Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tykanie vs vykanie

Príspevok v téme: Tykanie vs vykanie
shy

Nelezie vám vykanie na nervy? Mne osobne sa to vykanie zdá zbytočné, niekedy človek ani nevie či má určitej cudzej osobe vykať alebo tykať, je to také mätúce hlavne keď neviete kolko má daná osoba rokov a čo si teda môžete k nej dovoliť

keď sú ludia mladý dajme tomu do 30 rokov je divné keď si medzi sebou vykajú a zasa starší od 30 a viac je divné keď si medzi sebou zatykajú ako myslím keď sa nepoznajú

možno som tú vekovú hranicu neodhadla, neviem :)

slnovrat

No tykanie, až tak nevadí, ale ide o ten spôsob, mladí su niektorí neskutočne drzi , vykanie je o určitom odstupe

slnovrat

Babicke som vykala, aj tetam, mama svojej mame vykala, starým rodičom onikali, ono to postupne vymizne. Moj syn babkam a tetam tyka. Mne tykaju aj vykaju , tak vselijak. V práci si väčšinou tykame.

ebi777

preto pôsobíme druhým národom ako zatrpknutí, vážni, chladní a depresívni ľudia

asi tak!!! ;-)
denno denne toto som musela počúvať

RNG

Nuz mozete byt radi ze sa dnes uz neonika. Ja som zo starej gardy, co si este aj to pamatam.
Ale snazim sa tykat,aj ked je to niekedy povazovane za trochu drze, ale tak dospiem ku osobnemu kontaktu obvykle rychlejsie, bez otalania sa so zdvorilostami.
Vykam len ovela starsim(a tych je uz velmi malicko...) alebo v oficialnom styku ako sucast protokolu

shy

Ono je to iba také zaužívané, že vykanie je prejav úcty preto sa zdá žeby to bolo blbé keby sa babke alebo dedkovi tykalo
keby to neexistovalo tak by to nikoho ani len nenapadlo takisto ako to ani v angličtine neni

slnovrat

Nemyslim že by sme sa mali riadiť zahraničím..vykanie je prejav úcty, bolo by mi blbe tykat starej dáme. Ak nevieš či vykat alebo tykat , tak vykaj.