Prestup z gymnázia na OA hned v 1.ročníku?

Príspevok v téme: Prestup z gymnázia na OA hned v 1.ročníku?
medulienkaaa

som na gympli prvy rok a obavam sa ze to nezvladnem hlavne kvoli chemii a fyzike.. mam skoro az depresie, placem ked pridem domov zo skoly lebo uz nevladzem sa stale sustredit len na skolu.. rozmyslala som nad prestupom na OA ale neviem ci to je spravne rozhodnutie zas novy kolektiv a skola, ale mala by som to ovela lahsie. prosim poradte mi ludia mi hovoria ze si zvyknem po case ze to len zaciatky su tazke ale ja neviem co dalej

medulienkaaa

ano ja chcem isť na vyšku ale už teraz naisto viem že pojdem na ekonomicky smer. takže si v druhom ročníku vyhodím fyziku a chémiu,mama mi povedala že známky z chémie a fyziku podstatné nebudú hlavne že prejdem, ak teda nechcem isť na medicínu čo nechcem..

Hrac

to je vela ludi, ja mam sps a lutujem ze som nesiel na uciliste, ale po Bc ta prestane trapit aj to, ak teda planujes vysku...

inak skola je len 20 dni od zaciatku ani nie a ty uz nezvladas? Prvy rok bol pre mna tiez taky, aj jedna 4 na vysvedceni a na konci skoly len 1 pomaly a vyznamenania, prechod je tazky, skola je lahka ;-)

WildWind

no hej ale otazka je ci by vobec chcela robit uctovnicku alebo nieco podobne..ono nejde len o to ze dobre skoncim skolu a mam kde ist robit ..ide aj o to ci ju to vobec nejak interesuje ..lebo ak tam chce ist len preto lebo si mysli ze je to tam lahsie, tak to uz rovno moze zostat kde je, alebo nak ide potom na ucnovku alebo niekde kde to moze flakat..

Laura93

ale tak na druhej strane tá OA ma aj jednu vyhodu, skôr ta vezmu do zamestnania ako sekretarku, uctovnicku alebo do banky z obchodnej..

z gympla by ta vzali mozno akurát tak za pokladnu do tesca :D aj to keby mali na vyber..medzi absolventom z OA a gympla vzali by si asi skôr niekoho z oA

takze tak, ak nechces ist na vysku tak bež na obchodnú

Laura93

ja mam vystudovanú OA ale lutujem ze som radsej nesla na gympel..aj ked na OA som bola medzi najlepsími, ale vôbec ma to nebavilo, hlavne ta ekonomika :(

radsej by som sa ucila nieco zaujímave na biologii a chemii ako tie ekonomické bludy :(

WildWind

a inak..nie je nic horsie ako byt v kruhu samych gymplakov, ktori dokazu rozoberat vsetko mozne od vesmiru az po jednobunkove organizmy a vy do toho nemate co povedat, lebo studujete na obchodnej akademii :-D clovek co prechadzal so 4kami ovlada veci o ktorych ja s 1 z ekonomiky nemam ponatia. Su zaujimave, poucne, clovek vie ako priroda funguje a ake zakony sa v nej uplatnuju.

WildWind

na gympli ta trapi fyzika a chemia, na obchodnej by ta mohlo trapit napr uctovnictvo, to tiez nie je najlahsie na pochopenie a cele na seba nadvazuje, cize ak chybas uz co i len jednu hodinu, tak si uplne mimo na dalsej z toho co vlastne uctujete, zatialco na chemii, tam latky na seba nenadvazuju a ak nevies jedno ucivo nic sa nedeje,a to iste zvysne predmety...vsade sa musis ucit, vsade! ja som napr v prvom rocniku na obchodnej chcela prestupit na gympel a lutujem to... ze prestupis na obchodnu, to si nemysli ze automaticky vsetko do coho sa pozriest budes vediet hned na prvy sup. Vdake chemii, biologii, fyzike nadobudnes vseobecny rozhlad, ber to tak, preto mna mrzi, ze nie som na gympli, ale na oa, pretoze s istotou viem, ze na vysoku ist chcem, a na obchodnej je strasne slaba matika, ktora mi na vysokej tiez bude chybat, zatialco na gympli budes mat lepsiu pripravu. Jedine plus odbornej skoly je ze sa mozes hned zamestnat ale iba v tom odbore. Ale v sucasnej dobe..na tom uz podla mna nezalezi

JessicaI

Prestan sa trapit a ber to volnejsie. Nemusis byt medzi najlepsimi staci ked neprepadnes. Dnes sa na vysku dostanes aj s horsim prospechom. Vsade je nieco aj na OA su lahsie a aj tazsie predmety. Ked sa Ti nieco nepodari povedz si nic to ved si to opravim.
Ked nejde o zivot niejde o nic. Do skoly nechodis pre to aby si sa trapila, ale aby si sa aspon nieco do zivota naucila.
Hore hlavu ... drz sa.
Vela uspechov prajem.