Dobrý deň, chcel by som vás poprosiť ako postupovať ďalej. Mama má problém s bedrovými kĺbmi, už od malička. No až teraz sa to dosť zhoršilo. Ledva chodí. Nezaberajú ani najsilnejšie tabletky voči bolesti. Bola na posúdení u obvodného a ten zhodnotil, že kvôli chorobe je schopná vykonávať pracovnú činnosť na 45%. Takže jej schválili polovičný invalidný dôchodok a to je 110€. Je objednaná na operáciu no jej dátum je neznámy (vraj ak si zaplatí, tak sa to dá posunúť). Čakacia doba je rok a viac. Po operácii môže dostať plný invalidný, no dovtedy musí pracovať, inak by naň vraj nemala právo. Tak teraz je znova na benzínke, kde musí stať 12 hodín. Doteraz tam robila 4 roky a teraz je na dohodu.
Ide o to, že nemyslím, že to do operácie vydrží. Myslím, že je akútny prípad, mala by dostať plný invalidný. Vstať a spraviť pár krokov jej robí veľké problémy a musí sa podopierať. Vedeli by ste mi poradiť kam zájsť, ako to riešiť?
Akútna bolesť klbov
Tak nech matka je na pn. Pochybujem, že jej dajú bez operácie celý id.
Klby, najma problematicke treba mazat(CMO a avokado) aby sa menej vydierali a podporovat regeneraciu roznymi doplnkami na klby, ako zelatina, huspenina, glucosamine, chondroitine, hyaluronic acid, MSM atd, aby sa regenerovali.
Kto sa o seba nestara aktivne tomu sa klby vyderu do stavu, ze nepomoze nic ine, ako vymena za umele.
presne tak, operacia sa robi preto, aby bol clovek v lepsom stave, nie invalidny
ja by som len dodala, ze po vymene bedrovych klbov je dost mozne,ze tvojej mamine zoberu aj ten ciastocny dochodok...
podla priloh socialnej poistovne o miere funkcnej poruchy je za obojstrannu totalnu endoprotezu len 25-30%...
Tak ak nevydrží do operácie,bude PN a základe toho môže požiadať o prehodnotenie invalidného dôchodku. Inak presne ako píše kabel môže sa odvolať voči rozhodnutiu soc.poisťovne.
Na boľavé kĺby mám osvedčené riešenie a tým je kombinácia aloe gélu s prídavkom chondroitínu,chondrosulfátu,MSM ,vit.C a kyseliny hyalurónovej v tabl. Tam by som hľadala riešenie.
mozete sa predsa odvolat na Socialnej poistovni