Môžem sa aj roztrhnúť a vždy sa bude mať lepšie a pritom sa ani netrápi. Ja sa všade musím prebojovať a jej to ide celkom ľahko. Nevie čo je trápenie, má všetko na čo si pomyslí, je ľahostajná nikdy ju nič nezaujíma,nič ju netrápi a jej je všetko jedno,ničomu nerozumie. A ja sa môžem aj potrhať, všetko si musím vybojovať, ľahostajnosť je pre mňa neznámy pojem a aj tak sa bude mať vždy v živote lepšie. Ide ma z toho poraziť ! Prepadať ešte v máji a vytiahnuť to na dvojku je šťastie a ja s priemerom 1,3 a dostať 2, kde je spravodlivosť ? To jej vždy v živote všetko tak ľahko prejde, alebo sa to konečne aj obráti ?
Kedy sa karta obráti?
Mema - tak toto by chcela asi väčšina ľudí.
Ale niekedy mi to ide na nervy, niekedy by som sa chcela len pousmiať a isť dalej a nie všetko preciťovať
buď rada že máš veci za ktoré chceš bojovať. my ostatní, ľahostajní a bez zájmu všetko len nejak preplávame bez hlbších pocitov.
Každý tu rieši závisť ! nejde tu o závisť :D len konštatujem to ako to je. Vy ste nikdy neboli nešťastný z toho, že sa snažíte a sa vám to nedarí a zrazu príde niekto kto nemusí ani palcom pohnúť a má to urobené ? ale zasa ma každí iné kvality, tak nebudem závidieť niečo čo ona dokáže ľahko a ja ťažšie. závisť ma od toho ďaleko, myslím, že závisť sa skôr vzťahuje na materiálne veci nie na schopnosti. Budem jej závidieť, že vie spievať ? veď to je smiešne. Ak by mala kabelku aj od Gucciho tak jej ju pochválim, a život ide ďalej, nevravím, že by som ju nechcela tiež ale nenazvala by som to závisťou, ktorá ma mieru asi takú, že sa s ňou z tohoto stupidneho dôvodu prestanem "baviť" . Len som chcela poukázať na to ako to v živote chodí a či aj vy ten pocit poznáte. A aj tak si myslím, že v dnešnom svete ti ľudia dokážu závidieť aj dobré počasie na pohrebe ale to, o čom tu píšem, určite nie je závisť ! Možno to tak znie, možno zniem zúfalo a sebaľútostivo ale dokážem byť aj hrdá na niečo čo dokážem. To čo nedokážem ja dokáže niekto a iný a naopak. O tom je život, veď preto je všetko na svete rozdielne, inač by to bola riadna nuda !
Resolution, to čo je za názor, že zato že je niekto chytrejsi a lahko sa učí, tak si tie známky nezaslúži?? Zmier sa s tým aká si a nezavid. Možno máš ine kvality, vytrvalosť, trpezlivost.
Presne!Tak sa na to vykašli a ži si svoj život aj so svojimi bojmi a prehrami, ktovie, karta sa možno otočí skôr ako si myslíš.
pandorica: myslím, že nie :)
kabel : preboha, nemám jej čo závidieť, názov témy som dala len tak, nepotrebujem aby sa trápila len je to nespravodlivé, nech sa páči nech sa netrápi len by som aj ja rada okúsila ten pocit ľahostajnosti, čo ja nedokážem som akčný typ čo vždy niečo rieši :)
Mema, práve preto, že vie všetko hodiť za hlavu a nič ju netrápi, práve preto to má v živote ľahšie.My, čo sa trápime, nič neberieme naľahko, všetko si pripustíme hlbšie k sebe,všetko hlbšie vnímame.A to je ten problém.Ak by si bola ľahostajná ako ona, možno by sa ti žilo ľahšie, ale prišla by si aj o intenzívnejšiu radosť,lásku,pocit víťazstva...Stojí to za to?
mema, ak tvrdis, ze jej to lahke plavanie zivotom prajes, tak klames samu seba. Nie, ty jej to neprajes. Zavidis jej, pretoze tuzis po tom, aby sa karta obratila.
To čo som ti poradila platí. Či je to závisť si nie som celkom istá ale je to určitý pocit menejcennosti a frustrácie, ktorú sa ti podarí prekonať len tak ako som ti napísala.