Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Prečo zdr.sestry dostavaju taku malu mzdu?

Príspevok v téme: Prečo zdr.sestry dostavaju taku malu mzdu?
rosalginka

Preco ci uz Bc.aleboMgr -vysokoskoslky vzdelaní ludia ,ktorí tak isto makali na VS ako Ing .dostavaju tak malo. Ved dostavaju o nieco viac ako predavcka s ucnokou -tym nechcem nikoho urazit ale chcem podotknut na skutocnost platoveho ohodnotneia. Je jedno ci v KE alebo BA .Vzdy sestrea dostane malo a ledva sa uzivi. Nenasetri nic .

Kde je spravodlivost ?

odpovedam

aadriankaa, ja som mala zapal pluc, priedusiek a chytalo sa mi to aj na srdcovy sval. u mna to bolo len tak-tak. Liecila som sa 12 tyzdnov a nikdy viac takato starostlivost...

odpovedam

Rosalginka, bolo tam dokopy 5 pacientov (vratane mna) a 3 sestry. Ked som uz nevydrzala tu hrozu, volala som rodine, nasli ich zamknute v ich miestnosti a radio im hucalo na plno. Preto som chcela podat na nich tu staznost. Akutny pripad som bola ja, nedokazala som si ani sadnut, aby som neomdlela. Cesta na wc mi trvala 15 minut a to som ho mala priamo v izbe. Jednoznacne ma zanedbavali. Ale uznavam, ze k dochodcom sa spravali ovela horsie a bez ucty. Ja som obisla este celkom dobre, pretoze som sa ozvala. Rovnako tak moja kamaratka a teta maju bohuzial podobne skusenosti s nezaujmom o pacienta.

Kamaratky medicky mi same rozpravaju o tom, akych lahostajnych lekarov a sestry mavaju niekedy na praxi. Skor je to o kolektive, ktory sa stretne. Ak chcu, vedia pacienta vypocut a dopomoct mu k vylieceniu, vobec nemusia byt drze, ak nechcu. pacient tiez nema dovod vykrikovat, ked ma o zaklad postarane a ked sa mu stav nezhorsuje. Mozno keby sa za slusne spravanie dostavali odmeny, mozno by to bol efektivny sposob, ako sestry motivovat a zaroven, aby pacient nenadaval. Ale niektore sestry boli zase velmi zlate, jedna mi dokonca aj sama od seba prezliekla spotenu postelnu bielizen, hned som sa aj ja citila lepsie.

rosalginka

moze byt stastna niektore sestry menej nez 500,a cakat na 700 eur niekolko rokov ... to je vela, mzda zalezi od odp.rokov

rosalginka

no moze byt ze tam bola jedina sestra a ta ma viac ako len jedneho pacienta , neviete ake ochorenia moze mat iny v druhej izbe ak ma epilepticke zachvaty a podb. ja som uz zazila vselico a pacient ktorý je pri vedomi to nevie pochopit. Ano je smutne ze nevedeli podat ani pohar vody ale situacia je taka kedy naozaj treba zachranovat tie najakutnejsie pripady.

odpovedam

Tiez by som rada vedela, kolko dostavaju. Moja posledna skusenost z nemocnice je vsak velmi negativna, co sa tyka starostlivosti zdravot. sestier. Vacsinu casu som lezala nevladne na lozku, akonahle som si sadla, omdlela som. Nevladala som dvihnut ani prazdny pohar. Niektore sestricky ma pokojne nechali dehydrovanu aj 4 hodiny, nikto za mnou neprisiel. dokonca mi odmietli aj nosit stravu na izbu (trebalo vyjst schodmi jedno poschodie), vraj na toto nemaju dostatocne financne ohodnotenie. Strasne som bola nastvana. Bola to drzost a zanedbanie z ich strany. Cely cas tam bola so mnou rodina, inak by som nemohla ist ani na wc. A s takymto pristupom by som dotycnym sestram ani vyssi plat nedarovala. Niektore si nezasluzia. Pomohli len vyhrazky, ze ich udam za zanedbanie starostlivosti. Od toho dna mi na izbu lietali kazdu polhodinu. Ale nehadzem vsetky do jedneho vreca. kazdopadne si myslim, ze vyssie financne ohodnotenie by trebalo mnohym dalsim profesiam. Pripadne zmenit system odmenovania, motivovat...