Zaujíma ma či je niekto v podobnej situácii a má doma prváčika.
Je normálne, že exmanžel si nachádza každý deň zámienku, aby mohol navštvíviť svoju dcéru - prváčku? Rozvedení sme rok a deti bývajú so mnou. Dovolili by ste svojmu bývalému manželovi, aby navštevoval svoje deti, kedy ho napadne?
Pritom trávi s deťmi víkendy, ako to má súdom stanovené. No často sa stáva, že deti odloží u starej mamy a niekam ide.
Aké mám práva? Ako mu môžem zabrániť v navštevovaní detí doma? Ved ak by som ho pri sebe po jeho nevere mohla zniesť, tak sa predsa nerozvediem.
Prváčik po rozvode
Nie, nezakazuj mu to!!!! Ty sa prekonaj a preži to. Možno by bolo dobré dohodnúť presné dni, aby ti nenarúšal tvoje súkromie, na ktoré máš samozrejme právo.
Sociálne kontakty pôsobia veľmi pozitívne na človeka, na jeho vývin (deti), na naše duševné zdravie, pohodu.
Ty sa s ním nebav, ak nemáš na to náladu. Však ste rozvedení.
On svoje deti miluje, najdôležitejšia je láska ako povedal Kristus.
Ak sa s nimi bude často stretávať, tak deti nepostrehnú rozvod a keď budú dospelé, tak budú mať silné korene ako zdravé buky. A predsa ty im chceš dobre. Nechceš, aby ich to akokoľvek poznačilo len kvôli tvojmu egoizmu? Že No, netvrdím, že si egoistka:)
phoenix - myslela som to tak, že ked je on s nimi dnu, tak povedal,/ak mi to vadí, že on je tam/, nech idem z domu von, aby som ho nemusela vidieť.
Lenže je to ON kto tam nemá čo robiť. Skúsim s ním dohodnúť aspoň to, aby ma informoval kedy chche mať deti cez týžden. Aby neprichádzal kedy sa mu zachce a namiesto návštev u nás, nech ich vezme niekam von.
Vyživovaciu povinnosť si plní, ako má. Prečo mu ustupujem? Neustupujem, len v záujme detí sa s ním predsa pred nimi nebudem hádať.
Nie je pravda čo píše, že môžem mu dať dieťa aj nemusím. Ak je súdom stanovené, že deti má vtedy a vtedy, tak ja mu ich dať musím. Len v prípade, že ísť nechce, alebo mi zavolá príd pre mna tak, to riešim hned vtedy a dieťa zostane so mnou.
Ovečka - staršie dieťa už zopár krát zostalo so mnou v čase ked malo byť s ním,práve preto, že s ním ísť nechcelo!!!!! No otec môjho ex sa začal vyhrážať, že ešte raz ju k nim nepustím tak že namna pošle políciu. Je to normálne?? Totiž ex po rozvode býva u svojich rodičov, takže sa interesujú do všetkého čo sa týka ich vnúčat, čo im neberiem, ale určite by sa nemali miešať do tohto.
Ovecka to nie je finančne podporovanie, to je jeho vyzivovacia povinnosť voči deťom.
tým, že budeš stále mu ustupovať, tým si bude viacej dovoľovať. Mali by ste sa Vy dvaja (bez detí) dohodnúť, ako to bude so stretávkami mimo víkendov a detí, ak nechcú s ním byť (alebo u jeho babky), tak si to s nimi vydiskutujte. Deti nie sú hračky, čo si dospelí môžu a nemôžu premiestňovať, len kvôli "infantilnému" správaniu dospelých. Zrejme si ani počas manželstva nebola schopná povedať mužovi veci na rovinu /neber to v zlom, mnohé vzťahy sa rozpadli, lebo ľudia až po čase zistili, že si nesadli, a tak jeden z nich začal hľadať iné cesty/, ale ako vraveli, ak mali deti s ním dobrý vzťah predtým, nie je zlé ich stýkanie, ak to vyhovuje časovo a deti to tiež neotravuje a ak to nerobí iba pre teba napriek - ale to si musíte vy vydiskutovať.
2 phoenix je velmi pravdepodobne ze plati vyzivne
Kde píše že ju finančne podporuje ? Nevidím nic take. Nemôže proti tvojej vôli vstupovať do tvojho bytu, ani ťa odtiaľ vyhadzovať. Nemusis ho vpustiť, to je len tvoja dobrá vôľa ( aj ked asi skôr strach ) . Môžeš mu dať dieťa, ale nemusíš. To je tiež len o dohode. Fakticky ty si tá, co by mohla vydierať. Prečo mu tak ustupujes ? Kvoli vyživnemu?
no tak tam starsiu dceru nepustaj. Jednoducho mu povedz ze on atam nechce a hotovo. Ja neviem co okolo toho robis taky cirkus? Ako bolo uz x krat povedane domov ho nemusis pustat a ked chce deti vidiet a neni to nijak na zavadu napr maju ine povinnosti ktore sa nedaju odlozit mala by si sa tesit ze ta nepodporuje len financne ale sa aj stara o deti.
Muž vždy ten zlý ... Tiež sa moji rodičia rozviedli ked som bol malý a s otcom som sa stretával raz začas kvôli matke lebo si našiel inú. Často som bol aj u starých rodičov z jeho strany a som rád za tie to chvíľe i keď matka bola často proti lebo to neboli jej rodičia. A ked ti tak vadí, že chodí za deťmi k tebe domov tak jak phoenix vraví nech ich zobere von a to, že ich občas necháva u starých rodičov, ktorí chcú tráviť čas so svojim vnukom mu vyčítaš ... Môžeš ho neznášať ale nikdy nepleť osobné pocity čo máte medzi vami pred deťmi a treba mu povedať na rovinu čo ti vadí atd.
Čo tým myslíš že ťa posiela z domu? To predsa nemôže . Deti su rozumné, skús im to vysvetliť.
phoenix
Samozrejme, že ho nevyhodím ak za nimi príde. Aj ked na to mám 100 chutí.
Ako by som vyzerala v očiach detí? On vie, že nanho mám alergiu, preto mi robí naschvály, čaká že nanho vybehnem pred deťmi, aby mohol povedať, ahá sa na ňu!!!
Kôli pokoju ten čas pretrpím, ale prečo ho musím strpieť, ked on je v mojom dome a mimo určených hodín? A ešte mi povie, že ked sa mi to nepáči, nech idem von. Akým právom ma posiela z domu, ked je to on čo tam nemá čo robiť?
Deti a jeho matka - mladšia tam chodí rada, lebo tam má dovolené všetko. Staršia vidí pokrytectvo, preto tam chodiť nechce.