Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Prváčik po rozvode

Príspevok v téme: Prváčik po rozvode
mamaaja

Zaujíma ma či je niekto v podobnej situácii a má doma prváčika.
Je normálne, že exmanžel si nachádza každý deň zámienku, aby mohol navštvíviť svoju dcéru - prváčku? Rozvedení sme rok a deti bývajú so mnou. Dovolili by ste svojmu bývalému manželovi, aby navštevoval svoje deti, kedy ho napadne?
Pritom trávi s deťmi víkendy, ako to má súdom stanovené. No často sa stáva, že deti odloží u starej mamy a niekam ide.
Aké mám práva? Ako mu môžem zabrániť v navštevovaní detí doma? Ved ak by som ho pri sebe po jeho nevere mohla zniesť, tak sa predsa nerozvediem.

phoenix

Nie si povinná sa mu prispôsobovať, mimo určeného času je na vás a teda najmä na tebe ako sa dohodnete. Nemusíš mu ustupovať, predpokladám že to robíš, aby ste sa nehadali a aby to neprenasal na deti. No ak ťa to obmedzuje, povedz mu to, a dohodnite sa na stretavani prijatelnom pre obe strany. Samozrejme ak chodí ku tebe a tam trávi čas, nemusíš to znášať, deti nech vezme von. Ak deti nemajú s babkou taký vzťah, že tam ony chcú byť, nevidím iný dôvod na to že ich tam dáva ako ten že ti chce ublížiť a udržať si pozíciu sily nad tebou. Povedz že ak ich chce dať ku babke, nech ich nechá tebe.

mamaaja

jedulka, vystihla si to.Ich otec sa im venuje len vtedy, ak si na to nájde ON čas. Jeho deti nie sú ani neboli pre neho nikdy prvoradými.

Blondula - v styku s nimi mu nebránim, ved mi padne dobre, ak po dvoch týždnom v kuse ked som na deti sama, tak príde a vezme si ich na 2 dni. Len ten čas mimo toho mi vadí.

0vecka

tiez sa mi zda ze slecna moze byt rada ze chlap javi zaujem. Pokial to nieje tak ze si chce deti zobrat na tyzden dva krat mesacne a podobne nevidim v tom nic zle. A tiez preco by nesli navstivit svoju babku? jedine ze by ta frenkvencia bola neznesitelna. Tu to zakladatelka nejako viac nespecifikovala. Okrem toho podla mna ho nemusti pustit k sebe domov. Moze mu kludne povedat tu mas dceru chodte do cukrarne a podobne. Skor sa mi zda ze ho chce slecna potrestat tym ze mu zakaze stretavat sa s detmi.

mamaaja

phoenix, ak mu na nich tak záleží, tak prečo ich necháva u svojich rodičov, v čase ked má byť s nimi? a naopak ked sa mu to hodí, tak ich navštívi doma?
Staršie dieťa s ním zostávať nechce ani s jeho rodičmi.
Ale mladšie na ňom dosť visí.

Práve to mi vadí, že nás vyrušuje pri našich každodenných pravidelných činnostiach. Máme svoj režim, alebo svoje plány a takto sa mu musíme prispôsobovať. Chcem vedieť či je na to aj nejaká právna ochrana. Iná vec je to, že im neubližuje telesne, ale po psychickej stránke sa dieťa dostáva do fáze rozpoltenej osobnosti.
Pravidelne je s nimi, ako to má určené súdom, nebránim mu v styku s nimi, ale ten čas navyše čo s nimi trávi, to mi vadí.

Blondula

co by som dala za to,aby sa moj byvaly zaujimal o syna,alebo aspon niekto z jeho rodiny ! mozes byt len rada,niektore zeny fakt uz nevedia co od dobroty robit ! ja mam zase kamarata,co mu v podstate byvala zena brani vidiet dceru,ale to,ze sa opozdi aspon o den s alimentami,to uz je ohen na streche a vobec ju kravu nesere,ze on trpi a chce dieta vidiet a este jej aj vzdy nieco pokupi tej malej ! moj byvaly na nasho syna neprispieva ani cent,ani sa nechcel napisat ze je otec a pre mna to zhaslo !! ja si dieta vychovam sama a nebudem ho nahanat po sudoch,aby malemu platil !!

Annie2

Ja to môžem posúdiť len z vlastnej skúsenosti, ale opačnej. Teraz som už pár rokov dospelá, ale moji rodičia sa tiež rozviedli keď som bola prváčka a doteraz si to dosť dobre pamätám. Vraveli mi, že nie sú rozvedení, len už spolu nebudú žiť, ale v škole sa mi stále posmievali, že sú. A vôbec ja som to celkovo zle znášala. Úplne to najkrajšie na svete pre mňa bolo, keď sme boli zase traja ako rodina. Rodičia to robili len kvôli mne, nemajú sa radi, ale kvôli mne sme chodili sem-tam na spoločné výlety a tak. A ja som tiež veľmi chcela tráviť čas s oboma. Ale tak to je len moja skúsenosť, možno tvoja dcérka to znáša lepšie.

jedulka

to je jak bruslit po tenkém ledě.Moje dcera by ti okamžitě odpověděla, že ne.Když je chce vidět stará mama at si pro ně přijde.Ale když je tam odloží ...tak sorry,ale pak už to není o tom,že by tak stráášně potřeboval vidět dcerku.

phoenix

Samozrejme nie si povinná súhlasiť s tým, aby ju neustale návštevoval, ak ťa to obmedzuje v denných povinnostiach, alebo dcéru. Ak jej to ale prospieva , prečo nie? Je to jej otec. Pokiaľ ju netyral, nebil alebo niečo podobné, nemáš mať prečo výhrady k ich styku. Keby si bola na jeho mieste, tiež by si chcela byť s deťmi čo najviac.

phoenix

To že sa venuje deťom je predsa len dobre. Že ho nevieš zniesť ty, je tvoj problém. Nechavanie u jeho mamy by som prebrala, súhlasis s tým aj ty a deti?

Najčítanejšie články