Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anemia

Príspevok v téme: Anemia
daska12

Zdravim

Chcem sa opytat, najprv teda zacnem co preco pisem. Cvicim, venujem sa fitnessu 2,5roka, co si vazim, no s drinou v posilke som prisla o nejake mineraly a vitaminy co sa odrazilo teraz na krvnych testoch. Nedostatok zeleza a taktiez vit. b12.

Zelezo sa mi sice zlepsilo zpred nedavnych vysledkoch vdaka repovej stave, to nie je az taky problem, ale mam ho este nie v najlepsej norme.

Doktorka z hematologie mi predpisala injekcie b12, nemam problem ich brat, ale z casti aj ano, prave pre to, ze sa z nich pribera, resp. davaju cloveku chut na jedlo,zlepsuju ju no a tym padom sa bojim o narusenie svaloveho tkaniva, a znicim si povest fitnessky.

Preto sa chcem spytat, ak pojdem na kotrolu, ci doktorka zisti ze som b12 uzivala n inej forme - strava- vajce maso mlieko a pod. ?

dala mi dost silne davky 1000mikrogramov -5injekcii v jednej skatulke, cize mam pocit ze by ma zjazdila ze take mnozsvo v mojom tele nie je, ze?

poprosim o nejake rozumne rady ak sa v tom vyznate, co mam robit.

P.s. Odpoved ocakavam najma od RNG .

Dakujem

daska12

nic vynimocne nepouzivam... do mojho jedalnicka patri tvaroh, cottagde chesste, celozrne pecivo, kuracia maso, zemiaky, zelenina, vajicka zo sladsich arasidove maslo, orechy, vitaminy davam umelo - multivitaminove sumive tbl,,, banany jedavam bezne

uzivala som protein po treningu asi pred polrokom, aby som nechudla zo svalov , ale celkovo som jedla ako som vladala.... moze byt ze som mala vacsi vydaj ako prijem a tak som nepriberala, co mi na budovanie svalov vyhovovalo, nakolko sa drzim rysovania slavov asi 3mesiac.

No strava pestra a bohata na vsetko nie je, nedivim sa ze som prisla o tie mineraly a vitaminy. S priberanim som problem nemala, ale nakolko ma fitness chytil, a citims a fit taka aka som , vitalita mi enchyba, vladzem vsetko v pohode tak ma mrzi, ze prave touto formou mi to doktorka podala.

Problem s priberanim nemam, mam jedine zlcovy kamen, tak aj preto si nedovolim mastne jedla nakolko mam chvilkove ale caste bolesti po mastnom ci tazsom jedle.

MSG

Potraviny musia byť komplexné, inak ich telo nevyužije. Veď to poznáš, knedlo vepřo zelo. Nerob diety, lebo vynechanim nejakej zložky nabúraš stravovanie. Nejaké extra vitamíny to nevytrhnú. Najhoršie sú nejaké špeciálne stravovacie prípravky pre športovcov. Ak chceš pomoc, popíš čo ješ, čo cvičíš a aké máš subjektívne problémy.

daska12

ajoj

no ano, pocas tehotenstva si brala vitaminy nejake nie ? ono kazda zena takmer pride o dost mineralov a vitaminov cize to sa velmi nedivim :/

Ono vies mne len predpisala injekcie ale envyjadrila sa k tomu ako a kolko x do tydzna ich mam uzivat. Ja som myslela, ze kazdy den jednu injekciu ale ked som jednej znamej zdravot. sestre toto povedala,povedala ze neexistuuje maximalne 3x tyzdenne, ale idealne je kazdy 5ty den.. takze asi tak..a ty si to ako dlho pichas resp. nechavas pichat a ake su ucinky? pribrala si dost? :)

Ratka

ahoj daska,

ja mam ten istý problém ako ty, anémia z nedostatku železa a vitamínu B-12.treba lieky a injekcie užívať podľa určenia lekárky, lebo sa ti to nikdy neupraví. zaujímavé je, že najlepšie výsledky som mala počas tehotenstva. hm.

daska12

Co prosim? Pani doktorka mi to predpisat dala, ja som zasadne proti tomu, ale nakolko mam nedostatok vitaminu , bohuzial,neviem co rboit. Citaj poriadne co pisem.