Ahojte,
užívam Zyloram už tretí mesiac ale keď mi naposledy lekárka predpísala liek, tak mi v lekárni povedali, že majú výpadok Zyloramu, ale že mi dajú Citalopram TEVA. Vraj je tam rovnaká účinná látka. Teraz beriem ten Citalopram už ôsmy deň a je mi nejako blbo. Bolí ma hlava a je mi nevoľno... Nemôžem ísť k svojej lekárke lebo som mimo mesta. Myslíte, že tú nevoľnosť mám len preto, že sú to prvé dni užívania a že to prejde ? Alebo by som to mala začať riešiť ? Pomaly prestať s AD ? Ja neviem... ??
Od Zyloramu k Citalopram TEVA - čo je zle ?
No Teva...zbohom, tie lieky majú asi taký účinok ako 10x vylúhovaný čaj..:) Užívala som Escitalopram Teva asi 6 mesiacov a účinok žiadny, resp. taký slabunký, že som lekárovi vrátila celý balíček a on mi vypísal iný druh Escitalopram Mylan a to už je iný prípad, krásne zaúčinkoval. Podobný problém som mala aj u iných lekárov. V lekárni ale radi hovoria, že výpadok a pod., pretože majú rôzne zmluvy s výrobcami, tak tlačia lieky daného výrobcu. Lenže ty ako pacient máš právo žiadať presne to, čo Ti vypíše lekár. Však, keď ho nemajú na sklade, objednajú a o 1-2 si môžeš prísť pre ten liek, ktorý Ti predpísal lekár.
Zyloram je generikom Cytalopramu, to znamená, že Cytalopram je originálny liek. Skús si dať predpísať iné generikum napríklad Citalon, alebo Citalec.