Neprehliadnite!!!!! PPP

rockprincess

Ahojte.
Chcela by som sa spytat,ci mi neviete poradit v jednej veci.Mam 14 rokov,160 cm a 44kg.Stale si myslim,ze som tucna.Nejem priblizne uz 3 mesiace poriadne,a ked aj nieco zjem,je mi z toho na vracanie.Ked jedlo vidim,dviha sa mi zaludok.Kazdy mi vravi,ze bude zo mna anorekticka,ale ked aj chcem nieco zjest,hned mi pride zle.Nemam chut do jedla.V poslednom case,t.j. za posledne 2 tyzdne som asi 3 krat odpadla a stale ma boli hlava a toci sa mi cely svet.Ked zavrem oci a otvorim ich,dlho sa mi tvori nerozmazany obraz a obcas sa mi ja zahmlieva pred ocami...Desiatu vyhadzujem dost casto do kosa alebo ju rozdam kamaratkam.Proste by som potrebovala pomoc a radu od vas,ci je to anrexia.Prosim,pomozte mi a napiste mi,ci to je anorexia alebo moj vymysel.Dakujem pekne...

WEJA

terifa: odporucam liecenie v Banskej Bystrici (oddelenie nelatkovych zavislosti) ak chces cislo, viem ho niekde vyhrabat. hm?

anka

ahoj terifa
gratulujem k dobremu rozhodnutiu!
z ppp sa, avsak, da dostat aj bez lekarskej pomoci. to je, totiz, len akasi vypomoc pri tvojom odhodlani, ide tu len a len o teba a tvoju silu vytrvat v rozhodnuti, ktore si si umanula.
za obvodnou lekarkou nie je prave nutne ist, avsak, je dobre, kedze ppp trpis uz tak dlho, aby ti spravila kompletne vysetrenie- ktore zahrna EKG, odmeranie tlaku krvi, krvne testy atd. podla jeho vysledkov sa potom pohnes dalej.
taktiez ti tvoja obvodna lekarka moze odporucit specialistu na ppp v tvojom meste.
ak sa aj napriek tomu bojis k lekarke zajst, mozes si jednoducho najst psychologa v zozname- cez internet, alebo zlate stranky.
ja som ale za navstevu lekara. :)