Ahojte,
potýkam sa už dlhšiu dobu s problémom, že mi ľudia odhadujú vyšší vek než mám a vyplýva to viacmenej z tváre.
Aby som si nepridávala na veku ešte viac (mám 30), už pár rokov športujem (aeróbne) a mám celkom vyrysovanú štíhlu postavu.
Navyše sa snažím zdravo žiť a konzumovať kvalitné potraviny a som takmer vegetarián (mäso jem minimálne). Nefajším a nechodím do solárka. Vlasy mám tmavšie hnedé i keď svetlejšia farba mi mi možno na veku ubrala, ale žiaľ by mi nepasovala. Snažím sa maľovať len tak decentne.
Najväčší problém spočíva v tom, že sa mi pod očami vytvárajú tmavé kruhy, jemné vrásky a mám ich často po ránu spuchnuté. Navyše sa mi robia na tvári vyrážky. Už mi aj pár ľudí povedalo, že v tvári vyzerám staršie a strhano. Pripisovala som to životnému štýlu, pretože kedysi som málo spávala a v práci pracovala viac než bolo nutné. Avšak zamestnanie som už dávnejšie zmenila, mám už dostatočný spánok, ale problém pretrváva.
Vedeli by ste mi prosím poradiť, ako s tým bojovať, prípadne čo na tvár aplikovať? Ďakujem za každú cennú radu!
Tvár a prislúchajúci vek
najskor detox, botox ako taky - sorry, ale to by som neriskovala, ked uz, tak skor kys. hyaluronova, tu telo aspon obsahuje v prirodzenom stave a prirodzene odbura za par mesiacov do dalsieho sedenia, ale botox -neeeee, sorry ale to by som neradila
treba checknut traviacy system, pecen, creva, detox zvykne pomoct, vela vody k tomu, pise ze ma aj vyrazky, moze byt aj hormonalny problem, stitna zlaza bla bla bla
samozrejme svoje robi aj vnutorne nastavenie, mejkap moze dopomoct, kruhy zakryt atd, ale podla mna potrebuje najskor detox traviaceho traktu, nebolo by zle dat si vziat krv na pecenove a oblickove hodnoty
inak vela bab sa totalne fixuje na vek, ono vela robi aj fyziognomia tvare ako takej, vela bab, ktore maju napr. uzku tvar, posobia opticky po 30tke rychlejsie starsie ako tie s ovalnou, vela robi genetika, za tu clovek nemoze
ale asi najviac robi to, aky clovek je, ake ma vnutorne vyzarovanie, osobnost, usmev, poznam dost starsich ludi, kde clovek kompletne vypne ich vek, lebo je pri nich jednoducho cloveku prijemne, nemaju komplexy zo starnutia a t d.
samozrejme ked zena nemoze inak a velmi jej to psychicky robi problem, tak ked uz - tak kys. hyaluronova, botoxu by som sa zdaleka vyhybala
napätie a stres v tvari robia tiez svoje, ked sa clovek v tvari uvolni, posobi o dost mladsie a to vnima aj okolie + usmev (uprimny)
skus botox a vyplne vrasok - pomaha
Nemáš choré obličky alebo srdce? Moja matka mala kruhy pod ocami keď mala probl emy s obličkami a cukrovku. Aj stitnu žľazu si daj vyšetriť.
Myslim, ze je to genmi. Existuju take baby, ktore nemusia robit takmer nic pre svoj mladistvy vzhlad a vyzeraju aj tak mlado. A su take, co si mozu dovolit tu najkvalitnejsiu kozmetiku, ci masaze a predsa vyzeraju staro. Pestovane ale staro. Aj ked dobra kozmetika robi divy. A hlavne spravne licenie. Samozrejme, ze strava a vobec zivotny styl hraju tiez nemalu ulohu! Pokozka nam signalizuje, ci fajcime, flamujeme a pod. a takisto opacne, ci zdravo zijeme. Hlavne, ci dodrziavame pitny rezim!
Nakolko pises, ze zijes zdravo, tak uz len dodrziavat pitny rezim a preplachovat denne tvar (aj 2-3 krat denne, ak je to mozne)dobre studenou vodou. Je to vynikajuca masaz. :)Ale nekontroluj sa prilis, lebo to je velmi zla kozmetika. Pride pocit menejcennosti, stratis svoje osobnostne fluidum a az potom budes vyzerat staro.
A este nieco: akoze ti ludia tipuju vyssi vek? Pytas sa ich na to? Ak ano, tak si to odvykni. Ani to ti nerobi dobre.
Koľko vody denne vypijes ?
hmm..a keby si skúsila kvalitnejsí make-up? ten dokáze divy
alebo skús zajst za kozmetickou ta ti isto poradí
neverím, ze vyzeras az tak ako sa opisujes..ved 30 rokov je nic, si este mladucká a vyrazky, jemne vrasky, kruhy pod ocami...to sa da vsetko kvalitnym make-upom vyriesit..skús!!
phoenix: No ty si mi dal(a)! :D
Nie, vôbec mi nezáleží byť ikonou krásy, v princípe mi to je jedno a ani tieto veci neriešim, to dokazuje aj moja neaktívnosť na tomto fóre.
Užívam si život ako sa patrí a pijem alkohol, ale s mierou, chodíme s partiou von a máme kopec spoločných záľub a na základe úsmevu mi hovoria, že som duchom mladá aj na 20. Som optimista a pozitívne mysliaci človek. Len mi už proste ide niekedy na nervy, vždy keď spoznám nového človeka, že mi hneď nahodí aj o päť rokov naviac. Vždy mu poviem, že to je v pohode, ale v duchu ma to trochu škrie... možno sa mi tým nepriamo snažia naznačiť, aby som s tým niečo robila.
a tak ja sa nestazujem..ja som si uz zvykla :D
Lucy, tak sa pridaj do témy Mladý vzhľad...výhoda alebo problém? sa tuším volá
ja mam zase opacny problém..mám prílis detskú tváricku, neviem co s tým
mam 20 rokov a vela ludi mi tipuje tak 13 a ked som namalovana tak 17 maximálne
mozno sa vam to zdá je to výhoda, ale nie vzdy..napr. ked kupujem ocovi obycajne pivo musim mat pri sebe OP inak mi ho nepredajú :D