liecim sa uz vyse dvoch rokov na psychoske ale iba ambulantne .casto marodim a bola my diagnostikovana stredne tazka depresia F321 .mam narok na podanie ziadosti ? a okrem toho mamaj obojstranny glaukom koli comu mam aj obmedzenia nemozem robit nocne ,dvihat tazke bremena a pod tolkimy antidepresivami co beriem je tazke zvladat vobec nejaku pracu dakujem.
Mam narok na dochodok?
moze byt :)
pri psychickych ochoreniach typu depresie su kazdy rok :-)
kontroly nie su kazdy rok...a mozes dostat dochodok, nemusis sa pytat tu ci si mozes poziadat, chod na pobocku socialnej poistovne a poziadaj si, uvidis ako to dopadne. ak budu potrebne dalsie vysetrenia, posudkovy lekar si ich vyziada a pojdes.
luciano, netvrdim, ze hospitalizacia je nutna podmienka, ale to, ze sa na nu prihliada, najma v pripade nepsychotickych poruch
ja si tiez myslim ze v tejto republike sa skor oplati byt evidovany ako vysinuty na ID nez chodit tu niekde do roboty..
To, čo píše kabel je pravda, až na tú hospitalizáciu. Tá, na to, aby ti priznali dôchodok nie je nutná. Ja mám plný ID na ťažkú depresiu a schizofréniu a v nemocnici som nebol ani raz.
Inak prihliada sa k priebehu, k poctu hospitalizacii, k posudku psychologa(!!!), cize musis absolvovat psychologicke testy u klinickeho psychologa, ktory sa vyjadri k tvojmu psych. stavu a vykonnosti, cize nestaci len sprava od psychiatra, ze mas depresiu. No a ak by si ten castocny dochodok i dostal, tak ta budu prehodnocovat kazdy rok vzdy odznova-opat spravy od lekarov, psychologa, hospitalizacie a pod.
pozerala som bodovanie diagnoz a stredne tazka depresia ma 35-45%...
tak ako napisala kabel,zalezi ako sa posudkar vyspi...
moze byt ze ti da za depresiu 40% a za glaukom 5% a mas ID, alebo ti da 35% a 5% a nemas nic...ale vzdy sa mozes odvolat...
ak bude mat posudkar velmi dobru a stedru naladu, tak nejakych 41% by si mozno dostat mohol, ale to skor na tie oci, nie na stredne tazku ddepresiu...v podstate sa plny ID dava len na dlhotrvajucu rekurentnu tazku depresivnu poruchu s psychotickymi priznakmi. Stredne tazku depresiu ma pomaly kazdy piaty clovek, cize to schodna cesta k financiam nebude.
No a este jedn info-diagnozy sa NESCITAVAJU, posudzuje sa len ta najzavaznejsia a za ostatne mozes dostat pridane cca 5%, max. 10%...
Tu studuj, resp. poloz otazku