Diprophos - nežiadúce účinky

Príspevok v téme: Diprophos - nežiadúce účinky
PeterPeter1

Ahojte, v pondelok tj 2 dni dozadu som dostal diprophos injekčne, a od utorka som v tvári kompletne červený, občas cítim i pálenie akoby som bol spálený, v utorok som mal i vyšší tlak, ale ten už je v norme, mám otázku, ak je to vážne len alergická reakcia na ten diprophos za koľko asi prejde, poprípade čo s tým? Jediný liek ktorý beriem je rupafín a ten už dlhodobo... Ďakujem za rady :)

igoresku

DOPROPHOS inj.NA KRÍŽE RSP. CHRBTICU SA MA PICHAT I.M .-do sadacieho SVALU 1X ZA MESIAC 1.amp.ČIZE 5 amp.ZA 5 MESIACOV-TO SOM ESTE NEVIDEL KAZDY DEN JEDNU AMPULKU...ako tam niekto pise.

ikle

pred 2 tyzdnami som dostala obstrek do krizov, zlepsilo sa mi. teraz 2.x. lekar mi odporucil vybrat 3x Mega vitamin C. Aj ked si treba priplatit, regeneruje organy po kortikoide a pomaha imunite.

Emilim

Aj mne pichol neurolog diprophos do krizov, bolo to koncom februara a odvtedy vobec neobstojim na jednom mieste stat, pretoze mam v krizoch sekavu bolest, musim chodit, aby mi to ustupilo a bolesti v pravom klbe su vacsie ako predtym, stale som odvtedy chora, aj teraz beriem antibiotika a vobec nic mi to nepomaha, diprophos nikdy viac, uz su to odvtedy vyse 3 mesiace, pred 2 tyzdnami mi pichali od bolesti hotemin a je mi cim dalej, tym horsie.

stfn

Pichli mi 3x počas 3 mesiacov diprophos pod palec do ľavej nohy. Teraz ho mám ochrnutý. Môžem sa snažiť ohnúť palec na nohe, nereaguje.

waluska

No u mna zacali problemy ze liek ktory mi predpisala stitna v TT..mi sadol na klb..myslela som ze to prejde...ale nie zapal v kolene ..ortoped ..mudr.med z TT.. mi bez upozornenia pichol Diprophos..dva krat..ani sa nespytal ci ho chcem..alergicka reakcia..cervena v tvari ako ..palila ma obleval ma strasny pot..tlak vyskocil na155\85..neskutocne zodpovedne pristupovanie tohoto lekara ..ako teraz ten hormon dostanem z tela..lekarovi prajem vela lasky a usmevu..nikdy viac...

nagyika

8.10 mi pichli obstrek do oblasi krizov mesokain a diprophos dna endokrinolog mi robil testy a odvtedy uzivam hydrokortizon tabletky 50 mg.denne lebo ze mi nadoblicova kora nevytvara potrebne hormony prosim o odpoved ze ci to moze naozaj posobit ten liek

llek

Diprophos je kortikoid, to nie je ziadna tajnost a v letaku je to jasne napisane. Ma svoje indikacie a svoje miesto. Len treba vediet ako a kedy ho pouzit. Nie je to liek na dlhodobe pouzivanie Tak je to so vsetkymi liekmi. ked sa pouziva len kratkodobo, neziaducich ucinkov je malo. Vacsina, ktora sa uvadza a vyzera hrozivo sa vztahuje sa situaciu, ze by sa pouzival dlhodobo. je to spektrum neziaducich ucinkov vsetkych kortikoidov. Tie tiez nemozno zatratit, lebo su situacie ked doslova zachrania zivot alebo skutocne pomozu, ale vzdy musi byt jasne preco sa pouzivaju a ich prinos musi prevazovat nad rizikom.

Denis2580

Ja som najprv uzivala Terbinafin tbl.Z toho som mala alergicku reakciu,na to mi pichla kozna Diphropos inj,velmi mi to pomohlo exzem mi ustupil,nemala som to ani zapalene.Kedze som aj co to poinformovala zistila som ze Diphropos je tichy zabijak,ak to dlhodobo uzivate v prvom rade si treba sledovat krvne testy chodit na odbery kazdy mesiac!!! Je aj vhodne aby vam zobral lekar krv na Kortizol.Diphropos ma velmi vela neziaducich ucinkov ako je Cushingov syndrom,diabetes,obezita,poruchy nadobliciek,zmeny nalad,pocit euforie,poruchy spanku.Ja som zatial na sebe zachytila zaludocne problemy,znovu som ochorela tyzden mi bolo ok,znovu mam chripku,-poruchy imunitneho systemu.Co sa tyka kortikoidov vseobecne ruky od toho prec,,ja viem je to lakave ked vam lekar pichne zazracnu injekciu a pomaly to ustupuje,viem o com pisem,ak nechcte mat v buducnosti este vacsie zdravotne problemy,treba sa toho stitit.

solnicka52

Diprophos je veľmi nebezpečný,ale učinný liek.Akurát tie červené škvrny a žilky sú navždy nezbavíte sa ich.

marcela 1

sisa 292 ospravedlnujem sa , az teraz som na fore, nemam skusenosti s tym aby sa dipr.pichal tak casto, ja ho beriem tak raz za pol roka ale samozrejme to zavisi od zdrav.stavu, mozno ma inu kopncentraciu...tie priznaky ake pocitujes su bezne ale podla mna by si liek nemala uzivat, no ja nie som lekar, radim iba podla osobnych skusenosti. pekny den