19 rokov, no vyzerám na 15

Príspevok v téme: 19 rokov, no vyzerám na 15
Jujo551

Ahojte. Mám problém ktorý možno niekomu bude pripadať trápny, ale verte že to tak nie je. Za pár mesiacov budem mať už 20 rokov, no stále vyzerám na 15. Nenahováram si to... Bežne sa stretávam s reakciami neznámych ľudí, ktorí sú prekvapení keď im prezradím koľko mám rokov. Všetci mi tipujú tak okolo 15 rokov. Keď sa pozriem do zrkadla tak sa im ani nedivím... Skutočne na tých 15 vyzerám, v tvári mám chlapčenské rysy, fúzy žiadne(resp. len nad nosom a trošku na brade, ale tie musím holiť aby to nevyzeralo trápne), jednoducho mám ešte taký školácky vzhľad. Ja by som sa tým normálne možno ani nezaoberal, lenže idem na VŠ... A hrozne sa bojím ako ma príjmu ostatní. Keď som videl tých štvrtákov, piatakov(dokonca aj kopu prvákov) a ten ich mužný dospelý vzhľad... Hrozne sa toho bojím. Ja oproti nim vyzerám nanajvýš smiešne. Keď som si nakupoval veci na internát tak predavačky zostávali šokované že idem na VŠ. Viem že ľudia tie ich reakcie na môj vek väčšinou nemyslia zle, ale mňa veľmi mrzia. Je mi maximálne trápne keď odo mňa v krčme pýtajú občiansky, cítim sa neuveriteľne blbo keď stojím s autom pred prechodom a všetci na mňa pozerajú ako keby videli mimozemšťana. Možno vám to príde ako hlúposť, poviete si v 40 tento hendikep ocení(v to dúfam:)), ale verte mi že to nemám jednoduché... Na základnej škole si zo mňa decká kvôli tomu často uťahovali...
Ja ani nečakám nejakú radu alebo tak, budem ale veľmi rád ak sa nejako vyjadríte, napíšete vaše skúsenosti, prípadne sa nájde nejaká spriaznená duša ktorá ma rovnaký problém ako ja.
Hlavne som sa potreboval vypísať. :)

Kvety zla

ako sice je pekne ze mu vsetci hovorite ze ake je to super a ze ma byt rad - ale mna skor zaraza to ze chalan ani nezarasta... vyzerat mladsie samo o sebe problem nie je, ale ak mu chybaju druhotne pohlavne znaky...
u lekara si s tym bol? mozes mat problem s endokrinnymi zlazami.

Mixáč

Som na tom podobne, ale v pohode som už prežil VŠ. Síce prváci vyzerali omnoho vyspelejšie ako ja /i keď piatak/, ale nerobilo mi to zvláštne problems. Súhlasím VŠ aj SŠ sú mojom prípade v porovnaní s ZŠ úplne iné café.

RNG

Nuz neveim ako by ste sa tvarili, ked si kupujete v obchode alkoholicke napoje a od kazdeho pytaju bez rozdielu vodicak(to je ako na Slovensku obciansky) v mnohych statoch USA. A to som uz stary sedivy pan, rozhodne nevyzarajuci na 18 alebo vlastne 21, co je tu legalny vek na kupovanie alkoholu a cigariet.
Budte radi, ze vyzerate mladsie!!!

jaaaaaaa

Tak ja vyslovene vyzerám na 13 a to je práve ten "veľký" rozdiel - lebo 15-17 ročné dievčatá sú napol deti napol ženy, ale pri mojom vzhľade je to skôr problém, pretože mám vyslovene detské črty, som pre všetkých dieťa. Čiže vo väčšine prípadov pôsobím ako decko čo nemá nič iné na robote ako sa hrať na dospelého. A takisto aj muži sa na mňa pozerajú ako na dieťa. :) Tažke...

TinaM

Mam cerstvu skusenost: vcera som si kupovala cigy a predavacka spustila to klasicke "Slecna, a 18 uz mame?". Tak som sa zasmiala a zacala vytahovat obciansky. Mam 24 :D Este sa mi chudatko ospravedlnovala, ale ja som ju ocenial, ze tak to ma byt, ze sa zachovala spravne a mne polichotila (za posledne 2 mesiace sa mi to stalo uz 3x)
Ked som mala 20, tiez mi to strasne vadilo, ze mi tipuju 15, ved uz predsa nie som decko! Nezlahcujem to, len hovorim, ze vela ludi si tym preslo a o par rokov sa budes na tom smiat aj ty :)
A poznam chalana, podla popisu podobneho,ako si ty. Ked nastupil na VS bol to ten najoblubenejsi chalan v rocniku a aj na intrakoch. Vidis, nic nie je stratene, praveze mas sancu znovu zacat :)

dedy

Keď si spomeniem tak minulý rok, keď k nám na VŠ prišli prváci, tak väčšina z nich vyzerala tak na 16. Neviem či to bol nejaký zakliaty ročník, ale chalani naozaj vyzerali tak roztomilo a mlado :)
A zase keď si zoberiem, tak stále ma sem tam zvyknú pýtať občiansky aj keď kupujem radlera a to mám 23 :D
Na VŠ sa veľa vecí berie inak ako na strednej, tak nechoď do školy s tým , že si z teba budú robiť srandu, ale s tým, že si rovnocenný spolužiak :)

nini65

ahoj..nič si z toho nerob, viem aké to je. Ja mam 20, vyzerám na 17 a ked som nenamalovaná tak na 13 :D

A mna náhodou takýto chlapci pritahujú viac ako takí tí vyzretí muži :D
Vázne jedného som takého uz mala, má 19 a vyzerá na 17, strasne bol zlaty a krasny :( mne sa to na chlapcoch velmi paci ze vyzerajú tak mlado

RNG

Bud rad, ze nestarnes tak rychlo ako druhi. A ked nebudes chodit do krcmy, tak si od teba nebudu pytat obciansky. Fajcenie a pitie je skodlive a ked sa mas rad a planujes dlhy zivot, tak sa tomu podla moznosti vyhybaj.

takajedna

ja som na tom podobne akurat, ze ja mam 23 :) a take reci od ludi co ma dobre nepoznaju, ze vyzeras na 16-18 poznam...minule som isla na benzinku kupovat cigarety a predavacka mi povedala, ze kebyze nevidim, ze si prisla na aute, tak ti ani neuverim, ze mas 18 a ja na to, ze no a to uz mam 23 a ona naspat, ale zlata si a smiali sme sa obidve :D takze ja som uz zvyknuta a nejak s tym nic nenarobim a popravde ani nechcem lebo cim som starsia tym sa to lepsie pocuva :D :D takze vidis nie si sam :)