Mam neustale sa opakujuce zapaly mocovych ciest, doberiem antibiotika a uz tyzden po antibiotikach znova citim caste nutkanie na mocenie. Najhorsie je, ze sa mi to prenasa a mam z toho aj zenske problemy (vytok). Nie a nie sa toho zbavit. Konkretne ide o Enterococcus faecalis a Esterichia coli. Umyvam sa kazdy den, dokonca pouzivam po kazdom pouziti wecka aj vlhcene obrusky. Prosim, neviete mi poradit nejake doplnky vyzivy alebo nieco, co zabera ako prevencia?? Dakujem moc :)
Opakovane zapaly mocovych ciest
adnexitidu moze potvrdit iba gynekolog, preto musis ist na vysetrenie, treba vziat stery z krcka maternice, palpacne ta vysetrit a urobit vag. sono
evtl. vziat krv na krvny obraz a CRP
treba mysliet aj na atypicke bakterie ako chlamydie, tie sposobuju nepekne zapaly, pri nelieceni aj zapaly vnutorneho genitalu vratane zapalu vajickovodov
napis, ako si pochodila u gynekologa
ak budes mat stastie, tak sa jedna o mykoticku infekciu, ktora moze sposobovat symptomy podobne symptomom pri bakterialnom zapale moc. ciest, ale treba ist u teba na istotu, mas toho za sebou vela
Tie vyrazne bolesti podbruska mozu znamenat aj zapal vajecnikov ?
najskor mykoticka infekcia, pri tvojej anamneze dost pravdepodobne, ze bude treba liecit aj systemickym antimykotikom, nielen lokalne, nech gynekolog odoberie stery a napis, najskor to bude kvasinkova infekcia, na tu ATB nezaberaju
Ahojte, neviete mi niekto poradit pred dvoma rokmi som prekonala komplikovanu Henoch Schonlein purpuru nasledne zapal pecene neskor vybratie mandli..od operacie trpim chronickou bolestou hlavy MR hlavy ct mozgu v poriadku..pred mesiacom som mala akutny zapal oblicky sprevadzany silnymi bolestami a vysokymi teplotami, davali mi infuzie a antibiotika, po prepusteni mi nasasili Suprax po dobrati Biseptol na kontrole u nefrologicky mi povedali ze pri uzivani liekov by som nemala mat bolesti ani palenie pri moceni, rezanie a bolesti v podbruskua vytoky mam stale od prekonania Purpury teraz este vyraznejsie posielju ma na gyn. Moze ist o zapal vajecnikov, ked lieky na mocove cesty a oblicky nezaberaju ? Dakujem
mňa od týchto nepríjemných stále sa vracajúcich zápaloch oslobodil až wobenzym - určite môžem odporučiť. to je jediné čo mne zabralo.
vyskusaj wobenzym, je to volne predajny liek, ziaden vyzivovy doplnok, enzymy su ucinne
Ahojte, ja mám rovnaký problém, opakované zápaly močových ciest, veľa som už o tom prečítala, čo som hľadala riešenia a možnosti liečby. Od urológa viem, že problémy zvyknú nastať aj po sexuálnej aktivite a konkrétnejšie aj po orálnom sexe. Ako ale riešiť takúto intímnu záležitosť, keď chce byť človek zdravý aj "spokojný" v sexuálnej oblasti. Je nejak možné vyšetriť sliny partnera a ako to potom riešiť? máte niekto podobnú skúsenosť ? Vdaka
Ja mám vo zvyku brať doplnok uroval biotic alebo uroval manozu. Minule sa mi stalo, že som robila poriadky pri otvorenom okne a nedala som si tiež pozor veľmi. Šup, bolesti na seba nedali čakať. Tak som si ešte k urovalu hodila aj urologický čaj. Riešila som situáciu rýchlo a pravdepodobne aj dobre, lebo žiadne ďalšie príznaky som nemala a do večera bolesť ustúpila. Som aj rada, že som tak konala, lebo dostavili sa celkom bolestivé dôsledky otvoreného okna. Nechcela by som zažiť skutočný zápal močových ciest. Podľa toho čo človek o tom číta a čo sa dozvedá od rodiny, tak to žiadna sranda ako nie je.
Močovým cestám škodí podchladenie. Dávaj pozor na ochladzujúce potraviny a nápoje. Nielen studené jedlá a nápoje, ale potraviny s ochladzujúcim účinkom ako je ovocie, hlavne tropického a subtropického pôvodu. Zo začiatku treba vylúčiť i to naše.
Problémom sú i akékoľvek jednoduché cukry a zahlieňujúce a prekyseľujúce potraviny, ktoré podporujú rozvoj baktérií vyvolávajúcich zápal.
bavila si sa s nejakym lekarom o tvojej imunite? Toto moze by ako vedlajsi problem nedostatocne fungujucej imunity. Ja som mala vecne problemy s mykozami a sem tam aj zapal mocovych ciest a nic, ziadne lieky mi nepomohli na trvalo. Potom som zacala riesit prave imunitu, brala som enzymy, wobenzym, dodrzala som davkovanie ako odporuca vyrobca a momentalne uz strasne dlho nemam problem ani s mocovymi cestami, ani s mykozami.