Zapálený palec

Príspevok v téme: Zapálený palec
andrejka02

Dobrý deň , ako už názov tejto témy naznačuje - mám problémy s prstom na nohe. Začal ma pobolievať už asi pred 2 týždňami ale iba ked som naň zatlačila . Myslela som si , že je to bud zle zastrihnutý nechet alebo odtlačené od topánky . Táto boleesť nebola silnejšia . Dnes sa zosilnila , bolí ma vždy - nie iba ked na neho zatlačím . Okolie nechtu je začerveané , jemne opuchnuté a horúce. Skúšala som vytlačiť hnis ale nepodarilo sa mi to . Bolesť je pulzujúca. Ide víkend a ja nechcem skončiť na pohotovosti.

andrejka02

Dievčata ďakujem Vám za podporu :)a dávam vedieť ako som dopadla . Za pomoci silného prasličkového čaju ,kt. som si na palec kvapkala mi palec pomaly odpuchol a hnis som si vytlacila sama . Ten čaj som si kvapkala na palec celý víkend a takto som "vykvapkala" až 3 dcl čaju . Na 1 dcl som dávala 2 lyžičky tejto bylinky . Chcela som vyskusat aj recept s tou mliečnou kašičkou ale už nebolo načom lebo hnis vyšiel :)

Ratka

Ahoj Andrejka,

skús cez víkend osvedčený domáci recept.
prevar troška mlieka a do neho daj pár kvapiek octu. sekne sa ti to. preceď cez gázu, budeš mať z toho takú teplú kašičku, ktorú si prilož na boľavé miesto. zaviaž, prip.daj na to ešte ponožku. nechaj si to tak do rána. ak si tam mala hnis, rano sa ti ho podari opatrne vytlačiť. možeš to opakovať aj viackrát. verím, že ti to do pondelka prejme. moja skúsenosť.

andrejka02

Dakujem velmi ste ma upokojili :) Dúfam že to pocka do pondelka a bude stacit ist iba za obvodnym lekarom . Viem mozno to znie cudne ale nemam velmi rada lekarov a uz vobec nic co je ostre :D

andrejka02

Tak dúfam, že to prejde samo , ak nie tak budem musiet ist v pondelok do lekara. Dosť sa bojím čo sa tam bude diať - počula som už rôzne scenáre ako strhnutie nechtu a pod .

Cindy35

no mozno to aj prejde, ale skor nie, ked to tam pulzuje a je horuce - to znaci zapal. v tom pripade treba antibiotika. ale do pondelka to snad pocka