Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Naučte ma zdravo jesť

Príspevok v téme: Naučte ma zdravo jesť
Patinka

Viem že je to blbé, ale naučte ma zdravo jesť.. Neviem čo je dobre a čo zlé, samozrejme že viem že sladkosti obsahuju veĺa tuku tak sa im vyhýbam..

Tužim po plochom brušku, ale všade sa píše že sa treba najprv zdravo stravovat a až tak pridu výsledky

A tu je u mňa chyba neviem aký to je dobrý jedálniček na celý deň a čo by som mala jesť.. Neviem čo obsahuje bielkoviny, sacharidy, tuky a tak..

Kto by mi vedel poradiť a pomôcť s tímto ?

PROSÍM NAJDITE SI CHVÍĽKU ČASU..

winki

Patinka....google je všemocný a tu na fóre miliony tém na túto tému.....

ALe ok, nudím sa tak ti napíšem čo jesť:

- pravé jogrty (ovčí je úplne super)
- všetky druhy zeleniny surová, strúhaná, dusená na cesnaku, cibuľke
- mäso na pare, v rúre (nie vyprážané)
- zemiaky, ryža, cestoviny sem tam na obed ok
- ovocie áno, ale len do obeda
- ryby na pare, alebo v rúre, alebo na panvici na prírodno s bylinkami
- urob si doma vlastný chleba, alebo placky zo semiačok a špaldovej múky
- všetky druhy semiačok slnečnicové, sezam, lan, lieskovce, vlaske.....ale nie pražené čo predávajú v obchodoch
- vločky obyčané
- čaje nesladené, sypané
- čistá voda
- pred ranajkami voda s citronom aspon pol litra
- zeleninové a ovocné šťavy
- klíčky urobené doma....fazulky muno, pšenica, jačmeň, šošovica- super do šalátov

Je toho habadej, len treba všetko vedieť správne pripraviť.

Polotovary, umelé sladidlá, múka, mlieko, salámy, balené syry, fast food, sunka, vyprazane veci NIE.

Dusenie, a varenie na pare.

Patinka

MultiLevel.. keĎ si tak napísala že čo mám nejesť tak to je asi vetšina jedla.. Jediné čo ostalo je zelenina...

MultiLevel

co nemas papat sme ti tu uz vypisali :) Su to tie rozteky, buchty, prosto pecivo, vyprazane jedla, kysnute kolace, sladkosti, sladene vody, bravcove maso, udene, salaty s majonezou, cipsy, kadejake chrumky, napolitanky a keksiky, polotovary, sackove polievky atd atd...
Co by si mala jest a preferovat v jedalnicku ti pekne opisala winki :)
Hlavne sa drz, ono to nebude zo zaciatku lahke a mozno kolko raz si das aj cosi nezdrave. Ale treba vydrzat a nedat sa odradit

Patinka

MultiLevel ešte včera som si našla zdravý jedálniček na týždeň.. Ďakujem ti.. Lepšie by bolo povedané pohnúť prstom :D

A ako zistím že niektoré veci by sa nemali jesť ? Také zaklady už viem že sladké, pečivo

MultiLevel

nie Patinka, nebudem ti nic vypisovat. Mas internet, vies co je google? Zadaj si tam, co ja viem, zdravy jedalny listok na tyzden. Okamzite ti to vyhodi rozne jedalnicky zalozene na rovnakych principoch. Prepac, ale ja ti to tu vypisovat nebudem :) Uz len tolko by si mohla "pohnut zadkom", aby si si cosi nasla aj sama. Zapamataj si, ze ked bude stale niekto za teba nieco robit, v zivote nebudes ani trosku priebojna a nic nedosiahnes......
V tejto teme mas fajn vypisane, co nekonzumovat urcite a aj, co sa ti odporuca najviac. Snad nechces, aby sme ti to prisli domov prichystat na tanier a krmili ta :)

Patinka

winky nepovedala som že všetká zelenina mi nechutí iba paprika.. OStatné mám rada.. O nas sa vari zdravo asi neviem, ale navarí sa jedno a to sa ma jest stále na obed na olovrant na večeru všetko dookola..

Myslím že tento jedálniček na jeden deň zvládne v pohode..

Nechcem ťa otravovať, ale napíšeš mi ešte nejaký jedalniček na ďalšie 2 dni ? :) Ja to budem opakovat dookola :)

NEnormalna

polkilový sáčok vločiek stojí 50 centov, jogurty a cottage tiež nie sú drahé. Na to, aby si zdravo jedla nemusíš vyhadzovať kopec peňazí. Píšeš, že ťa máme naučiť zdravo jesť no na druhej strane oponuješ tým, že ti veľa vecí nechutí alebo ti ich mama nekúpi. Rozprávala si sa s ňou o tom? Že by ste trebárs začali variť spolu a skúšali nové recepty?

MultiLevel

winki, diky, necitala som, lebo som robila este nejake veci popri... :)
Hmm, v tom pripade sa rozluc s tym, ze budes niekedy zdrava a mat krasnu postavicku :)
Mas zle navyky, zjavne sa ani cela tvoja rodina nestravuje spravne. Nuz, v tom pripade bud si zarob na jedlo a stravuj sa sama, alebo popros mamu, aby ti zeleninu a ine vyrobky kupovala....