Ako byť inteligentnejší a výraznejší človek?

Príspevok v téme: Ako byť inteligentnejší a výraznejší človek?
richiiiiiii

Dobrý deň.
Neviete mi poradiť nejaké spôsoby ako by som nadobudol väčšiu inteligenciu?

Myslím tým, lepšie vyjadrovanie, ako sa lepšie presadiť a mať lepšie názory.

Nemám problém so školou ale tak celkovo, chcem byť výraznejší a uvedomelejší človek. Proste cítiť sa lepšie a sebavedomejšie. Lebo mám pocit, ako keby mi niečo bránilo presadiť sa, tým pádom sa mi znižuje sebavedomie.

VĎAKA za každý názor a radu

jedulka

...ještě jednou.IQ je vrozené, s tím nic nenaděláš.Ale intelekt,který je mimochodem jednou součástí inteligence si můžeš zvyšovat do aleluja.Na co ti mozek a chuť bude stačit.Čím,to je tady od MultiLevel dobře popsané ....

elena...

na internete si vygoogli - 10 rád, ako si zvýšiť IQ. A potom, vyššia inteligencia nie je zárukou šťastia, veď len pozri, koľko inteligentných hovád chodí po svete, možno si milý empatický človek, pracuj na sebe, len do toho nevkladaj všetku nádej.

MultiLevel

ked chces, moze dosiahnut, po com len tuzis, netreba ti k tomu ani prachy, ani skoly, ani niiiiiiiiiic :)
Ako byt inteligentnejsi? Fuha...treba si celkovo rozsirovat svoje vedomosti, citat vela zaujimavych kniziek. Clovek ani neveri, o com vsetkom sa moze docitat. Ja si napriklad pravidelne poziciavam z kazdeho rozka troska. Cestopisy (tam sa dozvies o krajinach, zvykoch, kulture), zivotopisy, milujem divadlo, cize knihy o nom, o hudbe, o zaujimavych miestach, tak isto o medicine, fyzike...
Bez TV zijem uz 10 rokov a absolutne mi to nechyba. Ked si chcem nieco pozriet, sama si najdem film, ci dokument. Vsetko je na nete a ja sama si vyberam co chcem vidiet. Pozeraj vela dokumentov o comkolvek, vyber je siroky a ziskas velke mnozstvo informacii. Ja milujem "tazke", psychologicke filmy, neznasam lacne komedie, americke pseudodramy a podobne, hoci napriklad manzel si pri tom rad oddychne. Raz za cas je to fajn, ale napriklad ja potrebujem film, pri ktorom sa ide mozog "popast" na vsetkom :) Hodnotenia filmov najdes lahko a vdaka tomu budes vediet, po akom asi siahnut. Obcas si treba mrknut aj nieco zle, aby vedel clovek porovnavat :)
Okrem telky, odmietam aj radio. A ked tak, jedine co pocuvam je radio Slovensko. Vzdy sa dozviem kopec informacii, ktore nikdy nebudes pocut v komercnych radiach, kde s oblubou kecaju o "nicom" a o "nicom". Telku nemam doma, ale u rodicov a ked uz cosi pozerame, tak jedine oba programy STVcky. Najma stare inscenacie, ale aj nadherne slovenske rozpravky pocas Vianoc. Tie si ujst nenecham :)
A takto by som mohla pokracovat donekonecna, co by si mohol robit a co selektovat :) Dolezite je ostat otvoreny vsetkemu. Neblokovat sa voci nicomu, lebo to je najhorsie co clovek moze urobit. Treba diskutovat s ludmi, pocuvat nazory inych, uvazovat nad nimi atd atd atd. To ti doda rozhlad :)

beacon

Studuj vela vzdelavaj sa pracuj na sebe a stupne ti sebamienka rapudne.najlepsie by bolo ist studovat psycholigiu poriadne ta to zmeni.vedomisti ti zvtsia obzor a buses sa viac ocenovat aj ked povaha sa neda zmenit ale trosicka korigovat.

jedulka

...nedělají si prču:)Všimla jsem si to u mého muže,který je stále na telefonně.Jsou to většinou pracovní záležitosti a v AJ,to bys koukal jak to působí,lidé zmlknou, poslouchají a říkají si, ten je dobrej,protože i ti co AJ ovládají nerozumějí ani ťuk z technické angličtiny:)))))
Osobně jsem se našla přes hraní a zpívání:)Když si stoupneš s drzostí mě vlastní v hospodě nebo na pódiu,vidíš ty lhostejný pohledy a lidi zabraný do všeho možného a víš,když spustíš tak každej zmlkne a poslouchá,prostě se od srdce bavím a se mnou všichni co kolem jsou:)Strhnu lidi, zazpívají si se mnou,uvolní se,zazpívají si pod mým vedením a pak už jen čekají,kdy se v hospodě objevíš a zase přineseš do všedního dne nějakej odvaz:)))

kolacik7

suhlasim s kapustnikom. odkedy na verejnosti castejsie volavam na automaticku zakaznicku linku s ktorou vediem rozne fiktivne dialogy, okolie ma ovela viac respektuje a mam aj vacsie sebavedomie. dokonca sef mi aj zvysil plat.. takze jednoznacne to kazdemu odporucam

Kapustnik

Ak chces posobit dolezito, tak sa tvar , ze s niekym stale telefonujes. Bude to robit dojem, ze vela ludi ta potrebuje. Poznam kopu takych ludi, hlavne zien, ktore to tak robia.

richiiiiiii

Viacerí ste tu spomínali, že je pre mňa primárne nájsť sám seba, máte v podstate pravdu, ale ako to dokázať?

ivanamed

chretienne. Žiadna cesta nie je zlá. Každý smerujeme k tomu istému, len jeden sprava a druhý zľava.

Myslím, že hovoríme o tom istom, ale zle si vysvetlil/la, čo som napísala.

Konať z absolútnej Pravdy a Lásky môžeš len keď sa na ňu napojíš. Je jedno, či to nazývaš, že ty si zdrojom, alebo sa cez teba prejavuje. To by bola len zbytočná hádka o slovíčka. Dôležité je, aby sa tá pravda a láska prejavovala cez tvoje konanie.

Ak toto znie ezotericky a mimo tému, nie je to tak. Mladý muž si tu pýta radu a ja hovorím z vlastných skúseností, z toho, čo mne funguje. Ale viem, že inému môže pomôcť niečo iné a želám mu, nech si nájde to svoje.