Tazke obdobie a miestami zufalstvo

Príspevok v téme: Tazke obdobie a miestami zufalstvo
cojaviem1234

Dobry den pisem sem preto aby som sa mohol niekde vykecat. Momentalne zazivam najtazsie obdobie v svojom zivote .. viem existuju aj horsie veci .. Ide o to ze som skoncil vysoku skolu cize prvy krat pocas zivota som bez skoly bez prace. Dlho som bol doma a zacal som rozmyslat aj dost nad blbostami zmocnila sa ma uzkost a zacal som uzivat aj antidepresiva v rodine to moc dobre nieje pretoze rodicia sa pravdepodobne budu rozvadzat a mam mladsieho brata o ktoreho sa bojim ako to zvladne a aby nestacilo pred nedavnom mi diagnostikovali aj panicku poruchu cize dostavam aj zachvaty.. Niekedy mam pocit ze sa len neviem zorientovat kto vlastne som ci som este dieta alebo ci by som mal byt uz dospely a taketo veci zvladat s nad hladom.. Doteraz som nemal ziadne problemy nemusel som zvladat ziadne taketo stresove situacie ale teraz mavam pocit rano ze neviem ani naco vstanem.. Pripadam si taky neuzitocny.. Poradte mi co mam robit trapi ma to . Dakujem pekne

pre onnnn

no spoločnosť "súdi" podľa zamestnanie asi preto, že ak máš prácu = máš z čoho žiť a kde žiť = nieje z teba socka z ulice. A ak nemáš prácu a ne/máš teda prachy - tak ako asi žiješ? ... nieje o čom, proste prácu človek potrebuje, nehovorím, že musí drieť ako otrok a nechať sa obrdávať šéfom, ale proste mi príde nenormálne nemať prácu. Naj je, keď to, čo človek robí ho aj baví a neberie to ako príťaž. A o VŠ som tu hovorila, je to len papier, a nejaké vedomosti, nieje to dôkaz o tom, že človek má aj rozum - len predpoklad, že má isté vedomosti...

onnnnnnnnnnn

urvena spolocnost clovek ma vycitky svedomia ked " robi" nieco ine ak oostatny
clovek sa sudi na zaklade toho ci ma pracu alebo nie ci chodi do skoly alebo nie a pritom skola uci nepodctatne veci a vystudovany su navonok mudry a castokrat hlupy ludia , lebo mudry clovek si nenici vlastnu zem atd

Mojava

Ak budeš doma, budeš všetko vnímať skreslene, bude to na teba via doliehať. Takže naozaj, ak nemáš prácu, šup - skús to ako dobrovoľník. Či už v nejakom OZ (občianske združenia), alebo ako venčér pre útulky, alebo to skús aj v nemocniciach... Práve služba iným a sústredenie sa na ich problémy, dokáže dosť človeku pomôcť zabudnúť na vlastné problémy. Zariaď si čas tak, aby si bol podľa možnosti vyťažený, a aj v čase voľna si daj nejakú relaxačnú činnosť - aby si si "nedovolil" myslieť na nepríjemné veci a stresovať samého seba. Držím palce.

smilee223

súhlasím..treba niečo robit..ja som tiez skoncila tento rok strednú a doteraz som si nenasla ziadnu prácu, síce som na UP..ale tie 4 mesiace doma ma skoro zabili..uz som to dalej nemohla vyzdrzat, tak som sa aspon zatial kym nenajdem prácu prihlasila na brigádu do supermarketu (do pokladne a vykladaat tovar) síce to nieje bohviečo ale aspon nesedím stále doma a niečo si aj zarobím ;) a hlavne sa uz necítam taká nepotrebná..

Fleur-de-lis

tak choď niekde ako dobrovoľník pomáhať, aspoň kým nemáš prácu. Byť doma neužitočný, to môže skoliť aj zdravého človeka. Nečinnosť strašne ubíja.

pure success

hlavu hore.. ja som tiez po skole nemohol najst adekvatnu pracu, tak som nakoniec isiel robit upratovaca/vyberaca poplatkov na jednom verejnom wc... ale makal som na sebe a postupne som sa vypracoval. teraz uz robim hlavneho prevadzkara na danom wc - zhanam toaletny papier, kefy, atd, mam flexibilny pracovny cas, moznosti karierneho rastu.. proste ked sa chce tak sa da. a ver tomu, ze ak sa budes dost snazit, tak aj ty mas sancu to dotiahnut kde ja. len treba chciet

cojaviem1234

Moj brat ma len 10 rokov. Hladam si robotu ale je to tazsie aj koli tomu ze som zacal dostavat uzkostne a panicke ataky beriem takmer mesiac antidepresiva a snazim sa vyrovnavat s vecami a stym ze uz by som mal byt asi aj dospelejsi teda bojujem s tym ale aby som to presne vystihol je to take ze " Roky na to mam ale necitim sa tak " a sam pred sebou sa zhadzujem ://

Agnes998

Najdi si pracu a budes sa citit uzitocny. Ak sa tvoji rodicia rozvedu, nebudu prvi ani posledni, zvyknes si na to, viem o com hovorim, nasi sa tiez rozviedli ked som mala 17. Tvoj brat si na to zvykne tiez, asi tiez uz nie je male dieta.