Dávka v hmot. núdzi+ dohoda

kukuk__2

Nedomotala si ma :D .. Ked oni na tych uradoch vsetko vysvetľujú akosi čudne. No nič. Pojdem sa tam opytat znova.

Ale dakujem inak (:

ema28

jeej hluposť som napísala....75 % z tvojej dávky je 45 eur...ale zarobiť maximálne môžeš 75 eur..vtedy by ti úrad nedal nič...ak zarobíš menej, doplatia ti rozdiel. (tvoja dávka minus 75 % zarobeného príjmu)...a ak zarobíš viac ako 75 eur..nedostaneš nič :)
dúfam, že som ťa nedoplietla...ale samu seba som dosť poplietla..ale vymotala som sa, to je základ :D

ema28

Tak potom ak zarobíš viac ako 45 Eur, tak od úradu nedostaneš nič...ak zarobíš menej ako 45 eur za mesiac, tak ti doplatia rozdiel...napríklad ak zarobíš 30 eur, tak 30,5 ti ešte doplatí ÚPSVaR....a čo sa týka toho životného minima, tak to mi raz na úrade vysvetlovala pracovníčka, ale tak to vravela, že aj tak som jej veľmi nepochopila...vravela niečo o tom, že oni každý mesiac zratavajú či čo, ale ak sa to minimum presiahne, tak na nový mesiac zase sa ide od ako keby od nuly..proste toto nie je fakt dôležité...hlavné je to, koľko za mesiac zarobíš...a teda buď ti z úradu doplatia ten rozdiel, alebo nedostaneš nič...a budeš mať len to, čo si zarobíš...inak nedávajú ti aj 2 eurá na zdravot.starostlivosť? ja kým som si po škole našla prácu, tak pár mesiacov som brala dávku, ale mala som ju vo výške 62,5 eura :)

kukuk__2

Moja výška davky je 60,5 eur. Chcela by som sa ešte opýtať, že aký vplyv na toto celé má "zivotne minimum" ? Niekde som sa dočítala, ze moj zarobok na dohodu pri poberani davky nesmie za posledných 12 mesiacov presiahnuť toto minimum..

Ďakujem :)

ema28

O 75 % zo sumy, ktorú zarobíš ti znížia dávku, ktorú ti v rozhodnutí UPSVaR priznal.
Napríklad ak poberáš dávku 150 eur a mesačne zarobíš 100 eur, tak ti vyjde dávka 75 eur....a dávku ti zrušia vtedy, keď 75 % tvojho príjmu presiahne výšku dávky...
takže ak napíšeš akú máš dávku, vieme potom vypočítať, koľko môžeš zarobiť, aby ti dávku úplne neodňali :)