Zdravim otec(60) ma cirhozu pecene child-pugh B bol este 2 roky do zadu C momentalne abstinencia od alkoholu tiez 2.rok strava primerana zdravotnemu stavu dietu dodrzuje poctivo tak isto sa vyhyba sodiku a soli vseobecne mineralkam a vsetko si poctivo studuje na obsah sodiku.Pred dvoma rokmi mal ascites ktory sa riesil diuretikami a samozrejme aj odstranenim tekutiny z brusnej dutiny punkciou.Ascites uz nema ale lytka a stehna ma velmi velke a ma problemy s chodzou.Vysledky sa mu za tie dva roky zlepsili velmi vyrazne ale stale je problem s tym odvodnenim lieky uz nezaberaju a pecen nedokaze vodu z tela odstranovat a vsetka sa hromadi v nohach.Moja otazka preto znie da sa to riesit nejakym operativnym sposobom ako v pripade ascitu?Alebo nie je vobec ziadna moznost dostat takto nahromadenu tekutinu z noh?Ak viete prosim aj o nejakom sukromnom zdravotnickom zariadeni ktore by to vedelo kludne dajte vediet budem rad za akekolvek rady vopred dakujem za odpovede.
Cirhoza a opuchnute nohy je na to riesenie prosim?
RNG, ty a tvoja zena mate zlyhanu pecen s ascitom a opuchmi noh z hepatalneho zlyhania? to mi je novinka. Citala som len poslednu vetu, takze ak ano, tak sorry. bye!!! ale ty sa vratis, vsak ako vzdy..
Ako som povedal, nasiel som za dlhe roky (tj mozno skor, nez ste boli co len planovani na narodenie) rozne vysvetlenia na opuchyl co su bezne v literature, ale ten, ktory povazujem ako fyzik za najdolezitejsi a co som si dokazal ze jeho adresovanim som si pomohol sam s problemom opuchania noh som v literature nenasiel. Preto som ho sem uviedol v prvom rade, ine si moze kazdy v beznej medickej literature najst, ked sa mu chce v nej hrabat.
Ten dovod z bielkovinami sice moze byt pravdivy, ale bielkoviny nie su hydrofobne, tj nasavajuce vodu takze neviem akym sposobob by mohli vyvolavat hromadenie vody.Tj ten sovod sa mi zvlast nevidi ako hlavny.
Nuz ale co ja viem, tych roznych 17 dovodov je mozno vsetkych pravdivych do urcitej miery, telo je hrozne komplikovane a vsetko so vsetkym tam nejak vzajomne suvisi
A dost na tuto temu, lebo vidim, ze si chcete nejak zo mna robit posmech a znevazovat rady, najma na take som citlivy, ktore som si sam vyskusal a mne a mojej zene pracuju.
Bye bye.
ni-ka, on rozumie len casopisom alternativcov, o fyziologii nevie nic, nenamahaj sa
nechcem byt zas az taka mrcha,ale neda sa...ludia s ochorenim pecene mavaju aj ascites v brusnej dutine ak sa nemylim,teda vypotok...aj za ten moze lymfa RNG?a ako si ma takyto pacient lahnut aby mu voda z brucha odtiekla?
mimochodom,ako uvadzas ty,najcastejsie za opuchy moze nedostatocna oblickova cinnost a ta nema s lymfou nic spolocne,na vine su bielkoviny...a s opuchmi suvisi aj nedostatocna srdcova cinnost,ochorenie pluc,ochorenia ziloveho systemu atd atd atd...
RNG-llek tu vysvetlila MECHANIZMUS vzniku opuchov v nohach z dovodu hepatalneho zlyhania. Citat asi vies?
ni-ka, neries :-D
Ni-ka je somarina tvredit ze v dosledku porusenej pecene mas opuchy noh, ked za odvodnovanie tela su zodpovedne najma ladviny a nie pecen.
A puchnutie noh ma znacna cast starsich ludi, tj aj ti, co maju pecen uplne v poriadku. Takze tie dve veci zvazovat do kopy je nelogicke.
Na puchnutie noh som nasiel za dlhe roky vyse 17 roznych dovodov , co lekari bezne uvadzaju. Ale ten pravcdepodobne najdolezitejsi, ako gravitacia, kde gravitacny tlak natlaci lymfu do noh som tam nikde nevidel. Nuz a ako fyzik som to vyskusal s tymi vankusmi, lebo som mal velmi napuchnute nohy, a mne to pracuje vyborne.
Mozno to pomoze aj inym, preto som to sem uviedol.
Pohyb lymfy je totiz len vysledok pohybu svalov, lymfa nema pumpu ako ma krv, takze plynie casto len vplyvom pohybu ludi a tiez gravitacie. A ked cloveku telo ochabne, tj lymfa nie je vytlacana bunkami a svalami proti gravitacii, tak sa hromadi.A to poznaju starsi ludia, ako sme my velmi dobre.
RNG-nikto sa do teba nenavaza ale maj trocha sebareflexie...radis niekomu kto ma cirhozu pecene a v dosledku toho mu zapuchaju nohy aby si ich na noc vykladal lebo na bunky posobi gravitacia?!to co je za somarinu?!
keby to nebolo take dlhe, mozno by som si to aj precitala :-D
Kabel aj tvoje neustale osobne utoky na mna som uz tu na fore videl uz mnohokrat, lenze nie su nicim, tj ziadnymi faktami/datami podporene. To iste plati aj pre ni-ku a inych, co sa im nepaci, ze tu uvadzam spravy od lekarov, co sa nepodriaduju nadiktovanej linii zo skol, lebo po absolvovani skol si vybrali predsa len nakoniec ine metody, napriek prekazkam a neustalemu prenasledovaniu, lebo chcu mat lepsie, nez priemerne vysledky. A aj maju a ptreto sa ich drzim a aj sem davam od nich rozne spravy, lebo inac sa to na Slovensku zrejme nemozete dozvediet, kedze tlac a TV je v tomto zmysle kontrolovana, ale internet na stastie este celkom nie.