Zdravim otec(60) ma cirhozu pecene child-pugh B bol este 2 roky do zadu C momentalne abstinencia od alkoholu tiez 2.rok strava primerana zdravotnemu stavu dietu dodrzuje poctivo tak isto sa vyhyba sodiku a soli vseobecne mineralkam a vsetko si poctivo studuje na obsah sodiku.Pred dvoma rokmi mal ascites ktory sa riesil diuretikami a samozrejme aj odstranenim tekutiny z brusnej dutiny punkciou.Ascites uz nema ale lytka a stehna ma velmi velke a ma problemy s chodzou.Vysledky sa mu za tie dva roky zlepsili velmi vyrazne ale stale je problem s tym odvodnenim lieky uz nezaberaju a pecen nedokaze vodu z tela odstranovat a vsetka sa hromadi v nohach.Moja otazka preto znie da sa to riesit nejakym operativnym sposobom ako v pripade ascitu?Alebo nie je vobec ziadna moznost dostat takto nahromadenu tekutinu z noh?Ak viete prosim aj o nejakom sukromnom zdravotnickom zariadeni ktore by to vedelo kludne dajte vediet budem rad za akekolvek rady vopred dakujem za odpovede.
Cirhoza a opuchnute nohy je na to riesenie prosim?
A este taka pikoska na ilustraciu, v USA zomiera na nasledky liekov a zlych rozhodnuti lekarov rozne vyse 700 000 ludi rocne a pritom, je tu medicina na dost vysokej urovni,,tj definitivne vyssie, ako na Slovensku. To pripada 1 clovek na kazdeho lekara v priemere rocne, kedze pocet lekarov je tu zruba 700 000 dokoppy. A nevidim, ze by ich za to nejak masove trestali, takze s tou "zodpovednostou" je to nejak trochu divne. A casom sa to este zhorsuje, nie zlapsuje, co je paradox, lebo je ukrutne mnozstvco penazi vydavane na vyskum na zlepsenie zdravia, a predsa sa cisla [pri cievnych chorobach a rakovinach prakticky viobec nezmenili za poslednych 50 rokov. Takze sa asi ten vyvoj nedeje v spravnom smere, vsakze.
A rozhodne to nemozem vycitat jednotlivym lekarom, vred mnohi su velmi svedomiti a robia najlepsie ako vedia. Zialbohu ich vedomosti su zo skol kontrolovanych monopolmi informacnymi, ktore su v rukach farmacie, [poistovni a roznych zaujmovych skupin, najma lekarskych zdruzeni, kde veduci casto nie su vobec lekari a ich uloha je hlavne zvysit prijmy svojich clenov, za kazdu ceny, tj nie liecit ludi.
V alternativnej medicine sa to ale podstatne zlepsuje, lebo na nasledky potravinivych doplnkov ludia neumieraju prakticky vobec a napr alternativne liecenie napr rakovin v krajinach kde to je vobec dovolene(v USA je to protiustavne zakazane) su vysledky markantne lepsie, pozri napr na porovnanie jednej z nemocnic v Mexiku, kde za zlomok ceny US onkologickych klinik maju podstatne lepsie vysledky, ako "fantasticky vybavene" moderne US kliniky. Pozri na grafy prezitia, ktore sa daju rozumiet aj bez akejkolvek znalosti anglictiny
www.oasisofhope.com
premyslam, kde som toto iste uz citala....
ahaaaaaaaa, asi tisickrat na tomto fore, ze mi to nedoslo hned :-DDDD
Nuz dnes smrt na nasledky lekarmi predpisanych liekov sa prebojovala na tretie "cestne" miesto, hned za cievnymi chorobami a rakovinami. Takze obranovat sucasny stav mediciny je trosticku podozrive, vsakze.
Inac ja sa riadim prakticky len radami alternativnych lekarov, podobne ajo znacna cast mojej rodiny, a robim to uz vyse 18 rokov s velkym uspechom. Vyhol som sa operaciam kolien, bedroveho klbu a napravil som si travenie, zlepsil cirkulaciu, zriedil krv , znizil LDL cholesterol atd a napriek pokrocilemu veku a chorlavost uz od mladosti som na tom zdravotne lepsie, ako kedykolvek predtym, beruc do uvahy pokrocily vek.
Ale komu sa rady od mojich lekarskych zdrojov nepacia, nemusi ich citat.
Ja to sem pisem len pre to, aby ludia, medzi ktorych patrias aj lekari, nedostavali len jeden typ informacii, ale aby mali na vyber aj ine, ktore inac na Slovensku su prakticky nedostupne, kedze alternativna medicina zapadneho typu(tj lekari normalne vystudovasni na fakultach ale sustrediaci sa nie na farmaceuticke lieky ale potraviny a potravinove doplnky v prvom rade)tam je zialbohu este v plienkach, ale ako vidim utoky proti nej su tam uz urputne.
ni-ka, odborni garanti o tomto fore urcite nevedia...ti maju dost inej roboty.
a preto nechapem ako sa admini mozu len tak necinne pozerat:(...a aj ti odborni garanti...clovek neznaly tunajsich pomerov si mysli ze ake seriozne forum a pritom tu ide doslova o zdravie...aky paradox:)
ni-ka, ved v tom je problem-ze on nenesie absolutne ziadnu zodpovednost...
kabel-mas recht,tu sa dari len takym ako je RNG:)...stale nechapem ze mu to ludia "zeru"...a raz ma zarazilo ze napriklad jednemu chalanovi radil uzivat nejake doplnky na zvysenie zaludocnej kyseliny,pricom chalanisko berie kortikoidy...ked som ho na to upozornila,ze mu hrozi poskodenie sliznice,tak sa ohradil ze je to na kazdeho riziko ze on len radi a bla bla bla...nakoniec mu odporucil nahradzat kortikoidy nejakymi enzymami...a to uz mi doslo fakt zle...kto si toto berie na svedomie???
ni-ka, ato, akych ma tato stranka odbornych garantov, je to strasne smutne, ale poistili sa vetickou, ze za obsah fora nezodpovedaju (asi tusili pravne dosledky :-DDDD)
ja som sem kedy-tedy napisala nieco k veci, ale uz to robim minimalne prave z toho dovodu, aby som nebola pokladana za niekoho typu uja RNG
navyse preco by som mala robit zadarmo a niekoho vzdelavat, ked evidentne ludia nemaju ani sajnu o zakladnych pochodoch vlastneho tela...ja nesuplujem ucitelku biologie na zakladnej skole.
kabel,niekedy zasnem co sa tu clovek vsetko nedozvie:)
ale je na zaplakanie ze toto forum sa "pasuje" za forum o zdravi...uz davno tu nehladam rady tykajuce sa chorob a nikto kto je "naozaj" chory sem uz nechodi...
uz len par poslednych slepoveriacich proalternativnych zufalcov...
ni-ka, k tejto veci som sa radsej nevyjadrila, lebo som nechcela byt vulgarna na uja :-DDD