nevie niekto odkaz na nejaku stranku kde by boli popisane roviny tela a smery s odbornymi terminmi a aj nazornou obrazkovou prilohou? alebo nemate niekto takuto obrazkovu prilohu doma? v slovniku je sice strucny popis ale dake obrazky by bodli.chystam sa na prijimacky na medicinu, potrebujem sa to naucit a neviem to nikde najst :(
roviny tela - pomooc
ked si nestudoval knihy, ktore si mal na gymnaziu, tazko nieco hladat na medicine.
PRIHLASI SA BUDUCA EXTERNISTKA Z KU ESETROVATELSTVA????????? HLADAM NIECO Z ETIKY
tak tak. treba vediet gymnazialne biologie a chemie ale tie stare maleho formatu z ktorych sa uz povacsinou neuci.len v kosiciach maju tusim skusky podla novych. ale tieto knihy treba vediet velmi podrobne. ja mam otazky co vydavaju na UK v BA. podla toho sa to da celkom fajn naucit. zrovna tieto roviny som nemohol najst v knihach a boli tam v otazkach. inak tazsie je asi sa dostat do martina lebo tam beru len 100 a je o nu tiez velky zaujem.protekcia je jedna vec ale ako zazrak by som to neoznacil. ked clovek tazko na sebe maka a uci sa tak je to mozne aj bez protekcie.
vďaka a myslíte, že do BA je najťažšie sa dostať? Alebo to závisí...koľko sa v ten rok hlási a tak...?Je tam si vo všetkých mestách obrovský nátresk a keď dakoho vezmú bez protekcie, je to asi fakt zázrak...
samozrejme čím viac toho naštuduje tým lepšie, ale nie je dobré zamerať sa príliš na detaily, skôr treba mať veľmi dobrý prehľad a vedomosti z gymnaziálneho učiva, takže vysokoškolské knihy by som ja veľmi nepoužívala, lebo tie sú už fakt veľmi detailne a mohlo by to tvojho syna popliesť,ale neviem na čo sa cíti...ale gymplácke sú absolútny základ, tie musí vedieť veľmi dobre
nerinka-Aj UK-Jesseniova fakulta v Martine vydáva pred skúškami sylaby a robí aj prípravné kurzy.Ja tam mám tento rok prihlášku a je tam aj odporúčaná lit. t.j. všetky biológie pre gymn. 1-4 roč.
Biológia a chémia-už vysokoškolská?Má si zohnať knihy, z ktorých sa bude učiť už tam?Pochybujem, že gymnaziálne učivo stačí..že?
Nerinka univerzita aspoň teda UPJŠ v Ke vydáva otázky na príjmačky aj odporúčanú literatúru a myslím že robia aj prípravné kurzy,ale v podstate to máš všade rovnaké-biola a chémia
mimochodom nemyslím si, že potrebujete nejak podrobne vedieť anatómiu atd,ale biolu a chémiu treba vedieť ako otčenáš
ccc
to popísala aak by si chcela tak pokiaľ ma pamäť nbeklame bolo to najlepšie vysvetlené v Anatomii I.diel od Prof.Borovanského tieto knihy majú skoro všetci lekári.
Ako vieš, čo všetko treba na prijímačky?Odkiaľ?Vydá univerzita nejaké sylaby vopred,alebo ideš na dajaký kurz?Sorry, mám v tom chaos..ale mám syna,ktorý chce ísť po gympli na medicínu a on si študuje všeličo sám,ale myslím,že mu chýba systém..on má ešte čas...mohol by mať ale viac info... vĎaka