Ahojte veľmi by som potrebovala poradiť ohľadom mojej nevesty. Nedávno sa stala mamou a mám pocit, že nie je všetko v poriadku. Nedávno ju hospitalizovali na Psychiatrickej liečebni kvôli tomu, že sa snažila ublížiť svojmu dieťaťu (dusila ho nadávala mu, Paranoidné stavy: že je zlá matka, že má málo mlieka, že má zle mlieko a nevzládala psychicky ani fyzicky vychovávať svoje dieťa - stále unavená, pomaly nič nezje,, Navyše malému stále vymýšľa choroby - hovorí že nedýcha a že umre...) .pred pár dňami ju prepustili z liečebne s tým, že je zdravá ale prepísali jej mnoho liekov na ukľudnenie. Myslím si že ešte nie je v úplnej psychickej pohode. Navyše mám pocit, že ako ju prepustili. Tak sa problémy nezlepšili, aj keď je na \"práškoch\". Prosím Vás mám s tým niečo urobiť? Ak s tým mam niečo robiť tak čo?? Bojím sa že sa môjmu vnúčikovi môže niečo stať a že sa odborníci splietli a že moja nevesta má naozaj hlbokú depresiu.
Laktačná psychóza?
dieravzemi Dakujem za radu ... som naozaj zúfala, lebo aj jej manžel, čiže môj syn už je sám s toho zmätený, keď mu niečo chcem na to povedať, tak už ani o tom nechce počúvať, že urobil čo mohol, že ju zaviedol k odborníkovi a ten jej povedal, že je zdravá. Mne je to naozaj veľmi všetko mi je veľmi ľúto. aj keď sa ma okolie pýta čo sa deje, stále musím hovoriť že je vporiadku. Aj keď ja viem že určite nie. hned ráno zabehnem za jej psychiatrom.
Čo na to všetko hovorí jej manžel?
navstiv jej ambulantneho psychiatra a povedz mu o svojich pochybnostiach (bez toho, aby nevesta o tom vedela).
on to urcite vezme do uvahy a dokladnejsie ju vysetri pri najblizsej kontrole.
urcite je to setrnejsie ako ju nahravat, volat sanitku a podobne.
Porod a kojenie je velka zataz pre matky, niektore trpia pre to problemami z podvyzivy, co sa moze ukazat aj na mozgovych procesoch. Preto je rozumne brat nejake doplnky, aby telo zeny nebolo natolko vycerpane, nie chemikalie, ktore nemusioa byt ani ucinne ale zarucene zamoria telo a mnohe su navykove, tj ani sa ich nemozes jednoducho zbavit.
Tehotnym radim prevencne brat doplnky mineralov, vitaminov D-3 a K-e, EPA a DHA na nervovu sustavu, pripadne enzymy na zlepsenie travenia a absorbcie.
To iste samozrejme plati aj pri kojeni, lebo narast dietata je vlastne na ukor matky.
Veď to by matku úplne odrovnalo...
Požiadaj na súde o zverenie do starostlivosti.
Práveže mlieko jej odstavili.. a dieť sa bojí dať niekomu.. Ja som sa jej veľa krát snažila pomôcť ale odomňa pomoc nechce... a môj syn má ťažkú prácu ťahá na zmeny, ale snaží sa pomáhať,, ale keď ona nechce malého dať ani jemu (že sa nevie o neho postarať,.. hovorí mu že malý môže zomrieť keď s ním pôjde von a pod..).. Ja si naozaj myslím že by mala byť hospitalizovaná. Ale neviem ako ju mám prehovoriť na to aby sa dala vyliečiť. Mám za ňou doviesť odborníka? alebo ju nahrať a riešiť liečbu možno aj súdnou cestou?. Naozaj sa bojím o malého a ak by to nejako malo pomôcť.. Nechcem jej ublížiť. Ale nechcem aby trpel môj vnúčik
treba jej co najviac pomahat. vo vsetkom moznom. zobrat dieta na prechadzku a ju nechat odpocivat. odbremenit ju od dietatka parkrat do tyzdna. aby si od neho oddychla. treba zarucit aby sa dobre vyspala. ak koji, je to tazke vyspat sa ale tak moze si odssat mlieko a nech ho dava manzel dietatku. boze chudatko dietatko.
Bolo by dobre, aby bola pod dohľadom.