by som rada šla s ním. Ale nie je ochotný si ma tam všímať ako sám povedal chce mať pokoj. Nechce ísť ani so mnou domov kym sa neopije uplne. Nedokážem prijať život s alkoholom možno aj preto že moja rodina sa rozpadla kvôli tomu. Pár víkendov je so mnou a hovorí mi ako mu je dobre a ako je rád že ma taku ženu. a potom zasa to isté vyčíta mi že musel byť so mnou doma. Nemá na mňa žiaden čas a mrzí ma že ani ten víkend nedokáže kvôli mne obetovať. Keď ja to dokážem. Som sebecká že ho chcem len pre seba? Je to moc? ako sa mam zmeniť? ako mám žiť keď som celé týždne sama.S kamarátmi von nechodím lebo mu to ubližije. Kamarátky nemám. Chcela by som normálny ,,dospelý” vzťah. Ešte ma mrzí že nemá žiadne plány do budúcnosti. Prácu nechce zmeniť, ani bývanie nič.. (býva s rodičmi)…Čakam už od neho viac. Neviem ako to mam riešiť… Cítim že potrebujem od muža ktorému dávam všetko dostávať všetko. Trápim sa.

jacki

Woo-dakujem za radu.Ja ho milujem,a mam sice 22 rokov niekto by povedal,mas cas v takom veku,no ja by som sa uz chcela osamostatnit a zit s nim.preto ma to aj zarmucuje.No uvidim mozno casom dozreje,a splni to,co stale slubuje.

woo

jacki, lebo muzi stale klamu. rozpravaju podla nalady a toho co ich prave napadne. v tom veku urcite nie je zrely na zasnuby a manzelstvo. nerataj s tym. su to len take nalady, ze je mu s tebou fajn, ber to ako prejav lasky a nie ako nieco zavazne.

jacki

Potrebujem poradit.Neviem co si mam mysliet o priatelovi ja mam 22 rokov on ma 25rokov sme spolu druhy rok a on mi neustale hovori,ze chce uz somnou zit a zasnubit sa.problem je vtom,ze mi to hovori mesiac,a potom ked sme spolu,alebo spolu telefonujeme, mi zase povie,ze mame na to,este cas,pockame atd...Nevyznam sa v nom,a neviem, co si mam o tom mysliet nechapem to,preco raz povie tak a potom inak.

Molierrr

To je problem dnesnej spolocnosti, ked chcete dobry vztah tak musite byt akceptovany aj jeho priatelmi, inac vonku na teba nema cas. Malo by to vypadat asi tak ze idete ako partia von a vsetci si rozumiete a rozpravate sa. A to ze ta nechce brat do svojej partie von to je velmi zly aspekt vo vztahu ak si to predstavis neskor tak je to trapne. To ze byva s rodicmi v 30 to je v dnesnej dobe normalne, zla financna situacia neumoznuje vsetkym si kupit vlastny byt. Cakas od starsieho muza ze je zabezpeceny a samostatny, cakas od neho tieto veci ale sama ich nemas. Si 20rocna baba, postav sa na nohy a potom zacni hladat priatela.

Agnes998

Samozrejme je dolezite mat aj vlastne kamaratky, konicky a pod. ale nemyslim si, ze je zrovna pijavica ak chce byt s nim. Ja som mala sprvoti vztah na dialku a priatel si na mna nasiel cas tak jeden vikend za 2-3 tyzdne, pritom sme nebyvali zas az tak strasne daleko od seba, 2 hodiny cesty autom, bola by som aj ja za nim prisla niekedy ale on nechcel. Niekedy sme sa vtedy kvoli tomu hadali. Nakoniec mi po roku navrhol nech sa k nemu nastahujem a odvtedy spolu byvame a uz tieto veci nemusime riesit. Ak ide za kamosmi, vzdy sa ma spyta ci chcem ist aj ja a ja vacsinou idem. Podla mna 30 rocny je uz dost stary na to, aby bol vybureny a aby sa uz trocha zkludnil a usadil, aby sa viac venoval priatelke a neopijal sa niekde po chatach a pod. Na to mal cas do tridsiatky, mnohych to prestane bavit este ovela skor, niektorych uz v 20-tke alebo 25-tke. A to, ze byva s rodicmi a nechce sa osamostatnit mi tiez pride divne. Nevadilo by to, keby mlada bola tiez disko-typ, co si chce este aspon desat rokov neviazane uzivat diskoteky, pit, zabavat sa, byt viac s kamaratkami ako s priatelom. Ale takto si tak nejak nesadli.

zrkadlovka

Gabika, ty si ukážkový príklad Zákona zrkadlenia. Tvoj partner ti IBA zrkadlí čo ty sama sebe robíš. Že si ťa nevšíma? A čo robíš ty sebe? Kde máš kamarátky? Kde máš čas sama na seba? čakáš iba na neho a TVOJ život ti niekde pomimo uteká.
Že ťa odkladá resp. stretnutia s tebou? A nerobíš to ty sama sebe? Neodkladáš seba na miesto až po ňom? Ty si uvedom, že pre teba si na prvom mieste ty a neznamená to, že sa povesíš na chlapa, ako pijavica. On proste nemôže dýchať, tak ho dusíš. A to ťa nechcem urážať, verím ti, že s ním chceš tráviť čas a to že ti ho on neumožňuje ťa núti takto nezmyselne konať. Moja rada je. Začni hľadať seba. nájdi si koníčky, kamarátky a rob veci, ktoré máš rada. OKREM PRIATEĽA SAMOZREJME! Rob niečo pre seba. Milá Gabika, ak chceš zmeniť chovanie tvojho partnera, začni od seba. zmeň chovanie sama k sebe.

Agnes998

A to co ako on ti nedovoli kamaratov, kamaratky, chodit s druhymi von a sam sa ti nevenuje? Dievca nebud sprosta a nenechaj sa takto terorizovat. Pripomina mi to seba ked som mala 18 a mala svoj prvy vztah, raz som hovorila mame, ze prefarbila by som si vlasy, ale moj priatel mi to nedovoli. A mama mi na to povedala: "a ja som slobodna, mozem si robit co chces a nikto mi nehovori co mozem robit so svojimi vlastnymi vlasmi" a vtedy som si uvedomila, ze co som ja uplne sprosta? Preco si tak necham dirigovat zivot od neho, preco sa mu vo vsetkom podriadujem? Je to moj zivot, su to moje vlasy a mozem si s nimi robit co chcem a ked sa mu nelubi, nech ide do prdele! A tak som si vlasy prefarbila a on si musel zvyknut.

Agnes998

Tento clovek je totalne nezrely a nedospely napriek tomu, ze podla veku by sa uz mal spravat inak, sprava sa stale jak keby mal 17. Podla mna ty si v tomto vztahu dospelejsia a starsia, mentalne urcite. V 30-ke sa opija, chodi stale po kamaratoch, zanedbava ta, byva u rodicov a nechce na tom nic menit? Ja byt jeho matka tak ho vykopnem z domu, uz len pre jeho dobro, aby sa spamatal. Ale ak mamke vyhovuje ze ma davno dospeleho synacika doma a moze sa o neho starat ako o prerastene babatko, tak s tym ty asi vela nespravis. Podla mna s tymto sa buducnost neda planovat a ak chces dostavat vo vztahu lasku, budes sa musiet poobzerat inde.