Ahojte,mám 20 rokov,chodím na VŠ,mám priateľa,úžasnú rodinu,kamarátov-poviete si-veď ona má všetko.Ale sama neviem čo sa deje,mali sme s priateľom za náš 5 ročný vzťah hocaké chvíle,ale teraz sme šťastní,no aj napriek tomu veľa keď som sama,večer,plačem,každá maličkosť sa ma dotkne a celkovo som až moc citlivá.Nemám rada zoznamovanie sa s ľudmi.Jednoducho sama nevie čo mi je,veď keď si pomyslím,čo všetko mám,za čo som samozrejme vďačná,mala by som sa tešiť,úživať život,ale jednoducho to neviem.Čo mám robiť? ak má niekto podobnú siuáciu,rada si popíšem,resp.kto niečím podobným preiel,pomôžte.ďakujem.
Stále smutná,veľmi citlivá
Budem sa snažiť,aby to bolo lepšie.ďakujem veľmi pekne za odpoveď,veľa som si vzala k srdcu :)prajem veľa šťastia :) a pomáhaj ľudom,ide ti to :)
Ahoj helenč
Prepac, ak zase reagujem:
Mnoho ludi radi riesia dolezite veci, kt.nemou zmenit (politika, celosvetova chudoba, aka by co malo byt a preco), ich mozog ich to berie akoby fakt za tieto veci boli zodpovedni.
Napriklad to ze mas rada ludi sa zrejme prejavuje tim, ze rozmyslas co im povedat, staras sa o nich, celkovo zaujimas. To je priam vynikajuce (co je horsie je ze rozmyslas nad tym co ani nezmenis a este k tomu sa aj stalo- co by sa stalo keby ..). Tam len skor minaj energiu na tvorbu veci co sa este nestali :-)
Pokial mas nap. rada knihy, zrejme podobni ludia chodia do knihkupectva a do kniznic. Tam najdes urcite vela dobrych ludi a dokonca si ich povyberat podla zanrov a zoznamit sa s nimi.
Ak mas rada netradicnu hudbu (ja nvm trepnem daku ezoteriku) tak zrejme ezotericke obchody a cajovne su zrejme miestom takychto ludi. Hlavne ak to pocuva 10% ludi, tak ked o tom povies 10tim ludom -9ti povedia to je blbost a 1je ako ty. Toto si treba uvedomit - cim odlisnejsia si, tym viac namahy musis vyvinut najst ludi sebe podobnych.
Na vyske mas obrovsku vyhodu kruzkov univerzity ludi a meste. Mozno by pomohlo ake oblasti (ludi) by si rada a potom si ku kategoriam popis realne moznosti -(priklad mas rada knihy -mestska kniznica, univerzitna kniznica, predmety z ich fakult o knihach, rozne knizne vystavy, citatelske kruzky (pohladaj ak su nejake verejne, studentske).
ďakujem veľmi pekne v prvom rade za odpoveď.Myslím,že vo väčšine má pravdu.Bojím sa zoznamiť sa s novými ľudmi,lebo som "iná" možno svojím spôsobom.Vieš,neobľubujem to čo ostatní či už ide o hudbu,záujmy a pod.Veľmi rada zase na druhej strane sa znamujem s ľudmi,kt. radi čítajú ako,počúvajo to čo ja.Ale z maličkostí som taká citlivá,dlho ma vedia trápiť veci,či som niečo zlé nepovedala,či sa tá osoba teraz nehnevá.Jednoducho niesom tá osoba,kt. má všetko a iných ľudí na háku.Priateľ mi hovorí,že som až príliš dobrá na ľudí a veľmi im chcem pomôcť,aj keď sama neviem ako.A potom sa obávam či som to naplnila.Veeľmi sa snažím žiť veselo :) ver mi.Snáď sa z toho čo som napísala aj dá vymotať,lebo som to písala ako mi prišlo ;) pekný deň !
Ahoj helenč
Je obdivuhodne ako sa mas dobre a dokazala si tak pruzne zareagovat na zmeny, ktore ta trapia.(a ze tych zmien od vysokej len pribuda hehe)
Ak mozem, pisala si ze si precitlivena. Clovek sa ovlada bud rozum alebo city. Ak na vela veci reagujes citovo, mozno za tym hladas svoj postoj / nazor. Len prave "profesionalne" veci su prave preto profesionalne, ze je za nimi kus know-how a cinnosti.
Nemas nahodou strach zo skoly, resp. Hlavne z novych ludi v nej? (Mozno ta to vnutorne trapi, a ked pridu povinnosti, alebo volny cas (napr. sama vecer), tak mas sklony k prejaveniu svojich citov. Ak je to tak, mozes svoje pocity konzultovat s priatelom, rodinou (zdoverit sa s problemami, najst riesenie) spoluziakmi-je vysoka pravdepodobnost ze zoznamovanie s novymi ludmi bude ich problemom taktiez, ale taktiez sa trapia len vnutorne a navonok vyzeraju spokojne).
Clovek je v 1.rade cit, az ked su zvladnute tie je mozne naplno vyuzivat mozog.
Alebo ma napada ak (menej pravdepodobne) ak si doteraz svoj zivot planovala, tak ti mozno dosli plany, cas sa meni neustale, a nevies co bude nasledovat. A tym padom ze nevies co chces (plan), ked sa ti nieco prihodi, tak nevies ci sa mas z toho tesit, alebo je to vec zla. A tym padom ked si sama, neovplyvnena okolim, si len sama so sebou, tento stav vyplava na povrch a pride ti luto.
Inak mas sa naozaj veeelmi dobre z toho co pises, snad som ti svojou trochou pomohol.
Prajem vela stastia a spokojnosti :-))))