Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Kedy by ste sa chceli narodit?

Príspevok v téme: Kedy by ste sa chceli narodit?
V.Nyzlova

Ahojte,

jak si tu prechadzam vsetky rozne prispevky, tak si vravim, ze by som sa chcela narodit v dobe, ked bola moja babicka, prezit ine detstvo, nemat starosti pri hladani prace, nemat starosti s byvanim, hypotekou, neriesit dedictva a uz vobec neriesit nejake zdravotne problemy skrz stravovanie, neriesit potraviny v obchodoch, zlozenie vyrobkov... Ja tuto babickinu dobu az tak moc nepoznam, ale vzdy, ked o svojom zivote babicka rozprava, je mi aj luto, ze ja som take veci ako ona nezazila a asi uz ani nikdy nezazijem.

Ako sa na to divate vy?

Ficko

Ale no dievčatá ziadna doba nebola bez starostti a problemov. Každá ma svoje klady a zápory. Buďte radi ze ste nezili v 2 svetoej.

MultiLevel

Ja som odjakziva zboznovala 80 roky. Zazila som ich sice, ale moc si na to nepamatam :) Avsak, vzdy som mala k nim blizko, moda, hudba, celkova ta atmoska co vtedy vladla....samozrejme, nebavime sa o politickej situacii, hoci k tomu patrila.
A tak isto sa mi z rozpravania vzdy pacila doba, v ktorej zila moja stara mama. Mam rada dedinky, drevenicky, ludove umenie...
Ale zijem rada tu a teraz. A nikdy by som nemenila :)

Lulu2011

tiež nad tým casto rozmýslam, ze som sa narodila akurat do debilnej doby, nastali same zle zmeny v state, predrazene byty, ktore ani nemaju taku hodnotu, vysoke uroky na hypotekach, co nikde v zahranici nie je, aj by som ozelela dobu, ked sa byty davali zadarmo rodinam, ale keby boli aspon za rozumnu cenu a nie, ze jeden plat ide na hypoteku, takze mne by stacilo to vsetko posunut par rokov dozadu, ked este ta nenazranost nebola na takej uz priam kritickej urovni ako je teraz

WildWind

ja by som sa rozhodne chcela narodit v inej dobe nez je tato, aj o niekolko storoci naspat, okrem modernych technologii nevidim na tejto dobe nic dobre..predtym mali podla mna ludia uplne ine hodnoty, boli viac duchovne zalozeni nez teraz, vsade su to iba same peniaze drogy a sex falos ludia prejavuju vacsiu uctu k majetku nez k sebe samym..niekedy mam chut zit v nejakej chatrci v otrhanych handrach, kazde rano sa prebudit v klude a ist niekam na pole..alebo ist panovat poddanym :DD

pandorica

Ja by som sa chcela narodiť v čase, keď začínalo kresťanstvo, aby som to videla na vlastné oči ako to vlastne bolo s tým ježišom kristom,to by bolo fajn zistiť pravdu o vzniku katolíckej cirkvy.

Deria

ja som v podstate spokojna zo svojim zivotom ale narodit by som sa nechcela v nijakej dobe.:) a naco? nemusela by som riesit rozne problemy, nemusela by som mat strach o nikoho a z nicoho, nevedela by som, co je smutok, lebo ak stratite milovanu osobu navzdy, ste poznaceni mozno na cely zvysok zivota. no co uz, cez to vsetko si treba zobrat zo zivota to najlepsie a zit s usmevom....ked uz sme tu.:)

Sammmy

To nie je o tom, ci boli "psych. problemi" moderne, alebo nie. Je INA doba, horsia aj lepsia, podla toho v com. Pretoze ma vsetko svoje plusy a minusy. Doba predtym bola tazka na fyzicku stranku cloveka, vsade "vladla" len sila. Dnes je ovela tazsie udrzat si psych. pohodu. Nie je to o tom ze vtedy boli ludia "lepsi" viac vydrzali. Je to o tom, ako bolo vtedy a ako je teraz.