Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chcem utiecť z domu kvôli priateľovi

Príspevok v téme: Chcem utiecť z domu kvôli priateľovi
123456789999

Ahojte ľudkovia potrebujem veľmi od vás pomôcť v kratkosti napíšem o čo sa jedna mám priateľa ktorý má 18 ja mám tuež už 18 a sme spolu ale moji rodičia nechce aby som sním bola a neviem prečo je to tak a rozmýšľame nad tým že on povie doma že chceme odísť preč spolu nájsť si robotu a ja že ujdem z domu .. potrebujem poradit ak mám už po 18 A keby že ujdem z domu môžem mať z toho dajake problemy? alebo moji rodičia nebudu môcť spraviť nieňč lebo už mám po 18 alebo ako to je?????

Agnes998

Tak nie vzdy sa da s rodicmi normalne porozpravat a dohodnut, nie vzdy je rodina normalne fungujuca. To mi ale nemozeme vediet, pride mi ale divne, ze jej zakazuju chlapca. Keby to bol nejaky narkoman, zlocinec alebo nieco podobne, keby to bol o 20 rokov starsi zenaty otec od rodiny, tak to pochopim. Ale to zrejme nie je. Skusit sa s nimi porozpravat a zistit, co rodicom na tom vztahu vlastne vadi je sice fajn, ale nemusi to nikam viest, viem o com hovorim. Mna mama tiez vzdy brala ako niekoho podradneho, kto musi drzat hubu a krok, nikdy som pre nu nebola rovnocenna parnerka. A nie som dokonca ani teraz, hoci mam uz 35 rokov a davno u nej nebyvam, niezeby ma nemala rada, ale stale ma berie ako male decko ktore treba poucovat a komandovat. Nerada k nej chodim na navstevu, hlavne na dlhsie navstevy ako par hodin prave preto, ze od nej pocuvam len same "obleč sa poriadne, daj si ponožky, uprac si ten hrnček čo si nechala na stole, odlož si boty do botníka" atď, jej komunikácia so mnou sa väčšinou skladá len z takýchto viet. Keď som s ňou ešte bývala, tiež som mala veľkú chuť ujsť, no samozrejme nejaký útek že vyparím sa v strede noci a nič nepoviem nič nerieši, treba sa k tomu postaviť ako dospelá osoba. Keď bude mať prácu, môže si hľadať podnájom a potom sa môže osamostatniť, prečo nie. Ja chápem túto túžbu uniknúť a žiť konečne podľa seba

MultiLevel

agnes, ja si myslim, ze za tymto celym nie je len zakaz rodicov....za tym je este veeela veci, o ktorych bohuzial zakladatelka nepise. Moze tam byt cokolvek, ona moze byt chalanom zaslepena a rodicia to vidia...To je len priklad, ja netusim ako to je naozaj. Ale pokial ma dievca normalnu fungujucu rodinu, tak zrejme kvoli niecomu rodicom vadi jej frajer. Ano, je hlupost zakazovat nieco, ale na to je prosto komunikacia...nie utek

hann

0vecka - tak ja som v 18tich odchadala do ineho statu za vzdelanim + vlastna zarobkova cinnost. Tak preto mi je velmi vtipne ze ,,utek z domu".

Agnes998

Ale rodičia sa k nej tiež nechovajú ako k dospelej, prečo 18 ročnej zakazujú chlapca? Snáď už má právo chodiť s kým chce, keby jej ho nezakazovali, keby sa jej stále nesnažili organizovať život, nemala by chuť ujsť. Zakladateľka však sa kľudne osamostatni, najskôr si ale nájdite obaja prácu, podnájom a potom môžeš doma povedať že odchádzaš a začínaš žiť podľa seba. Budú sa aj oni musieť zmieriť s tým, že už si dospelá a žiješ podľa seba, len im musíš dokázať že si aj mentálne dospelá a dokážeš sa postarať sama o seba.

0vecka

2 hann akoze je to pravda ale v 18tich je to eset ako tak utek. Si predstav tu situaciu kebyze ma 30 a chcela by zdrhnut z domu :-D

MultiLevel

Si uz dospela, ale problemy chces riesit ako totalne nevyspely clovek. Nepoznam ta, ale posobis tak na mna. Naco utekat preboha? Nepises nic o tom, preco rodicia nesuhlasia s vasim vztahom, nepises nic o tom, aky je priatel a podobne. To su dolezite veci. Neda sa ti objektivne odpovedat, kym clovek nema tieto informacie. Z toho co si napisala ti radim len jedno. ZIADNY UTEK NEVYRIESI NIC. Raz budes potrebovat pomoc rodicov a urobis co? Prides s placom domov "zobrat" o nieco? Preco si vsetci spolu nesadnete a neporozpravate sa ako dospeli ludia? Tvoji rodicia urcite nie su mechom udreti...Ak maju nejake pochybnosti ohladom priatela, vypocuj si ich a spolu to rieste. Nech priatel ukaze, ze to, co maju proti nemu nie je pravda....Mne sa to javi tak, ze ty si este velmi mladucka (aj ked podla veku by si mala byt "dospela") a si zaslepena priatelom, zalubena zabka, ktora nevnima realitu, pretoze sa diva na svet s ruzovymi okuliarmi...Sadnite si vsetci a porozpravajte sa otvorene a uprimne. Tak totiz dospeli ludia riesia svoje problemy, nie utekom....ach..
Raz budes potrebovat ci uz financnu pomoc, ci pomoc s detmi a za kym pojdes? Kazdy sa na teba vykasle...ale vlastna mama nie, pokial si to teraz s nou nepokazis a budes riesit problemy ako dospela zena
Druha vec je, ak si mala zle detstvo a doteraz zazivas zle podmienky doma...to je uz ina vec a vtedy by som volila moznost osamostatnit sa. Ale vsetko dopredu premysliet, naplanovat, najprv si najst pracu, byvanie, zabezpecit sa, mat nejake peniaze ako rezervu....

hanka9

Ujst je zbabelost

vsak vsetko sa da vyriesit - vysvetlit predsa aj pokojnou cestou

resp. menej bolestnou

no a vsak sa s rodicmi pobav, preco nechcu aby si s nim bola

no a ked ujdes, mozes mat do buducna velke problemy

sice nie zo zakonom, ale s rodicmi a rodinou, s ich doverou voci tebe

takze si 1000000x premysli, co robis...

hanka9

Ty si vsima v prvom rade rodicov

a nie vtaka

ktory moze kedykolvek uletiet

rodic ta vychoval, vkladal, investoval

a nanho mas spolahnutie kedykolvek

pretoze je to rodic a bude stale rodic

takze ho neinfarktuj, aby si potom neplakala a nebuchala pestami, preco si bola taka naivna, ci hlupa