Moja cica trojročná má až vyše roka také problémy, že stolicu má dva - trikrát týždenne. Je sterilizovaná. Pritom stále má nezmenenú náladu (teda nie je smutná, že by ju niečo bolelo). Krv v stolici som nevidela a ani sa pri vyprázdňovaní netrápi, ako to pri zápchach býva. len namiesto dvakrát za deň, ako by bolo treba, ale dvakrát za týždeň. jesť jej chutí - hlavne, keď jej dám animondu a hovädzie mäso. Vraj už po dvoch dňoch bez stolice treba bavštíviť veterinára. S Miňou by som musela chodiť každý týždeň. A aké vyšetrenie musí cica absolvovať, aby sa zistila príčina zápchy? Ja jej aj hádžem plyšáky a loptiočky, aby za nimi utekala a mala pohyb, aj do nej dobiedzam a nechám sa dohrýzť a doškriabať, len aby si cica pocvičila a veľmi to nepomáha.
Cica málo kaká
tak 2x za tyzden je ozaj malo.
ja som nemala nikdy macky, iba psov, takze ti moc neporadim. ale ked sme nasu fenku priniesli z utulka domov, mala tiez problemy s kakanim a takisto 2 ci 3 dni nic a potom naraz strasne moc! samozrejme sme isli k vet a ten nam poradil, aby sme najskor skusili zamiesat jej do krmiva trosku kyslej kapusty. a.....pomohlo!! relativne rychlo. dostavala potom aj nadalej kazdy den trosicku pokrajanej sudovej kapusty a odvtedy nema problem! kapusta je nielen pre ludi ale aj pre psov zdrava (pravdaze v malom mnozstve a nadrobno nakrajana!) takze nasi psi ju pekne dostavaju tak raz za tyzden.:)
ako je to u maciek vsak neviem. ale aby si jej nejako neublizila, opytaj sa veta!