Zdravím, potrebovala by som zopár názorov, a možno aj rád
Mám 22, a bola som kvôli zdravotným problémom donútená zmeniť svoj jedálniček, a celkovo zmeniť svoj životný štýl. Teraz som naozaj rada, pretože keď si človek uvedomí čo všetko jedol a bez výčitiek. Nerobilo mi problém zjesť každý deň balík chipsov, hranolky, skrátka fast foody a kopec nezdravého jedla. Jedla som čo mi chutilo a nepozerala som na to, čo je naozaj pre telo dôležité. A to hlavne preto, že som odjakživa chudá, mám strašne rýchly metabolizmus, takže sa to nikdy na mne neprejavilo. Skôr som bola rada, pretože som bola večne až príliš chudá a vždy som chcela pribrať. A „vďaka“ tomuto stravovaniu, to napriek metabolizmu a láske k športu šlo. Pribrala som do normálnej váhy a držala som si ju. Avšak teraz, keď som vylúčila takmer všetko vysmážané, tučné, nezdravé jedlo ide to s mojou váhou späť k tomu čo nechcem. Ešte dodávam, že som vegetariánka, každý deň cvičím – pretože ma to baví a neviem bez toho byť. Môj jedálniček sa točí hlavne okolo zeleniny, ovocia, ryže, zemiakov, syrov a pod. Jedávam vcelku pravidelne. Chcela by som poradiť, čo možno zmeniť, čo začať jesť, aby som nemala výčitky, že je to nezdravé..a zároveň z toho neschudnúť.
Chudnem, aj keď nechcem
este som zabudol, ze vegetariani mozu aj mliecne vyrobky, tak ti odporucam syry, tvaroh etc. ;)
mas vyssi vydaj energie nez prijem. preto chudnes. zaroven chudnes velmi zo svalstva, lebo mu nedodavas dostatok proteinov(narazam na maso). Nejdem ta presviedcat, aby si menila vegetarianstvo a vratila sa k masu, to nie...ale musis siahnut potom po alternativach ako su doplnky vyzivy, odporucam najma srvatkove a na noc kazeinove proteiny. To by svalstvo malo podrzat. Mal som podobny problem, rad cvicim a nie som az taky zastanca doplnkov vyzivy. siel som bez nich, ale efekt bol zly, velmi som schudol a musel by som kupovat vela masa, aby som sa drzal vo forme. Kupujem si aspon protein a davam ho po cviceni. Po cviceni sa treba aj najest, odporucam ti ryzu alebo zemiaky uvarene v supke. Zeleninu po cviceni nie, lebo by si predlzila travenie.
Kedze chces pribrat musis zaradit vela sacharidov (ryza, zemiaky, obilniny) a nezabudni na tuky (orechy, avokado, olivovy olej etc.)...vela sa dozvies na internete len treba hladat.
Prioritne vsak musis zvysit prijem ako vydaj.