Figuran čaj

Príspevok v téme: Figuran čaj
maridion

Má prosím vás niekto s týmto bylinkovým čajom skúsenosti? Trápia ma zápchy, tráviace problémy a nadváha. Beriem aj laxatývum (preháňadlo) na lekársky predpis, no to mi pomáha len málo. Chcela by som vyskúšať aj niečo prírodné, nie len lieky. Kto má skúsenosti, tak prosím poraďte.

meryfri

pozdravujem ja pijem tento čaj týždeň...vôbec na mňa neučinkuje ako laxatívum,,,skôr ma nafukuje....pribrala som na páse a mám až tvrdý žalúdok...aj kamarátka po ňom schudla, ale iba na tvári a na rukách,,tiež jej narástol žalúdok a celú tvár má vysypanú nejakými vyrážkami...končím s ním a už neverím ničomu...keď som sa nekontrolovala a jedla som mierne, menej príloh a viac zeleniny aj som schudla...ale teraz po týždni som zhrozená.. cítim sa nafúknutá, naliata ...tak neviem

maridion

Skúšala som tento čaj a môžem doporučiť. Nemám hnačky, len mi to zrieďuje stolicu a upravuje trávenie a chuť má podľa mňa dobrú...

Ivka 1

Pri zápche pomáha aj ako jedna z možností glycerínový čípok. Ten rozpustí tzv."tvrdú zátku",ktorá sa vytvorila a nedovolí posunu stolice von z konečníka. Nám to radili lekári pri mojom chorom ockovi a vždy mu to zabralo. Zápchy ale aj hnačky sú veľmi často záležitosťou psychiky a vyprázdňovanie je riadené z mozgu.Veľmi dôležité je,ísť na toaletu hneď,ako pocítite nutkanie na stolicu a neodkladať to.

anka89

tak na rano len ovocie a hlavne vela vypit tekutin cistu vodu a caje mozes aj tie PU ER ja mam z nich vzdy pravidelnu stolicu aj 2 krat denne viac nie citim sa skvelo

maridion

No ale najväčší problém je, že ja sa niekedy aj týždeň riadne nevyprázdnim a ako som už písala niekedy ani silné laxatívum nezaúčinkuje. Tak chcem skúsiť aspon obdeň čajík, lebo liekov už berem viac než dosť.

maridion

Ludia skúšala som všetko na zvieďovanie stolice, laxaýva užívam a ludne si môžem dať aj gutalax (čo je dosť silné laxatívum) a niekedy sa ani po ňom nevyprázdnim. Životosprávu mám dobrú, chodím aj cvičiť aj behať, pohybu dosť , probiotiká užívam, jem pomerne zdravo. A s týmto čajíkom nemám v úmysle to preháňať, lekárnička mi povedala, že keď si to dám raz za deň alebo obdeň tak sa nič nestane. Chcela by som to skúsiť lebo je to už zúfalé, mávam aj silné kŕče kvôli zápche a neviem sa vyprázdniť, idem aj na gastro. Tak to chcem skúsiť s týmto bylinkovím čajíkom a uvidíme, každopádne ďakujem za rady.

Ivka 1

Maridion skús každé ráno na lačný žalúdok užiť probiotiká s vlákninou. Veľmi dobré je , aj ak do pohára s acidofilným mliekom primiešaš pol.lyžicu psýlia. Raňajky jedz až po 30 minútach. Večer zase uži probiotikum a k tomu zjedz jablko. Umelé laxatíva sú návykové a rovnako aj čajíky. V prvom rade je potrebné dať do poriadku črevnú mikroflóru.

lautida

Mam skusenosri s tymto cajom.Ucinkuje laxativne takze opatrne s nim lebo mozes prist o cenne mineraly v tele ak to budes prehanat.Kazda hnacka odvodnuje takze vela pi.a preco sennu na travenie zarad vela vlakniny do stravy a vsetko da ti upravi aj schudnes viem o com hovorim tiez vlastna skusenost.takymito cajmi si mozes poskodit pretoze senna je navykova a ked ti uz nebude dostacujuco ucinkovat tak sa mozna nevyprazdnis vobec.a skodi to aj na oblicky.takze zmen zivotospravu a vsetko bude ok uvidis.