Vysoka skola - problem!

Príspevok v téme: Vysoka skola - problem!
tete455

Dobry den prajem. Viem ze to nesuvisi so psychickymi poruchami, ale potrebujem nutne pomoct a ak mi to niekto neobjasni tak potom budem mat psychicky problem. xD. Mam zavazny problem. Ide o to, ze som chodila jeden rok na VS v Ziline, lenze nemam dostatok kredito, aby som isla dalej, a preto idem na inu VS. Problem je ten ze neviem kedy ma zo skoly definitivne vyhodia. Malo by to byt asi 31.8.2013, kedze vtedy sa konci akademicky rok. A studium na druhej VS mi zacina 1.9.2013 aspon tak som to kukala ze to bolo pisane v AIS. Ale zapis mam az 10.9.2013, tak kedy sa vlastne stavam studentkou tej druhej skoly? 1.9.2013 alebo 10.9.2013? Potrebujem to vediet preto lebo budem platit rok studia za nadstandartne studium, ale ak ma do 31.8.2013 nevyhodia zo skoly a na druhej VS zacne akademicky rok 1.9.2013 tak budem platit aj za subezne studium. Prosim poradte mi ako to vlastne je. Mam v tom strasny chaos, kedy koncim na jednej VS a zacinam na druhej. Vopred Vam dakujem za odpovede.

Lucka :-)

Ahoj!
Podľa študijného poriadku sa študentov VŠ stávaš až dňom zápisu. Akademický rok 2012/2013 končí k 31.08.2013 a akademický rok 2013/2014 začína 1.9.2013 tak preto je to také zmiešané.
Skús požiadať o vyradenie zo štúdia a budeš mať istotu. Na zápise si jednoducho zapíšeš predošlú školu v ZA a pozn., že zanechané štúdium a máš pokoj.
Školné budeš platiť až´v poslednom roku štúdia.

TinaM

U nas sa studium zacinalo dnom zapisu. Cize v tvojom pripade 10.9., lebo ak by si sa nezapisala, tak vlastne skolu nezacinas.