Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či má niekto podobný problém ako ja. Na gastre mi zistili, že mi žlč priteká do čreva a odtiaľ sa mi racia späť do žalúdka. Lekár povedal, že sa to nedá liečiť ale predpísal mi lieky, po ktorých sa mi akože uľaviť - na zníženie produkcie žlče a žalúdočnej kyseliny. Pretože pritom pociťujem vodnatý žalúdok, bolesti žalúdka, nevoľnosti,...
Chcem sa spýtať či neexistuje nejaké liečivo na prírodnej báze, nejaké bylinky, alebo niečo čo by mi pomohlo.
Lekár povedal, že pôvod vidí v strese. Ja si tiež myslím, že má na tom nejaký podiel aj Escapelle, ktorú som užila v máji..
Žlč v žalúdku
Mikrovlakniny do seba nasiaknu zlc a normalna peristaltika ju vynesie spravnym smerom. Casto staci zjest len jablko, aby sa toto odohralo.
Samozrejme odporucam brat zaroven aj kvalitne(tepelne a kyselinovzdorne) probiotika, pripadne aj extra kyseliny a enzymi, lebo kvasenie a rozmnozovanie kvasnych a hnilobnych bakterii zacina v zaludku a pokracuje v crevach, co vyvija plyny, ktore tlacia tu zlc nespravnym smerom.
Takze neutralizovanie kyselin je presny opak toho, co potrebujes. Je to zialbohu bezna chyba gastroenteorologov.
naucit sa zit pokojnejsie, viac relaxovat, potravu vzdy dokladne pozut, nezapijat vodou, hlavne nejest mastne, vyprazane a veci, ktore drazdia zlcnik k zvysenej cinnosti
Čiže ak chcem aby mi bolo lepšie sa musím len menej stresovať?
escapelle na to vplyv nema ziadny
stres ano
a doktor ma v podstate pravdu, neexistuje liek, ktory by liecil podstatu dudodenogastrickeho refluxu, akurat moze naordinovat prokinetika, ktore mozu zlepsit pasaz zazivacim traktom spravnym smerom