takže vypíšem tu iba štvrtinu z toho všetkého ale aspoň tie známejšie! Ja som keď som to čítala mala som otvorené ústa dokorán a opakovala že aký sme to chuji!
Miss Sporty, DOVE, Rimel, Gillette, ORAL-B, Max Factor, značka - R&G, Ariel, Max, Lenor, Pampers, Always, Pantene, Head&shoulders, Bledn-a-med, Blend-a-dent, Hugo Boss, Old Spise, Plora, Rama, Calippo, Cornetto, Magnum, IGLO, Cif, Confort, Domestos, SUN, REXONA, Calvin Klein, Lux, SIGNAL, TIMOTEI
Takže skoro všetky veci mám doma a teraz sa toto dozviem ? .. srdce mi puká a práve som si zmyla vlasy DOVE bože môj čo sa to deje na tejto planéte! ak niekto má záujem pošlem mu stránku vecí ktoré sa testujú a ktoré sa netestujú na zvieratách-je ich podstatne menej :/ Keď si predstavujem ako pri tom tie zvieratá trpeli och.
Musím vás oboznámiť ktoré obľúbené značky slovákov sú testované na zvieratách!
Tiež mi je z toho smutno. Hlavne ak sa testuju na zvieratach svinstva, ktore su jasne, ze budu skodit. Ludia su zli, mali by si to testovat na sebe. Urcite by sa nasli taki dobrovolnici. Tiež ma bolia rôzne veľkochovy. Keď už jesť mäso a zabijat - ok, ale keby sa robilo ako volakedy sam pre seba na dome. Proste keby tie zvierata mali normalny zivot ako maju mat a potom by ich niekto rychlo co najmenej bolestne zabil. A maso by malo byt aspon 4x drahsie, nemam rada ludi, co potrebuju jest maso od rana do vecera kazdy den. Ak niekto veri tomu, ze je to zdrave - ok, ale stacilo by 2 masove jedla tyzdenne. Staci povedat niekomu, ze ste vegetarian a hned su vsetci odbornici na vyzivu. Ale ked by ste im kazali jest zdrave veci ako zeleninu, tak sa budu vyhovarat, ze nic nie je zdrave, tak na co sa vobec o nieco snazit. Je to smutne, ze dnes je utrpenie nevinnych tvorov skvely biznis. Mnoho ludi keby si to ma samo zabit, tak to nikdy neurobi, no kupit uz zabite, to je lahsie. A to este sa radsej nevyjadrujem k imbecylom co zvierata tyraju pre zabavu, kiez by sa im stalo to iste ako velmi by som si to zelala.
čo kričíš :D.. ja len že sa dozviem nejaku novinku preto som to čítala.. ved ok , ja ti nenadávam ani nič len som sa začudovala že si o tom vedela ,lebo ide o dost známy problém ...:)
Nastastie nic z toho nepouzivam. Kupujem takmer vsetko v bio kvalite.
predstav si že nie.. Vôbec som netušila že pampers alebo always a dove moje naj značky! vadí ti to? .. keď o tom vieš tak si si to nemala čítať je to pre tých čo o tom nevedia ! ..
Na nič nové si neprišla... to naozaj si o tom doteraz nevedela ?