Nešťastná láska ku kolegyni - depresie

Príspevok v téme: Nešťastná láska ku kolegyni - depresie
Shinody33

Ani neviem ako začať. Mám 27 rokov a posledný rok a pol trpím depresiami. U psychiatra som bol 2x, ale nemôžem povedať, že sa mi uľavilo. Dostal som lieky, ktoré som istý čas bral pravidelne, ale prestal som. Nevidel som žiadne zlepšenie. Medzitým som mal, ale 2x veľký záchvat, počas ktorých som zhltol väčšie množstvo liekov, chcel som zomrieť, ale tieto lieky neboli stavané na samovraždu, ani lieky na spanie, čo som mal. Aj som sa rezal, na pravej ruke mám jazvy, ktoré už nikdy nezmiznú. Začalo to, keď som začal pracovať, zaľúbil som sa do kolegyne, ale ona city neopätovala, že zostaneme kamarátmi. Vtedy ma to neskutočne vzalo, spomenul som si na všetky neúspechy vo svojom živote a niekoľko týždňov som poriadne nejedol, nespal, mal som problémy s dýchaním. Vtedy som 1x vyhľadal psychiatra, lebo som bol skutočne v koncoch. Troška som sa pozbieral, ale stále podvedome túžim po smrti, neprejde deň, kedy by som nemyslel na samovraždu. Medzitým sa z nás dvoch stali dobrí priatelia, čo ešte zhoršilo môj duševný stav hlavne vtedy, keď sa zdôverila, že bola s niekým na rande a podobne. Myslel som si, že som sa cez to dostal, ale dnes som sa dozvedel, že zase s niekým bola a cítim ako sa depresia vracia, opäť cítim tu neskutočnú nenávisť vo vnútri, voči svojej osobe. Viem, že také odmietnutie nie je koniec sveta, ale neviem, prečo to tak prežívam. Neskutočne mi to vadí. Snažil som sa nájsť aj inú prácu kvôli nej, bol som na štyroch - piatich pohovoroch, ale nikde som neuspel a to opäť len prehĺbilo moje depresie. Už neviem proste, čo mám robiť. Vadí mi to, že som bol stále odmietnutý, že mám 27 rokov a nikdy som nemal priateľku, privádza ma to k šialenstvu. A o to je to horšie, keď ju vidím každý deň a cez tú bolesť sa nedá preniesť.
Vadí mi aj to, že ona a mnohé iné kolegyne sa prihlásili na rôzne kurzy cudzích jazykov. Neviem prečo, ale vadí mi to. Nikomu neprajem nič zlé, ale neviem si vysvetliť, prečo mi to vadí. Ja by som sa tiež niekam prihlásil, ale robil by som to na silu, nevidel by som v tom nič pozitívne. Čisto ako blázon.
Neviem, čo proste robím zle v živote. Jednoduchšie mi príde radšej zomrieť, lebo život nestojí za to trápenie.

misho188

Súhlasím, ten psík je veľmi dobrá rada. Zváž všetky pre a proti, zváž svoje možnosti, či si to môžeš dovoliť - veterinár, krmivo, hračky, cvičák...
Dobrým liekom na depku je aj hudba. Nájdi si interpreta, žáner, ktorý ťa osloví... Mne pomohol Suvereno album Alchymista.
Ak sa človek pre niečo trápi je to signál, že je potrebná určitá zmena. Urob ju! Vyjdi z toho každodenného stereotypu. Nájdi si koníček, ktorý ťa bude baviť. Osobne si myslím, že ten psík ťa zamestná až až :-) Alebo začni záhradkárčiť(podľa možností).
Choď častejšie do prírody, na túry...

A úprimne si odpovedz na otázku, či ti tá osoba kvôli ktorej sa trápiš za to stojí... A čo sa týka tých kamarátok, ktoré ťa volajú len aby sa vyrozprávali, len raz im povedz nie a dajú ti pokoj. Oni sa vyrozprávajú a ty sa potom trápiš... Stojí ti to vážne za to?

jedulka

Derpina> velmi dobrý nápad,takový labrador se dokáže naučit až 90 povelů.

Shinody33> jinak pro tvoji informaci, my ženy, se jen tak nějakému chlapovi nesvěřujeme ...

Derpina

Máš rád zvieratá? Choď do útulku a adoptuj si psa. Ten ti ukáže, čo je radosť zo života a tvoju lásku ti vráti niekoľkonásobne. Chodievaj s ním na prechádzky do prírody - vyvetráš si hlavu a zrelaxuješ sa. Alebo s ním začni chodiť na cvičisko, možno tam spoznáš nejakú novú zaujímavú slečnu ;)

jedulka

Ja to so ženami neviem, mám relatívne dosť kamarátok, ale to len kvôli tomu, že sa ku mne ozývajú, keď niečo potrebujú, alebo keď je im smutno. Vyrozprávajú sa mi, čo ich trápi a keď sa cítia lepšie, tak idú "loviť" lepších. Už sa mi to stalo párkrát.
Párkrát? A stále ti nedochází,že je v tobě něco co ženy třebaže v nouzi,přitahuje? To už ani číst neumíš nebo máš tak zatemnělí rozum.
Píšu přidej k tomu trošku sexappealu,to je jediný co ti chybí ... Kapišto??? Střihni tej svojej vymodlenej jednu pěkně po riti,asi tě zabije pěstičkami ale to vydržíš a možná si nebudeš muset měnit práci ty ale ona:))) prostě a jednoduše, chceš-li se naučit plavat tak houpni do hluboké a neznámé vody a nebreč tady jak malá holka ...hlavu trošku nahoru ...

Shinody33

Ja nehľadám chybu v nej, viem, že srdcu sa nedá rozkázať a keď vraví, že nie, tak proste nie. V "rovine hlavy" som s tým zmierený, môj rozum dobre vie, že z toho nikdy nič nebude, ale svoje pocity neviem ovládať, neviem to nejak potlačiť aby by mi ona bola v tomto smere ľahostajná. Môj rozum tomu chápe, že aké sú fakty a skutočnosť, ale srdcom sa s tým neviem zmieriť. Viem, že najlepšie rozhodnutie je odísť, lebo aj keby jej to teraz s niekým nevyšlo, tak možno sa jej to podarí neskôr a potom to budem znova prežívať ako debil? K ničomu by to neviedlo. Ale, v dnešnej dobe zmeniť len tak robotu nie je jednoduché. Pomáham rodičom a nechcem ich vyžierať znova kvôli tomu, že som sa nešťastne zamiloval.
Ja nemám žiadne ego, o sebe si vôbec nič dobré nemyslím a jej vôbec nechcem nič zlé. Stále jej rád pomôžem so všetkým, ale niektoré situácie proste ťažko zvládam.
Ja to so ženami neviem, mám relatívne dosť kamarátok, ale to len kvôli tomu, že sa ku mne ozývajú, keď niečo potrebujú, alebo keď je im smutno. Vyrozprávajú sa mi, čo ich trápi a keď sa cítia lepšie, tak idú "loviť" lepších. Už sa mi to stalo párkrát.
Cítim sa proste vadný, alebo menejcenný. Proste nechápem, keď vidím akí chalani majú baby.
Neviem prečo som sa na ňu až tak namotal. Viem, že kľúčové je odísť, lebo ja viem, že nikdy nebudeme spolu tak ako ja chcem a podľa toho ako sa cítim, tak kamarátstvo mi je málo

misho188

Odporúčam ti toto video. Dúfam, že nie je neskoro. No chybu by si mal v prvom rade hľadať v sebe, vo svojom egu, a nie v nej.
www.evolucia-vedomia.me

jedulka

... přestaň chlape blbnout.Jsem už dost stará na to abych to mohla posoudit.Co kdyby jsi začal u sebe hledat klady a né zápory? Už jeden vidím,ženy tě mají rádi,když se s tebou chtějí kamarádit a máš i jejich plnou důvěru.Takže bych řekla,že to s ženami umíš.Tak ještě přidej ještě trochu toho sexappealu a svet chlape kombička:) ... budeš je muset metlou odhánět ....

Agnes998

Z toho ze si vo svojom veku este nemal dievca si zas tak vela nerob, su muzi ako ty. Poznam jedneho, co mal prvy vztah aj sex v 28, dovtedy nic a poznam tiez jedneho, co ma 40 a nikdy nikoho nemal. Pritom to nie je ziaden asocial ani podivin, kamaratov ma, ale zrejme nechce alebo co. Mal by si v prvom rade odist z prace, kedze ta kolegyna do ktorej si stale zamilovany ta nechce a ty sa tym uz rok a pol trapis a nevies si pre to najst inu. Ja viem, ze sa to lahko povie, v dnesnej dobe je naozaj tazke najst si novu pracu, nie si jediny kto nepochodil na pohovoroch, maju s tym problemy aj ini. Ale zatial pracu mas, tak mozes pomaly skusat a nenechaj sa rozhodit neuspechmi, nie si neschopny, inak by ta v tejto praci predsa netrpeli. Az konecne odides z dosahu tejto kolegyne, bude sa ti lahsie zabudat na nu aj hladat novy vztah. Daj si inzerat na zoznamku kde presne opis aky si, co hladas. Nesnaz sa sam seba opisat v lepsom svetle, aby sa ti neozvali zeny, ktore hladaju niekoho ineho ako si ty, bol by si potom zase len sklamany keby ti tie rande nevysli. Opis sa presne taky aky si, potom sa ti ozvu zeny ktore hladaju presne takeho chlapa ako ty. A ja to tu sice radim kazdemu, ale najdi si dobru psychologicku ktorej sa budes moct so vsetkym zdoverit a ktora ta nasmeruje.

dpk1

Poradil by som ti ze....nepocuvaj dvojslovne poloironicke kktiny typu zivot je kruty, bo to neni spravny pohlad...

...ale.....ale, zial zivot je fakticky... aj ...kruty.

Normal sem nahod skutocne vecicky kt. su za tvojim trapenim ak sa ti ma ulavit. Za kolegynu sa v gebulke tvojej neschovavaj, ani srdiecko si na nej nepuzzleuj...do ti ho potom bude skladat s5 kvoli kvazi platonickej laske...na pracovisku...ved.

Ze si do teraz dostaval na frak.....eeeebes. Kvoli vaginam sa predsaj nebudes vesat, mm? ;) .