Ak si zvýšiť sebavedomie?

Príspevok v téme: Ak si zvýšiť sebavedomie?
abcabc

Dá sa to vôbec? Velmi sa tým trapim..neverím si,často sa podcenujem, este pred tým ako niečo spravím mam obavy ci to budem vediet, ci to spravím správne..skrátka mi chýba sebavedomie :(
Bojím sa nastúpiť do práce, lebo uz teraz mám obavy ci sa to vsetko naucím, ci v tom budem dobrá, ci ma budú kolegovia chápať, ci ma budú mať rady, či budem dosť dobrá pre šefa..

Proste si nedokázem verit, problém vidim v tom ze som dosť tichá a menej komunikatívna :(

Maoam

zewa, to si zabila :DD, fatk super prispevok, vdaka za spestrenie nalady :D (z posluhovacky na..:DDD), tesim sa, ze sa ti dari, uprimne :-)

zewa

Vraj pomáha lajkovať si vlastné príspevky na FB ;) čítala som o tom článok v odbornom časopise.
Poznám kopec nekomunikativnych ľudí, ktorí len svojou svedomitosťou a múdrosťou pracujú po pár rokoch na vedúcich pozíciách firiem. A tí ľudia sú absolútni introverti, ktorí ani nemajú priateľov. Stále vravia ako nie sú dobrí, ale pritom sú. Presne ako ty.
Ja keď som nastúpila do práce, tak som bola ako totálne teľa. Bola som rada, že mám prácu, a tak som často robila prácu, ktorá ani nepatrila mne. Po roku som sa naučila byť asertivna ako hovado. Veľmi mi v premene z posluhovacky na zdravú osobnosť pomohla psychoterapia.

tlstoch joe

Mal som podobny problem, ale nieco som sa naucil...musim si proste verit a nebat sa zlyhania, lebo ked sa bojis zlyhania, tak sa nikdy nikam neposunies. musis aj riskovat. Co zle sa ti moze stat, nejde o zivot...proste sa uvolni, maj v pecku...vsetko sa naucis casom. Zase ta tam nejdu spapat a pokial su "ludia", tak vela veci pochopia. Neriesitelne problemy sa riesia same.

Frantisek1

Ahojte, nízke sebavedomie je ako vírus v tomto našom 21. storočí.
Výsledkom tejto zákernej choroby je fakt, že drvivá väčšina ľudí vo svojom živote neuveriteľne trpí! Každý deň prežívajú strach, pocit menejcennosti, úzkosti a mnohé ďalšie negatívne emócie. Na základy týchto alarmujúcich faktov som natočil 6 dielny mini seriál s názvom "Ako si zvýšiť sebavedomie" v ktorom pomáham ľuďom zvyšovať svoje sebavedomie. Možno pomôže aj Vám. Nájdete ho tu www.enjoyemotions.sk

PS:V prvej časti zároveň budete mať jedinečnú príležitosť otestovať si svoje sebavedomie bleskovým testom.

abcabc

no áno som mladá..uz som aj robila, ale to len v hypermarkete ako brigadnik :D

a tam mi to dali dost najavo, ako nie ze by som nedokázala komunikovat s ludmi vôbec..to nie. Normálne sa dokázem porozprávat s kazdým..len ten druhý musi byt ukecaný a vela sa pytat..potom sa chytím aj ja
a este mam aj taký problém, ze dost casto sa bojím povedat svoj názor (ze si o mne pomyslia nieco zlé, alebo sa strapnim)

abcabc

no áno som mladá..uz som aj robila, ale to len v hypermarkete ako brigadnik :D

a tam mi to dali dost najavo, ako nie ze by som nedokázala komunikovat s ludmi vôbec..to nie. Normálne sa dokázem porozprávat s kazdým..len ten druhý musi byt ukecaný a vela sa pytat..potom sa chytím aj ja
a este mam aj taký problém, ze dost casto sa bojím povedat svoj názor (ze si o mne pomyslia nieco zlé, alebo sa strapnim)

onyx

tak ak máš problémy s komunikáciou, tak si ju nacvičuj... odhadujem, že si celkom mladá, ale už si niekde robila, takže vieš, že je to tvoja achilovka.

Zapni kameru na počítači, nahákni sa na niake spoločenské stránky a precvičuj si... nedostatky odstráň a potom už nebudeš mať sa prečo báť...
načo sa unúvať strachom, rieš...

abcabc

mám strach, lebo neviem ci to dokázem vsetko zvládnut..takmer v kazdej praci chcú komunikativnych ludí..no neviem či taká dokázem byt :( a toho sa bojím najviac

onyx

to, že máš obavy je dobré, značí to, že si ochotná sa zlepšovať /dúfam/
je lepšia panika, ako apatia.
A zvýšiť ? Zdravé sebavedomie je správne, ale málokedy človek vidí niekoho, kto je schopný sa ohodnotiť pravoverne.
Odstráň nedostatky, ak si dobrá, tak potom načo strach ?