Bludne myslienky, uniky, a ich vedlajsie ucinky...

Príspevok v téme: Bludne myslienky, uniky, a ich vedlajsie ucinky...
Svetla_Ana

Moje neprijemne zivotne pocity riesim unikmi. Prejavuje sa to ako bludy, ide o nevedome myslenie, ze som niekto iny nez som. V podstate ide o sposob sebaopojenia, kedy stratim vedomie.., ale nepouzivam k tomu latkove drogy..ale si pripisem vacsie schopnosti, nez v skutocnosti mam, mysel skoci do toho privysokeho sebahodnotenia.

Napriklad mam dolezitu schodzku s niekym, a mam blud, ze stihnem za 10 minut sa obliect aj namalovat, aj obut, aj naranajkovat, takze sa nechystam skor. Vedlajsi ucinok - moja potreba urobit dobry dojem na schodzke, a zostava nenaplnena. Ten prvy dojem je predpoklad na dalsie ciele s danym clovekom (napriklad potencialny dlhodoby spolupracovnik/kamarat) a tak to stazuje dosiahnutie tych cielov.

Je to take caste teraz, ze vstanem a coskoro nato pride prvy blud, potom cez den aj dalsie 2 a pred spanim byva posledny. V podstate stale len nieco odkladam a napravam dosledky tych cinov po bludoch, a moj potencial je nevyuzity. Davam energiu a pozornost niekam, kde mizne, nie do realnych cielov. Snazim sa o veci, ktore sa mi nemozu podarit.
Takyto zivotny styl vedie k depresiam, tie nemam teraz tazke,roznym mensim telesnym problemom a aj k poruche pozornosti, co je u mna vazne obmedzenie, ktore mi sposobuje dalsie neprijemne pocity, najma ma trapi, ked ma taku, trapiacu sa kvoli tymto tazkostiam, vidia ostatni. Vedie to k depresii.

Tento mechanizmus som odhalila len nedavno. Mam uznany polovicny invalidny dochodok zo psychiatrie. Som este mlada. Zelam si naplnit moje sny, ale nie su naplnene ani zakladne potreby, lebo ich naplnanie zanedbavam ako nasledok bludov, ze ja toto ani tamto nepotrebujem (napriklad dohodnut sa vopred s niekym an strenuti).
Dakujem, napiste, ak mate k tomu nieco.

autorka 5246

Ahojte, znova sa zapajam do fora.
Bola som minuly pondelok na vysetreni stitnej zlazy. Mala som s tym v minulosti problemy. Sono ukazalo dobry vysledok. PO vikende v pondelok budu vysledky hormonov z krvi. Bol by to uspech, ak budu dobre. Ze mi funguje tato cast mojho organizmu.
Uzivam antianxietika.
Nieco sa zmenilo k lepsiemu, ale nie je to udrzatelne.

_meno

Ahojte (vsetci)

Ja k takemuto pocitu pouzivam latky :-)
Zrejme nebudem daleko od pravdy:
Vychovou sme dostavali, aby sme nieco dosiahli. Cize kazdy z nas nosi vnoturny dlh "mat spravene".
Nic nemoze byt dalej od pravdy - zivot cloveka trva pod 100 rokov, bolo by hlupe si mysliet ze v 30 to uz mam, prestavam zit....alebo necham to tak a o par rokov zacne na sebe pracovat
Pokial dnes nebudete robit vsetko z radosti a naplno .....a miesto toho filozofovat...to bude o par rokov susedna tema "Bojim sa smrti".

svetla-ana
je vyborne ze si prisla na to ze si budujes imaginarny svet istoty, ktory ti teraz pomaha..aj to, ze zistujes ze nemozes preskakovat na tazsie cinnosti, pokial nemas vysporiadane jednoduchsie potreby pod nimi

mozog je organ ktory funguje 100% casu, ci uz chceme robit nieco profesionalne, alebo si lahnut a divat sa hore...bude rozmyslat vzdy, ty mozes zmenit akurat nad cim

teraz ho pouzivas na budovanie druheho sveta...priamociare riesenie je riesiet svet realny..ak pises ze mas svoje sny, zacni pracovat na nich :-) a za chvilu sa tvoje cinnosti v realite preklopia so realnych vysledkov

Budes rada, ze vela mas, ze tvoj cas vyuzivas efektivne a nemusis staler rozmyslat co mas robit.

Samozrejme to musis spravit postupne. Nech teraz 95% casu snivas a 5%casu si psychicky v miesnosti...staci ked to postupne pomenis napr. az na 20% snivanie a 80% realita.

V podstate ide o to, ze to co ti dava imaginarny svet ti vie dat aj realny. Je vsak ovela lahsie si za 5minut pomysliet ze mas skvely zivot, ako sa roky cielavedome venovat ludom, zalubam a vyssim cielom :-)

Pekny dnik

autorka 5246

Chcela by som ist na nejaky program pre ludi zavislych na niecom,lebo ja si uvedomujem, ze si upinanim na tie myslienky skodim, ale neviem s tym prestat. To je pozitivne, ze viem, co je spustac tych stavov, kedy sa neviem sustredit a nemam energiu ani na pripravu hlavneho jedla pre seba.
Bola som u psychiatricky, a odisla som od nej s receptom na antipsychotika s risperidonom.
Nestaci uzivat oblbovaky, a aj tak mi to zaberie az po case, kedze to postupne mam pridavat, a nehovorim o tom, ako budem znasat pripadne vedlajsie ucinky, tak to vidim.
Tymto stylom,akym zijem posledne minimalne 3 tyzdne, dlho nevydrzim.Cakam, ze skoncim na psychiatrickom oddelenni pre nejake zmatene konanie, alebo pride ku mne depresia, ktora mi znemozni byt aktivna..pricom chcem najst pomoc, nech to dopadne lepsie.

autorka 5246

Invalidny dochodok neznamena, ze nemozem pracovat, ja mam aj pracu, aj ked malu, no snazim sa byt v nej dobra. Ak akurat nie som pod vplyvom..
Liecenie je na plane, no su viacere moznosti a je treba sa dobre rozhodnut a pripavit sa nanho..

Prezývka55

A ani nebudu naplnene z ID.
Bud sa vschop sama alebo chod na nejake liecenie alebo neviem, rozhodne nestaci len snivat.