Trhanie zubu - skutočne nutné?

Príspevok v téme: Trhanie zubu - skutočne nutné?
daenerys

dobrý deň, už rok odkladám trhanie zubu, lebo sa toho bojím..zubárka mi povedala, že mám nad zubom hnis a je potrebné to vytrhnúť, ale mňa absolútne nebolí ani nikdy nebolel. nechce sa mi veriť, že keby som s nim skutočne mala nejaký problém, tak by ma aspoň trochu nebolel..skôr mi to pripadá tak, akoby sa zubárke už nechcelo stále mi ten zub plombovať, lebo mi tam plomba nikdy dlho nevydržala a po čase vypadávala..neviem čo si mám o tom myslieť, či radšej nemám skúsiť iného zubára, nechcem si dať vytrhnúť stoličku ak nemusím..čo si o tom myslíte?

vladka333

ahoj, je to osmicka co ti maju trhat, ci nie? ak hej tak ani nevahaj a daj si vybrat, a rovno aj dalsie tri. Tieto zuby su pre nas fakt zbytocne, nevyuzijes ich.. to je taky pozostatok z doby, ked ludi nahanali mackovite selmy a jedli surove maso :) ten zapal ako opisujes, ja som ho mala okolo dvoch osmiciek a ani som si to neuvedomovala, ale stale som mala pocit ze ma bolia zuby, nie velmi, ale fakt stale. Niekde nieco pichlo a tak. A pokial mas niekde zapal tak to len oslabuje tvoju imunitu. Toto mi pekne vysvetlil zubar. Pred tymi zakrokmi mi este poradil ze nech si kupim wobenzym, ze pomaha hojit rany a zmensuje opuch, poctivo som papala tabletky a zahojene to bolo raz dva. A mne sa ti po dvoch tyzdnoch tak ulavilo... ze ani neviem co je to bolavi zub

ebi77

zubári zvyknú robiť aj resekciu,,, vyčistia ten hnis chirurgickým zákrokom,,, a robia to za cieľom zachránenia zuba

čiže ak ten zub si nechceš dať vytrhnúť, tak skús zájsť za iným zubárom,
existuje toľko možností zachránenia zuba :) až na to že to stojí dosť veľa peňazí,,,, (napríklad také jedno čistenie ma stálo 50éčok, niekedy ja viac, podľa toho čo mi s tým ešte robila :)

Tieres

Dá sa vyliečiť väčšina zubov ja som mal tú smolu, že som mal zubára čo rád trhal vytrhol mi 4 zuby po čase a chcel další ale išiel som k druhému a ten povedal, že sa to dá vyliečiť a odvtedy chodím k nemu aj sa mi zlepšili zuby ..