Ako jesť správne ovocie
Ovocie a zeleninu jeme zásadne len v kvalite BIO alebo EKO.
Najvhodnejšie je ovocie , ktoré bolo dopestované v krajine resp. oblasti, kde ste sa narodili. Má presne takú energetiku, akú potrebuje vaše telo.
Vyhýbame sa postrekom a umelým hnojivám.
Je veľmi dôležité vedieť, kedy a ako jesť ovocie. Len vtedy bude mať blahodárny, detoxikačný a povzbudzujúci vplyv na náš organizmus a nebude naše telo prekysľovať, ako sa to môže stať v prípade, že sa ovocie konzumuje nesprávne.
Správny spôsob jedenia ovocia:
Ovocie nejeme po jedle, ale zásadne len na lačný žalúdok.
Je veľmi dôležitým jedlom pre správne fungovanie organizmu.
Príklad: človek zje dva kusy chleba a k tomu jeden kus ovocia.
Ovocie by bolo v normálnom prípade pripravené ísť rovno cez žalúdok do čriev, ale iná strava mu v tom bráni. Jedlo sa mieša, hnije a kvasí a mení sa na kyselinu. V čase, keď sa dostane ovocie do kontaktu s iným jedlom a tráviacimi šťavami, celá masa jedla sa začína kaziť.
Preto sa doporučuje, jesť ovocie na lačný žalúdok alebo pred jedlom.
Rôzne sťažnosti, ako napríklad grganie, nadúvanie a hnačky, budú minulosťou v prípade, že ovocie začnete jesť na prázdny žalúdok a nebudete ho miešať s iným jedlom.
Ovocie sa mieša s iným jedlom, produkuje plyn a preto sa váš žalúdok nafúkne.
Fámy o tom, že pomaranče alebo citróny pôsobia prekysľujúco, niesú pravdivé. Podľa Dr. Herberta Sheltona, pri správnom konzumovaní ovocia, vytvára všetko ovocie v našom tele zásadité prostredie.
Navyše obsahuje veľa minerálov, vitamínov a hlavne enzýmov, ktoré sú základnými kameňmi života.
Pitie džúsov je vhodné len v prípade, že ste si ich čerstvo pripravili. Sterilizované a ohrievané džúsy strácajú výživné látky.
Džúsy by sa mali piť po dúškoch, aby sa dostatočne zmiešali so slinami , čo je dôležitým tráviacim procesom.
Ovocie a zelenina vrátane správne a čerstvo pripravených štiav a za podmienok vynechania mäsa, po dobu 2-3 mesiacov, sú nesmierne silným bojovníkom proti rakovine a nespočetnému množstvu chorôb.
-odkaz odstránený-