Ahojte chcela by som sa spýtať či by ste mi niekto nevedel poradiť ohľadne študovania psychiatrie, že kde sa to študuje a aké sú študijné predpoklady. Viem že sa to na internete dá zistiť ale nejak sa k tomu neviem dostať. Či je to perspektívnejšie ako psychológia. Určite sa chcem zaberať týmto smerom, tento rok s podávam prihlášku na psychológiu ale rada by som sa informovala aj o psychiatrii. Ďakujem vám veľmi pekne za odpovede.
Psychiatria - vysoká škola
na medicinu sa robia prijimacky. najdi si na nete nejake vzorove prijimacky.
Ja viem čo je psychológia aj čo je psychiatria,teraz som sa zameriavala najmä na psychológiu, vypracovala som si testy, hľadala študijné predpoklady, nieje to len odrazu že som sa rozhodla že tam chcem ísť, o psychológii mam jasno už aspoň 3 roky. Aj o psychiatrii som rozmýšľala, ale ešte som si o nej nikdy nehľadala. Neviem ale či mám možnosť sa tam dostať keď nematurujem z chémie, na tu som sa až tak nezameriavala kedže tu k psychologii nepotrebujem. Ja som hlavne potrebovala vedieť na čo by som sa mala zamerať keby som sa tam chcela dostať.
moja , najprv si nastuduj co vobec psychologia a psychiatria je a potom niekam podavaj prihlasku . ked chces byt psychiater potrebujes vystudovat lekarsku fakultu - medicinu 6 rokov a potom urobit atestaciu