Strach zo smrti

Príspevok v téme: Strach zo smrti
miskahriska

Dobry den neviem a nechapem co sa to somnou deje mam 24r.a posledny mesiac myslim neustale na smrt ale nie tak ze by som si dokazala ja nieco spravit to nie svoj zivot si vazim oto viac ze som matkou sest rocnej baby...ale stale myslim na to ze teras som tu a o niekolko rokou umrem aka bude moja smrt naco mam platit seky naco sa mam o seba starat ked ajtak raz umrem takto zmyslam som zufala rano sa prebudzam ze zas o jeden den som blissie smrti.odkedy umrela priatelova starka ccamesiac mam taketo myslienky ked som ju videla v tej truhle lezat a tak som si pomyslela ze aj ja raz tak budem trapim sa moc psych.problemi mam cca 4roky ked z nicoho nic mi prislo spatne sedela som skamoskou rozpravali sme sa a naraz sa mi vsetko zacalo krutit nemohla som dychat lepsie povedane dychala som moc rychlo zacali mi trpnut usta privolany lekar po urcitych vysetreniach skonstatoval ze to je zo psychiky aby som navstivila odbornika som si pomyslela to urcite nie bude to nieco ine nejaka rakovina alebo nieco zo srdcom po vsetkych vysetreniach co som absolvovala EKG CT krvne testy vsetko bolo ok a tak ked som o par mesiacou znova dostala tento stav ihned som sla k psychiatrovy ktory mi urcil panicku poruchu uzivam citalopram a spitomin je mi fajn a som rada ze nemam tie stavy ale ta smrt ma tak trapi priatel tuzi po dietati,lebo dcerku mam s prveho vztahu milujem ho aj on nas a malu vychovava ju pomaha zo vsetkym ale ja mam strach mat dieta priviest ho do sveta kde sa umiera???naco!!!!uz som bola tri krat na preruseni tehotenstva koli mojim stavom bojim sa na pohrebe tej spomynanej starkej bola veta zomriet je tak isto prirodzene ako narodit sa,ale ked ja sa tak bojiiiim az mi s toho sibe pomozte mi vdaka

Peter33

Treba sa pokúsiťo večný život a smrti sa báť nemusíte. Napríklad pomocou klonovaných buniek. Teraz stojí jedno liečenie asi 80.000 dolarov, ale casom to bude lacnejsie.

Emily opat

Este som zabudla dodat, je verim, ze si clovek okolnosti narodenia, rodicov, cas a miesto kde pride na svet vybera. Nie podla toho, kde bude mat lahky a bezproblemovy zivot, ale taky, kde bude mat k dispozicii podmienky na svoj "dusevny" rast. Takze ja sa na to pozeram tak, ze tvoje buduce dietatko by si ta vybralo ako mamu dobrovolne.

Emily opat

Ahoj, asi zalezi na tom comu veris. Ak veris, ze smrtou sa vsetko konci, verim, ze to moze byt tazke.
Ja verim na reinkarnaciu, verim, ze smrtou sa len vraciam "domov". Pre mna smrt nie je ziadny strasiak, je to istota, ale v dobrom. Raz mozem odist, ked budem stara alebo chora, odlozim telo a budem volna.
Kazdy mame ale ine "presvedcenie" preto tebe by som odporucila dobreho psychologa/psychiatra, pripadne cloveka co sa zaobera Bachovou terapiou/KLASICKOU homeopatiou, ale iba 100% profesionala.

parazit

Hej, aj ja som tieto myslienky riesila uz ako mala, ked sa mala moja sestra narodit.
No Yalom to v tej knizke dobre vystihol - ze hoci nas fyzicka smrt znici, vedomie smrti nas moze zachranit - proste dava zmysel tomu, co robime, aby sme neskoncili len tak.. ze si zijeme a nerobime nic, lebo nemusime, sak casu je dost :D to by nam asi sibalo :D

miskahriska

Dakujem ja som to mala asi ked som mala osem rozmyslala som ze co bude ak moja mama umre bola som dost od nej zavisla velmi som ju milovala aj ju milujem fuuu nechapem to preco nemozme byt nesmrtelny???

parazit

Mala som to tiez, panicke ataky, strach, neustale sa vracajuce myslienky ze vsetko je marne. Podla mna je to znak, ze nieco v tvojom zivote nie je v poriadku, len treba prist na to, co. Urcite si precitaj knizku Pohlad do slnka od Yaloma, rozobera tam smrt a myslienky na nu - dost dobre zistenia a myslienky v nej su. Neboj, ono to prejde, mna to tiez preslo. Mam 25 a mala som to pred 3 rokmi a bol to len druhotny prejav mojej duchovnej a vztahovej krizy. Drz sa!