Dá sa toto odpustiť?

Príspevok v téme: Dá sa toto odpustiť?
Ema1566

Priateľ mi dal facku.
Nie v hádke, nie v amoku, proste mi ju dal zato, že som nešikovne a neumýselne rukou udrela jeho ústa. Podľa jeho slov teda skoro vybila zuby.
Jednoducho mi v momente priletela facka a naozaj nie hocijaká.

Nevládzem ani nad tou situáciou ďalej rozmýšľať, ráno sa zbalil a sám odišiel domov.

Teraz som zistila, po pár dňoch skoro nulovej komunikácie, že nie je ticho z toho dôvodu, žeby sa hanbil za to, čo spravil (vôbec sa mi neospravedlnil a ignoroval ma aj večer potom, aj dni nato), ale že je ON urazený na mňa, že som ho "poslala domov", čo som ani neurobila.

Nerozumiem, s kým to vlastne chodím, keď ho tá facka vlastne vôbec nemrzí a rieši len seba. :(

M8cr6

hlavne hlavu hore, on by sa mal hanbiť. nechaj si pekné spomienky a tomuto sprav koniec. :-)načo sa trápiť keď si môžeš život spraviť krajším. hento sa ťažko dá opraviť pokial on sa necíti mizerne a to by sa veru mal, ak ťa miluje.

Ema1566

Presne som vedela, že tomu nik neuverí, keď tu situácia opíšem, lebo je taká nenormálna.

Ale áno, bolo to proste neúmyselné pri normálnom rozhovore, nič som nehrala, nebola to žiadna facka, ale udrela som ho do úst a "skoro mu vybila zuby" a preto taká reakcia.

Jeho reakcia - proste podľa neho som nešikovná a jemu to vadí. Lenže asi zabúda na to, že som mu veľakrát odpustila (a absolutne bez zaváhania) tiež nejaké nehody.

V minulosti mi už dal celkom silný "pohlavok" (drgla som do stola a televízor sa zakýval) a raz, ale to už bola hádka, keď som ho udrela po ramene, vrátil mi to bez váhania. Takže asi toto boli signály.

Mema

Ja by som ho poslala tam, odkiaľ prišiel, to čo je akože za správanie ? aj keby si mu neviem čo urobila, toto si dovoliť nemal ! to kde sa žije ? mal by sa hanbiť ! som úplne v šoku a to sa ešte aj on urazil ? by som sa mu už ani neozdravila a na jeho mieste by som sa ti už ani na oči neukázala, zbabelec ! Neopováž sa mu ospravedlniť alebo niečo podobné, ešte bude mať pocit, že je najlepší a váš vzťah bude iba o ňom, tie jeho "iba on" myšlienky sa nikdy neprejavili ? Už ťa dávno mal zasypávať kyticami,šperkami a kľačať na kolenách s prosbou o odpustenie !!

phoenix

Ja si myslím že ho v detstve otec alebo mama bili, bol to reflex, ale to že v sebe potlačil pocit viny, je prejav zakomplexovaneho človeka, mozno ho v detstve sikanovali. Čím ho nechcem ospravedlnit, len sa ho snažím pochopiť. Nevie si priznať vinu, nevie sa ospravedlniť, čo je veľmi zlé, a ty môžeš pomôcť len tomu, kto o tvoju pomoc stojí. Takže nechaj ho tak, len neviem ako je možné, že si si doteraz nic nevsimla. Mám dve otázky. Povedala si mu, že to bolo nechtiac? A čo ti povedal on na to ?

pandorica

No áno, máš pravdu.Aj v tom, či tých "neúmyselných" nehôd nebolo viac, ale ona o tom nepíše, takže to nevieme.Ale aj tak je viac prípadov, keď muž bije ženu ako naopak, nie?

0vecka

2 pandorica je vela pripadov kde zena fyzicky tyra chlapa. Nedavno som o tom cital clanok. Pritom moze byt chlap aj fyzicky silnejsi a funguje to prave tak ze zenska mu vylepi facku alebo stupy lodickami na nohu alebo ho kopne do pistaly a chlap akoze automaticky ustupy pretoze, pretoze tato diskusia. Podla mna je jedno kto koho napadne. Ako to sama napisala zakladatelka zevraj to bola poriadna rana a nie nejake neumyselne stuchnutie.

Otazne je tiez ci sa taketo neumyselne buchnutia u nich neopakovali castejsie raz do tyzdna napr.

winki

Tiež mi tu niečo nesedí. Veď keď niekomu neúmyselne niečo urobím (ja som už priateľovi spravila aj monokel lakťom nechtiac "D), tak prvá reakcia je chytenie si toho miesta a auuu. A nie, že automaticky vylepí facku.

pandorica

Ovecka, ja nehovorím, že baba môže biť chlapa.Nemala by samozrejme, ale chlap je predsa tvrdý, mužný, rozumný, znesie toho viac, tak prečo by jej to mal hneď vracať?Fakt ale je, že vo vzťahu, kde dôjde na facky nie je niečo v poriadku.