robím v potravinách,kde je aj masiareň.Dnes som neotvorila košík,kde nakúpil zákazník,a odišiel to bez vyplatenia,proste som im to nenablokovala,lebo som zabudla.Piatok minulý týžden,som mala navyše v pokladni cez 3 eurá,a dnes kedže tento zákazník nezaplatil,tak som myslela že sa to vyrovná,tým čo som mala navyše v piatok.Zástupkyňa sa za každú cenu so mnou hádala,že to musím zaplatiť.Čo si o tom myslíte,ked som povedala,že to nezaplatím,lebo som mala minule navyše............
Mám to zaplatiť?
A ak mas nejake dokazy ci zachytne body, resp. o co sa opriet tak ries vec nielen so zastupkynou, ale
aj konkretne s majitelom a pod
No, za chybu si zodpovedna len ty a nikto iny !!
ty sama vies, co si podpisovala pri nastupe do takehoto zamestnania a za co si zodpovedna !!
sposobenu skodu co i len z nedbanlivosti uhradit zamestnavatelovi musis a to bud v hotovosti, resp. podla dohody na splatky
ak ovsem nemas nejaku poistku, ktora by sa na "tieto veci" ( manko atd ) vztahovala - neviem
pises, ze si mala "minule" vyse 3 € prebytok, ale nepises, aka skoda vznikla pri tomto tebou nenablokovanom nakupe zakaznika
ked si mala prebytok, tak si si ich mala pytat, resp. sa dohodnut, nech sa take peniaze kdesi odkladaju a v pripade "manka" sa zaplati z nich
predavacky su zodpovedne za manko,to je normalne,ze ak sa rata na konci dna kasa a je manko tak sa to strhne z platu tej ktora sedela v pokladni...je to tak vsade,hlavne v malych obchodoch-coop jednota...neviem ci aj v tescu atd,tam sa to mozno rozratava...netusim...ale v jednote som brigadovala a funguje to tam tak
A mas evidovane, ze si mala prebytok?
Preco si ho nechavala v pokladni?
Ak nemas uvedeny prebytok pri inventarizacii, pochybujem ze ti ten schodok prepacia.
Lenže je to tvoja zodpovednosť. Ty si sa nepozrela. Aj keby ti to ukradli a ty o tom nevieš, tak to tiež musíš zaplatiť.
Tie peniaze čo máš navyše si tiež nemôžeš nechať. A aj to je tvoja chyba, lebo si nevedomky oklamala zákaznika a menje mu vydala, lebo na sprepitné mi to príde dosť veľa.
Je to obchod a v obchode sa manko musí platiť, či už za to môžeš alebo nie.
takže si myslíte,že je to fér zaplatiť???no mne sa to nepáči,a nemyslím si že tak by to malo byť.ak je navyše,je to ok,a ak mi chýba tak to musím zaplatit.
nie to nejde o to či som jej to povedala,ale ono tom ostane visiet na obrazovke v pokladni,a ked to neotvorím-ako schránku,tak o tom ani neviem.
budes to musiet zaplatit.
Naco si jej to vesala na nos?
Teraz uz asi hej ale naco si jej vravela ze si daco nenablokovala?
Ved keby si jej nic nepovedala tak by sa to mohlo zhodit na to ze niekto to slohol z regalu do vrecka, nejaki cigani alebo tak.
vy by ste to zaplatili?,