Ako sa stať interierovou dizajnérkou?

Príspevok v téme: Ako sa stať interierovou dizajnérkou?
miska58

Ahojte..rozmýslam o tejto profesii. Myslím ze by ma to bavilo. Lenže neviem ako sa k tomu dopracovať. Strednú skolu som skoncila tento rok, OA - skola ktorá ma vôbec nabavila, doteraz lutujem ze som nesla na nieco iné. Prácu si nemám sancu nájsť.

Preto rozmýslam o tom bytovom dizajne. Rada a pekne kreslím. Myslím ze by ma to bavilo. Lenze na výsku ist nemôzem, lebo nemám ziadne základy a skúsky by som nespravila. Jediné čo mi ostáva je prihlasiť sa na nejaké rekvalifikačné kurzy ktoré trvajú 2 roky. Myslíte ze sa to oplatí a stojí to zato? Nepoznáte nahodou niekoho kto takýto kurz absolvoval?
Chcela by som sa tým v budúcnosti aj živiť, ale neviem či mi takýto kurz vystačí..

Aký mate názor? Oplatí sa do toho vôbec ist? A vôbec bude to mať nejakú perspektívu do budúcna ?

Dakujem za kazdý názor ;)

Miska206

Ak ťa baví kreslenie a navrhovanie priestorov, určite sa oplatí nad tým uvažovať. Sama som si skúsila prerobiť našu kúpeľňu a musím povedať, že práca s materiálmi a dizajnom bola pre mňa veľkou inšpiráciou. Kvalitné a dizajnové kúpeľňové prvky, napríklad ako tie od www.aplomo-kupelne.sk, dokážu zjednodušiť návrh priestoru a poskytnúť praktické riešenia aj do menších bytov. Možno práve odtiaľ môžeš začať získavať skúsenosti.

flegma

na stavbarine boli tri semestre matiky a uz su len dva, na architekture bol len jeden semster matiky a aj to tam brali vsetko z rychlika, ziadne trojne integraly a podobne chutovky
a ratanie statiky ci pruznosti nema s matikou vela spolocne, dosadzuje sa do vztahov, ktore sa maximalne z niecoho odvodia

gfgdyg

architektura nieje o matike? ved kazdy predmet pozostava z matiko-fyziky. je to "odnoz" stavbariny a tam je matiky az az

flegma

modne navrharstvo sa studuje na VŠVU, kde vsak beru malo ludi
treba trenovat kreslenie na prijimacky, hlavne kompozicie, portrety, postavy
a architektura nie je o matike, tam je matika fakt minimalna :D

Sagynka

Ahojte, ja som tiež absolvenstkou Súkromnej obchodnej akadémie a môj problém je podobný, už odmalička som rada kreslila návrhy šiat alebo zariadenie domu, nakoľko viem, že architektúra je skoro celá o matike a tú ja z duše nenávidím, skôr by som sa chcela zamerať na ten odbor návrhárstva, viem pekne kresliť a bavilo by ma navrhovať oblečenie, kde sa to študuje ? a má to perspektívu ? Tento rok som si dala odklad na výšku aj keď som bola prijatá ...... tak sa chcem za ten rok rozhodnúť správne :)

miska58

aha čize ja potom vlastne nemôžem robiť nič čo ma baví :(

Ste ma fakt "potešili"

ale aj tak dakujem..no co uz nie kazdy ma stastie :(