Ibuprofen a paralen u deti

agina

Preboha ved to je hrozne!!!! pripomina mi to pribeh Kvety v podkrovi....
Veronika nemozes vysvetlit matke, ake je to skodlive a ake to moze mat nasledky??? Ved nie je normalne, aby matka cpala do deti Ibuprofeny iba preto, ze dieta place...ved to je chore...to dieta sa nema ako branit!!! Na tvojom mieste by som s tym rozhodne nieco robila!!!

RNG

Vsetky NSAID(nonsteroidal antiinflamatory druggs) maju skodlive nasledky, ci uz na zaludocnych a crevnych stenach(derivaty kyseliny salicilovej) alebo v peceni(acetaminophen, naproxen...)

...

aspirin sa vsade na svete nepovoluje pod 16.rokov.a nie len z fovodu drazdenia zaludka.pri virusovych ochoreniach/chripka../ale aj pri bakter.a predovsetkym u dehydrovanych deti sa zistil vyskyt Rayovho syndromu pri podavani aspirinu-ide o poskodenie pecene a mozgu.

kosa

v GB sa pouzivanie aspirinu pyrinu paralenu pre deti do 16 rokov ma konzultovat z osetrujucim lekarom.
asprin, paralen sposobuju poskodenie steny zaludka a nasledne infekcie, vredy.

Ivka 1

Veru pridávam sa aj ja. Je to škodlivé
aj keď sa to dáva,len keď je to potrebné.Poškodzuje to pečeň.Veď nech si prečíta kontraindikácie v príbalovom
letáku.Robili sme taký pokus a zapálili
sme tabletku ibuprofénu. Doslova to začalo prskať na všetky strany a nakoniec zostal malý zuhoľnatený kúsok.
Ak sú bolesti,je to prvá pomoc ale nejesť to ako cukríky.Veru neviem,ako ju presvedčíš aby to nerobila a dala si
povedať.Skús zapáliť tabletku,možno ju to presvedčí.

veronikaD

Viem, je to smutne. Bohuzial, vela nezmozem, mozem akurat vyjadrit svoj nazor, ale aj tak si myslim, ze nebude prijaty s nadsenim. Nie su to moje deti, ale velmi mi na nich zalezi. Male su blede "ako stena", starsia ma tmave kruhy pod ocami, neviem, ci este vobec maju nejaku imunitu. Niekedy rozmyslam, ci to nemoze byt druh psychickej poruchy zo strany matky (v anglictine sa to vola "Munchhausen byproxy syndrome", ked roidicia podavaju nadmerne mnozstvo liekov detom s tym, ze im chcu pomoct aj ked ich tym vlastne tyraju). Stretli ste sa uz niekto s niecim podobnym?

micina

veronika, a do akej miery to môzes ovplyvnit? normalne to urcite nie je ani u dospeleho, nieto este u tak malych deticiek. je mi ich luto. neviem ako dlho to uz takto beru, ale urcite to ma kvantum vedlajsich ucinkov. ked je to potrebne, tak prosim, aj dva tyzdne vkuse, alebo občas, ked daco na ne lezie, alebo idu zubky, alebo je teplota nad 38. trebalo by im skontrolovat pecenove testy