Dobrý deň.
Chcem sa spýtať, keď mi chutí pravidelne žuť klinček (a je to dobré zároveň aj na zápach úst), nemôžem si tým poškodiť?
Viem, že je zdravý, ale myslím pravidelné žutie možno troch klinčekov denne. V podstate skoro permanentne to mám v ústach.
Pravidlené žutie klinčeka
Jedine negativum, ktore som pocul v suvislosti s klincekom je, ze u niektorych ludi mozu tie latky z neho zatazovat pecen, lebo sa ich tazko zbavuje. Mozu. To znamena, ze nemusia a nie u kazdeho.
3 klinceky to je nic. Ja riesim ovela vacsie mnozstva, cca 2 gramy denne pomletych klincekov. To je aj 20-30 klincekov denne. Tieto vacsie mnozstva sa pouzivaju proti parazitom. Pytal som sa niektorych liecitelov, a niektori povedali, ze nic nehrozi, jeden hovoril o tom, ze to moze pecen horsie znasat z dlhodobeho hladiska. No tam sme sa bavili o brani 2 gramov klincekov denne.
Preto si myslim, ze 3 klinceky denne nepredstavuju ziaden problem. Takze kludne pokracuj. Ved i cinsky cisar to vyzadoval mat v ustach, ked s nim niekto hovoril, ako sa docitas v clankoch o klinceku.
A navyse, to aj dezinfikuje dasna a zuby, takze i zuby budes mat zdravsie vdaka tomu.