Ak sa priznať rodičom že som sa rezala?

Príspevok v téme: Ak sa priznať rodičom že som sa rezala?
mime0915

Ahoj, môj príbeh sa začal keď ma pár dní po narodeninách odmietol chalan ktorý sa mi strašne páčil... a začala som svoje depky riešiť tým že som sa začala rezať.. najskor len nožničkami a neskôr sklom,žiletkou .. raz som si na ruke spravila obrovskú ranu a neviem čo mám povedať rodičom ... prosím vás poradte mi ako sa mám priznať že som sa rezala ? ako to zniesli vaší rodičia keď ste im to povedali ?

Re Beka

Ja som sa rezala každú noc a dosť hlboko na prehliatke som povedala ze mi padol nôž a potom som si zavolala mamu a všetko kej povedala že ma opustil chalan s ktorým som bola šťastná a že ma inu atd... mama to povedala sestričke a poslali ma ma psychiatrickú ambulanciu všetko som im tam povedala a teraz tam chodím každý deň a pomaly s tým prestávam ale aj tak som v depkách...

mime0915

no ja som sa nerezala až tak ... mne ostala len jedna jazva dlhá cca 5 cm a široká 5 mm ...
len sa bojím že mi to na prehliadke zbadá doktorka ..

luciano

Phoe má pravdu. Ak si už s rezaním prestala a už to nechceš robiť, tak rodičom v žiadnom prípade nič nehovor. Narobila by si im len starosti a aj tak by ťa nepochopili a len by sa zbytočne trápili.

phoe

Načo im to chceš hovorit ked sa už nerezes ? Len im narobis zbytočne starosti. Keby dačo, tak si dakde spadla. Taká mala ranka, je tam toho. A už to nikdy nerob, nebud blba, takto sa zohavovat. Akoby nestačilo že musíš zostarnut.

Žužova

Musíš nájst tu správnu chvílu,ked bude doma klud a pokoj a normálne si zavolaj mamu že sa snou potrebuješ porozprávat,že máš problém a potrebuješ jej pomoc...povec jej nech ti slúbi že sa na teba nenahnevá;) a že je to naozaj pre teba doležité a ide o vážnu vec... a potom spusti..

Ked som bola mladšia (17-18r) som tiež mala obdobie sebapoškodzovania,rezala som sa ale prišla mi na to moja doktorka ked mi raz brala krv.. Zavolala mame a všetko jej povedala a poslala ma k psychiatrovi.

Ked som prišla domov mama sedela s vážnou tvárou v kuchyni , zavolala ma nech si ku nej sadnem a hned som vedela o čo ide ,že to už vie ... V klude sme sa porozprávali,ukázala som jej jazvy a všetko som jej povedala,prečo som začala a tak.. išli sme spolu k psycháčovi a bolo dobre,všetko sme si vyrozprávali a mne to vtedy velmi pomohlo.. odvtedy som sa k rezaniu myslím nevrátila ani raz..

Takže záleží od toho či je tvoja mama chápavá a trpezlivá... určite to bude v prvom momente šok.. ale prejde to ,treba sa o tom uprimne rozprávat a uvidíš vyriešite to spolu.. Ty potrebujeeš pomoc..nenechaj to tak a povec o tom rodičom,lebo tak či tak ti na to raz prídu! Držím palce

MultiLevel

Ked pocuvam niekedy mladych, tak sa pomaly kazdy reze...pritom nikto z nich realne nema depresiu, ani len netusia, co to depresia znamena. Zvycajne su to ludia, co sa nevedia zmestit do koze. Maju kadejake iphony, ipody, notebooky, tablety, smartfony a neviem este ake kraviny, ich svetom je facebook a mat vztahy cim skor, sexovat najlepsie uz v 13. Stazuju sa na zivot, pritom maju kde spat, maju co jest a ich jediny problem je, co na seba (samozrejme za peniaze rodicov).
Okej, koncim s moralkou, no musela som...
Mime, preco si sa vlastne rozhodla to povedat rodicom? Je to spravne rozhodnutie, ale zaujimalo by ma, co ta k tomu vedie. V prvom rade by si mala zajst za psychologom. Vyrozpravaj sa mu a vezmi si k srdcu vsetky rady, ktore ti da. Necakaj od neho zazraky, on ta vypocuje, poradi ti, ale zvysok je na tebe samej, ako budes na sebe pracovat. Uvedom si, ze zivot bude vzdy presne taky, aky si ho TY urobis. TY sama si vytvaras uz dnes zajtrajsok. Z nestastnej lasky, alebo rozchodu sa snaz poucit a ver, ze kdesi sa nachadza chalan, ktory ta bude milovat. Si este velmi mladucka, preto sa nevrhaj bezhlavo do vztahov. Uzivaj si kamaratky, uzivaj si skolu, uzivaj si prirodu, zivot, prosto vsetko okolo seba...na vztahy a lasku mas cas :) Snaz sa casto usmievat a mysliet pozitivne. Ziadne rezanie ti nepomoze k tomu, aby si bola stastna, spokojna a milovana....

luciano

Proste povedz, že si sa poranila napríklad, že si spadla z bicykla, alebo pri behu, alebo na korčuliach, niečo si vymysli. V žiadnom prípade nehovor pravdu. Rodičia by sa zbytočne trápili a nepochopili by to.