Som absolutne nezodpovedna, uvedomujem si to a všetci mi to hovoria, ale neviem ako to zmeniť. Od malička som zvyknutá, že keď sa vyskytol problém, vždy ho za mňa niekto vyriešil. Nenesiem nádledky za nič, nerozmýšľam, aj keď vek už nato mám (18).Už som si všimla, že sa spolieham viacej na druhých, ako na seba, lebo ja v podstate nemám vlastný názor. Ale háčik v tom všetkom. Ako si vytvoriť vlastný názor?
Ako sa naučiť spoliehať sama na seba a veriť sebe?
Ako sa naučím byť konečne zodpovedná ?
Ako sa naučiť byť zodpovedná a spoliehať sa sama na seba?
Presne, zivot ta nauci.
Navody typu "Ako sa naucit toto", "Ako robit toto", su len pre mysel ale zivot nieje o mysli.
Cize, Navody pouzivaj na to, kde mysel treba, cize Ako opravit televizor, Ako pouzivat vysielacku, Ako nainstalovat program na pocitac... ale nie na to Ako zit.
Ako sa naucim byt konecne zodpovedna?
Tak ze budes chciet. A budes zit. A zivot ta nauci.
Ak nechces, nenaucis sa.
Ak chces, pride to.
Ale navod na to Ako sa naucit byt zodpovedna, ti nikto neda. To nieje program, ktory treba vykonat. Uz v tej samotnej otazke si nezodpovedna. Zase sa chces vyhnut zodpovednosti, zivotu. Chces dostat navod, ktory sa ti naleje do mysli, a je pokoj. Tak to ale nebude. Zivot ta musi oslahat proste. Staci teda chciet. Ano, to je to jedine co treba. Lenze skus to a uvidis, ze zaroven najtazsie.
Tak nehadz svoje problemy na inych a pojde to samo nie?
Neries, zivot ta nauci ;)
ale ja to myslím inak, neviem sa rozhodnúť sama za seba, proste sama niečo vykonať.
Prosím poraďte mi! Veľmi sa kôli tomu trápim...alebo napíšte aspoň váš názor
Život ťa to naučí, milá moja a nemusí to byť príjemné, tak si radšej ešte užívaj detstvo, lebo v 18rokoch ešte si dieťa a buď vďačná za to , že môžeš.