neviem čo dalej

Príspevok v téme: neviem čo dalej
bombalik

ahojte,neviem či som vosla do sparavnej kategorie,lebo totiž ja nemam problem so sebouale so synom.ma 8 rokov a večer sa mi zvykne budit s tým že sa boji a plače,vlastne reve.niekedy mam problem ho ukludnit.rano sa samozrejme nepameta na nič.mysleli sme ze je to z hier tak sme mu to zakazali,ale aj dnes okolo 23.00 tiež začal plakat a dobru hodinu aj plakal,bola som strasne nazlostena lebo nema dovod.dnes to bolo pre zmenu že sa boji že niekto príde.mala by som podla vas vyhladat pre neho nejaku odbornu pomoc či nema z niečoho strach a boji alebo hanbý sa s nami o tom hovorit?dakujem

Cindy35

chudata dnesne deti, ked toto citam..
ako nam bolo dobre v detsve bez pocitacov a videohier. pustili sme si rozpravku z gramofonu a vedeli sme ich naspamat lebo ani tych platni vela nebolo. doteraz si pamatam dialogy z tych rozpravok

Castiel

Tiež ako malý som mal nočné mory z Akty X alebo Jurského parku, že ma naháňajú dinosaury až som si raz rozbil hlavu neviem či to so mnou neriešili u detského psychológa a myslím, že dá sa vysvetliť dieťaťu, že to nie reálne postupne z toho vyrastie hlavne o tom musíte diskutovať.

jedulka

měl by vám umět říct čeho se přesně bojí,ale někdy to holt nejde.K doktorovi a co ti asi tak dá.Léky na spaní.To bych dítěti nedala ani za nic.Ale to je jen můj osobní názor. PC je dobře,,že jsi mu zabavila,místo koukání na TV zahrajte s ním nějakou hru,každičký den a před spaním na procházku.Je to těžší než dát jen pilulku,ale o to účinnější.Pc mu pomalu vrať, vysvětli mu,že mu nějaké hry nedělají dobře a nebo že jsou zlé,ty musíš vědět jak na něj,aby tě bral vážně.Ty hry, které považuješ za špatné prostě vyhoď.Naučte ho na PC kreativnější věci než bušení her.Např. z fotek dělat krátké filmy i s doprovodem hudby atd, možností je opravdu mnoho.Myslím si, že se ti probouzí ve spánkovém režimu REM v kterém je zaplněné negativními procesy, že na to ráno zapomene je normální. A vlastně dobře.Protože není nijak narušený jeho spaní.Pokračuje když usne ve spánkovém režimu a projde si i fází NREM, kde se odbývá pozitivní myšlení,dobíjení energetických sil.Proto si ráno nic nepamatuje což je jen dobře.To je můj názor.

Prezývka55

Ja ked som pozeral detektivky ako decko alebo nocnu moru z elm street tak som sa isiel v noci skoro posrat, nastastie sa to u mna neprejavaovalo takto tragicky, maximalne mi lepsilo a skor som sa bal vyjst z izby po tme co i len na zachod.

_meno

Ahoj bombali

Znamy mal podobne problemy (v spanky sa bal, krical, rozhadaoval koncatinami).
Ja som maval "len" nocne nory, z ktorych som sa nemohol neiekdy zobudit ani po zmreti v sne. Maval som to kazdy den, takze som sa pred spanim uz vedel ze to pride a aj ked v sne budem bojovat o zivot vzdy zomriem-stastie bolo ked dokazal rozlisit v sne ze je to sen a svojvolne som ho ukoncil smrtou.
Male dieta (a 90% dospelych) nerozumie ako funguje mozog.
Deti su velmi predstavive a pri snivani sa sa dostava do svojho podvedomia. Mozog zial nevie (ani realne nema preco) rozlisit ci podnety donho prichadzaju z vonka (realita) alebo z vnutra ("predstavivost").
Mozno nebudem daleko od pravdy, ak si dovolim tvrdit ze si sem ta pozrie strasidelny film, alebo akcny popripade thriller, videohry sa tiez nehra asi farmwille ale tiez akcne, plne nasilia.
Urcite by som na tvojom mieste vyhladat odbornu pomoc (nerobre ale z neho choreho prosim, dieta to vyciti a stane sa vasim obrazom).
Odstranil by som z jeho zivota tv a pocitac takychto zlych zdrojov. Nech moze pozerat len detske rozpravky (samozrejme filtrujte tie strasidelne), nebyva dlho hore ked je tma. Na pocitaci nech sa hra len kludne priatelske hry (adventury, hopsacky, smiesne). Musite mu ale dodat fyzicku aktivitu, aby si minul svoju dennu energiu. Potrebuje byt zahrnuty laskou a opaterou, len pozitivnymi ludmi.
Potrebuje sa zbavit "pocitu" ze svet je plna zla anasilia a vsade s mu moze stat nieco zle. Dovolim si tvrdit ze takato zmena oaobnosti bude trvat 1-2 roky minimalne (ved podvedmie sa mu tvori uz viac nez 8 rokov).

Prajem vela stastia a sil a tesim sa s tebou z Vasich buducich uspechov :-)))
Som rad ze som ti mohol pomoct.

Milky.

Moj bol zvyknuty spat s manzelkou. Potom som dostaval dom, a ked mal 5 rokov, dostal vlastnu izbu.
Taktiez vecer sa sam bal, plakal, nechcel spat, dokonca na posteli lezal a cele noci nespal no snazil sa aspon zostat v izbe.
Teraz ma 6, a stale ked zaspava musi byt niekto pri nom.
Zaspi vsade, u rodicov, svokrov, ale pri zaspavani pri nom niekto musi byt.
Ak to vyriesis, daj mi vediet. marek.minarovic@atlas.sk

Cindy35

zalezi ako dlho to trva, ak len v poslednej dobe, zrejme to suvisi so skolou.

ak by sa to opakovalo, treba ist k lekarovi, lebo 8 rocne dieta je uz dost velke na to, aby si nepamatalo co sa dialo v noci.